Tofu sūrio pyragas su mangais

Kategorija: Desertai


Tofu sūrio pyragas su mangais

Paskelbė:
13 Lapkričio 2021
Lietuviškai silken tofu išsiverčia šilkinis tofu. Tai toks minkštas bei neriebus sojos produktas, kuris turi augalinių baltymų. Taip pat, tai yra nuostabus magnio šaltinis, šilkinis tofu puikiai tiks netoleruojantiems glitimo bei laktozės. Silken tofu yra tobula alternatyva norintiems išvengti pieno produktų naudojimo bei norintiems į desertus įtraukti baltymų.  Gaminant naudotos formelės dydis: 21×24 centimetrai. 


 

Ingredientai


  • Pyrago pagrindui: 
    • sausainiai: 100 gramų (naudoju "Digestive")
    • lazdyno riešutų miltai: 20 gramų
    • migdolų miltai: 20 gramų
    • tirpintas kokosų aliejus: 40 mililitrų
  • Viduriniam (šilkinio tofu) sluoksniui:
    • šilkinis (silken) tofu: 300 gramų
    • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
    • riebus kokosų pienas: 85 mililitrų
    • klevų sirupas: 2 valgomųjų šaukštų
    • kukurūzų krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
  • Viršutiniam (mango) sluoksniui: 
    • mangai: 250 gramų (naudojau šaldytą, jį atitirpinau; sutrynus mangą gavosi ~180 mililitrų)
    • agar agar pudra: 0,5 arbatinio šaukštelio


Recepto paruošimas


1. Pirmiausia blenderyje sutriname sausainius.
2. Tada į sausainių masę sudedame riešutų miltus bei tirpintą kokosų aliejų. Viską išmaišome. Masė neturėtų būti itin šlapia. Ji turėtų būti biri, bet tuo pačiu kibi.
3. Viską sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą ir supresuojame.
4. Po to į blenderį sudedame visus ingredientus skirtus šilkinio (silken) tofu sluoksniui ir viską sutriname.
5. Masę supilame ant pagrindo ir kepame orkaitėje maždaug 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje, kol viršus gražiai pageltonuoja.
6. Mangus atitirpiname ir sutriname, jeigu mėgstame saldžiau, galima įdėti cukraus arba kokio kito saldiklio papildomai.
7. Tada agar Agar pudrą sumaišome su dviem valgomaisiais šaukštais kambario temperatūros vandens ir palaikome maždaug 5 minutes.
8. Į puodą sudedame mango tyrę kartu su vandenyje sumaišytu agaru ir intensyviai maišome, kol viskas užverdame. Beverdant mango masė pradedame tirštėti, tad nieko nelaukdami ją supilame ant jau atvėsusio sūrio pyrago.
9. Šį veiksmą privalu atlikti gana greitai, nes mango piurė su agaru stingsta labai greitai.
10. Dedame pyragą į šaldytuvą ir skanaujame palauke bent keletą valandų, o idealiausia palaikome šaldytuve per visą naktį. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Raktažodžiai:
Tofu, surio pyragas, mangai, pyragas