Keptas sūrio pyragas Kūčioms

Kategorija: Desertų receptai


Keptas sūrio pyragas Kūčioms

Paskelbė:

Ingredientai

Pyrago įdarui:
  • Natūralus tofu: 360 g
  • Augalinis nesaldintas pienas: 100 ml 
  • Šviežių apelsinų sulčių: 120 ml (maždaug 1 didelis apelsinas)
  • Šviežios citrinos sultys: 20 ml
  • Vanilinis cukrus: 2 arb. š.
  • Cukrus: 50 g
  • Druska: 1/4 arb. š.
  • Kukurūzų krakmolas: 15 g
Pyrago pagrindui:
  • Avižos: 70 g (nesmulkintos)
  • Riešutai: 70 g (pasirinktinai, pvz. 35 g. graikinių ir 35 g. anakardžių riešutų)
  • Bananai: 1 vnt. (nedidelis)
  • Datulės: 20 g
  • Druska: 1/4 arb. š.
  • Cinamonas: 0,5 arb. š.
  • Tarkuota citrinos žievelė: 1 arb. š.
  • Kokosų aliejus: 1 arb. š.


Recepto paruošimas

1. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros.

2. Avižas, riešutus, šiek tiek smulkintas datules, druską, cinamoną ir citrinos žievelę susmulkinti maisto smulkintuvu, kol neliks didelių riešutų gabaliukų ir masė primins lipnius miltus.

3. Bananą sutrinti šakute lėkštėje ir sumaišyti su maltų riešutų mišiniu.

4. Kepimo skardą ištepti kokosų aliejumi.

5. Į paruoštą skardą sudėti pagrindo masę ir šaukštu ar rankomis išlyginti kaip pagrindą, taip pat padengiant ir skardos kraštus, kad pyragas gautusi 3-4 cm aukščio kraštai.

6. Visus ingredientus tofu įdarui (išskyrus kukurūzų krakmolą) sumalti su rankiniu ar kitu trintuvu iki vientisos masės. Tada sudėti kukurūzų krakmolą ir vėl sumalti, kad jis geriau išsimaišytų. Paragauti ar nesinori daugiau saldumo.

7. Tofu įdarą supilti į kepimo skardą ant pagrindo.

8. Pyragą kepti įkaitintoje orkaitėje apie 50 min arba kol viršus nebebus visai skystas.

9. Išėmus palikti visiškai pilnai atvėsti – geriausia iš skardos išimti ir patiekti jau tik kitą dieną, nes šiltas gali išsileisti. Taip pat pyrago viršus gali sutrūkti, ypač išėmus iš orkaitės, bet tai normalu.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook