Lengvai padaromi žali sausainiai su matcha milteliais
Kategorija: Desertai
Labai gaivaus skonio ir lengvai padaromi, ne per saldūs japoniškos žalios arbatos sausainiai. Tikrai verta pamėginti.
Iš nurodytų ingredientų kiekio, man pavyko iškepti 25 sausainius.
1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, o kepimo skardą išklojame su pergamentiniu popieriumi.
2. Tada elektrinio kombaino inde arba dideliame dubenyje išsukame sviestą ir cukrų iki kuo puresnės, baltesnės masės.
3. Įmušame kiaušinį ir toliau plakame, kol labai gerai susimaišys. Įpilame vanilę, toliau plakame.
4. Tuomet dubenėlyje sumaišome miltus, migdolų miltus, kepimo miltelius bei matcha arbatos miltelius. Šį mišinį sudedame į sviesto masę ir sumaišome, tik kol susijungia ingredientai.
5. Po to suformuojame maždaug 2 šaukštelių tūrio tešlos rutuliukus ir juos išdėliojame ant kepimo skardos, palikdami atstumus.
6. Galima, jeigu norisi, sausainius apvolioti cukraus pudroje (rekomenduoju, bet bus saldesni), arba pabarstyti cukraus pudra jau sudėliotus ant kepimo skardos.
7. Kepame 12 minučių, atvėsiname kelias minutes kepimo skardoje, paskui perkeliame ant grotelių ir atvėsiname visiškai. Skanaujame!
Iš nurodytų ingredientų kiekio, man pavyko iškepti 25 sausainius.
Ingredientai
- sviestas: 115 gramų (itin minkšto, kambario temperatūros)
- cukrus: 115 gramų
- kiaušiniai: 1
- vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
- miltai: 135 gramų
- migdolų miltai: 50 gramų
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- matcha milteliai: 2 šaukštų
- cukraus pudra: 1 šaukšto (pabarstymui prieš kepant)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, o kepimo skardą išklojame su pergamentiniu popieriumi.
2. Tada elektrinio kombaino inde arba dideliame dubenyje išsukame sviestą ir cukrų iki kuo puresnės, baltesnės masės.
3. Įmušame kiaušinį ir toliau plakame, kol labai gerai susimaišys. Įpilame vanilę, toliau plakame.
4. Tuomet dubenėlyje sumaišome miltus, migdolų miltus, kepimo miltelius bei matcha arbatos miltelius. Šį mišinį sudedame į sviesto masę ir sumaišome, tik kol susijungia ingredientai.
5. Po to suformuojame maždaug 2 šaukštelių tūrio tešlos rutuliukus ir juos išdėliojame ant kepimo skardos, palikdami atstumus.
6. Galima, jeigu norisi, sausainius apvolioti cukraus pudroje (rekomenduoju, bet bus saldesni), arba pabarstyti cukraus pudra jau sudėliotus ant kepimo skardos.
7. Kepame 12 minučių, atvėsiname kelias minutes kepimo skardoje, paskui perkeliame ant grotelių ir atvėsiname visiškai. Skanaujame!
Raktažodžiai:
sviestas, cukrus, kiausiniai, vaniles ekstraktas, sausainiai, matcha, miltai, kepimo milteliai, migdolu miltai, matcha milteliai
Sausainiai VILNIUS su glajumi
VARŠKINIAI SAUSAINIAI
VARŠKĖS KEKSAS SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS
Migdolų pyragas su uogiene
Karališkas obuolių pyragas
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Traškūs avižiniai sausainiai
Tikri amerikiešiski blyneliai su kefyru pusryčiams
Citrininis pyragas
Veganiški saldžiųjų bulvių keksiukai, glazūruoti šokoladu
Sausainiai su cinamonu ir džemu
Sveikas varškės apkepas su sėlenomis
BLYNAI SU TARKUOTAIS OBUOLIAIS
Švediškas obuolių pyragas su grietinėle
Šokoladiniai vafliai su avižų miltais
Sausainiai su persikais
Sernik - lenkiškas varškės pyragas su razinomis
Minkštučiai varškės keksiukai
Keksiukai su nutella
Varškės sausainiai
SALDŪS ŠUNIUKAI
Bananiniai keksiukai su spanguolėmis
Red velvet tortas su švelniu kremu
Orkaitėje kepti varškėčiai su grietinės padažu