Aguoninis tortas su kondensuotu pienu
Kategorija: Desertai
Šis aguoninis tortas su kondensuotu pienu atkeliavo į mūsų namus iš mano draugės. Ji jo atsinešė pagaminusi paragauti prie kavos puodelio. Man ir mano vyrui taip patiko, kad labai greitai išsiprašiau recepto. Nuo to laiko jis yra labai dažnai gaminamas. Tikrai niekada nenuvilia ir norisi gaminti ir gaminti! Tikrai labai rekomenduoju pasigaminti jau šiandien. Ingredientai ganėtinai paprasti ir atrandami kiekvienoje parduotuvėje. :)
1. Pirmiausia aguonas užpilame verdančiu vandeniu bei paliekame mirkti per naktį.
2. Tuomet išmirkytas bei nusunktas aguonas sumalame mėsmale mažiausiai du kartus.
3. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
4. Tada kiaušinių trynius elektriniu plakikliu suplakame su cukrumi, kol jie pabals bei tuomet įmaišome į aguonų masę.
5. Po to beriame džiūvėsius, cinamoną bei vanilę ir vėl viską gerai išmaišome.
6. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų bei po truputį pildami atsargiai juos įmaišome į aguonas.
7. Kepimo formą ištepame sviestu bei į ją supilame aguonų masę. Išlyginame paviršių, pašauname į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepame maždaug 45-50 minučių.
8. Kol tortas kepa, keptuvėje paskrudiname migdolų skiedreles, kol šios lengvai parus.
9. Tuomet nedideliame puode pašildome indelį kondensuoto saldinto pieno.
10. Iškepusį dar šiltą pyragą subadome mediniu pagaliuku bei po truputį pilame šiltą kondensuotą pieną, kad jis susigertų į patį tortą.
11. Paskui ant dar šilto kondensuoto pieno užbarstome migdolų skiedreles, kad šios priliptų.
12. Galiausiai paliekame tortą atvėsti bei sustingti. Tikras gardumėlis! Skanaujam ;)
Ingredientai
- aguonų: 150 gramų
- kiaušinių: 4
- cukraus: 200 gramų
- maltų džiūvėsių: 100 gramų
- cinamono: 1 arbatinio šaukštelio
- vanilinio cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
- saldinto kondensuoto pieno: 1 indelio
- migdolų skiedrelių: 2 saujų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia aguonas užpilame verdančiu vandeniu bei paliekame mirkti per naktį.
2. Tuomet išmirkytas bei nusunktas aguonas sumalame mėsmale mažiausiai du kartus.
3. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
4. Tada kiaušinių trynius elektriniu plakikliu suplakame su cukrumi, kol jie pabals bei tuomet įmaišome į aguonų masę.
5. Po to beriame džiūvėsius, cinamoną bei vanilę ir vėl viską gerai išmaišome.
6. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų bei po truputį pildami atsargiai juos įmaišome į aguonas.
7. Kepimo formą ištepame sviestu bei į ją supilame aguonų masę. Išlyginame paviršių, pašauname į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepame maždaug 45-50 minučių.
8. Kol tortas kepa, keptuvėje paskrudiname migdolų skiedreles, kol šios lengvai parus.
9. Tuomet nedideliame puode pašildome indelį kondensuoto saldinto pieno.
10. Iškepusį dar šiltą pyragą subadome mediniu pagaliuku bei po truputį pilame šiltą kondensuotą pieną, kad jis susigertų į patį tortą.
11. Paskui ant dar šilto kondensuoto pieno užbarstome migdolų skiedreles, kad šios priliptų.
12. Galiausiai paliekame tortą atvėsti bei sustingti. Tikras gardumėlis! Skanaujam ;)
Raktažodžiai:
aguonos, kiausiniai, tortas, aguoninis tortas, dziuvesiai, cinamonas, vanilinis cukrus, kondensuotas pienas, migdolai
Aguonų tortas su maskarpone
Graikiškų riešutų tortas su vyšniomis
Tinginys su varške ir kondensuotu pienu
Aguonų pienas - Aguonpienis
Alkava - aguoninis tortas su morengais
Nekeptas sausainių ir varškės desertas su kondensuotu pienu, pistacijomis ir slyvomis
Migdolinis tortas su Daim šokoladu
Veganiškas aguonų pyragas
Karamelinis tortas Karvutė - saldus, tirpstantis burnoje tortas
Red velvet tortas su švelniu kremu
Nekeptas tortas su kondensuotu pienu
White russian (baltas rusas) kokteilis su degtine, kavos likeriu ir pienu
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Kondensuoto pieno spurgos – ypač gardu
Keto varškės apkepas
Šokoladinis tiramisų tortas
Tinginių šokoladinis tortas
Pats puriausias tobulas mokyklins varškės apkepas
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
Varškės apkepas
Šokoladinis tortas su traškiu "praline" sluoksniu
Loretos gardusis dzūkiškas šimtalapis su traškia plutele ir aguonomis
Gaivus nekeptas tortas su rikota
Unikalus sūrio pyragas: receptas iš Japonijos, kur jis kepamas kasdien!