Nekeptas tortas su kondensuotu pienu
Kategorija: Desertų receptai

Šis nekeptas tortas yra su kondensuotu pienu, o viršus su trintomis šviežiomis braškėmis. Patiko šio torto skonis. Kondensuotas pienas suteikė purią tekstūrą. Kremo sluoksnis buvo vidutiniškai saldus, o braškių sluoksnis – gaivesnis. Skonis yra išties vasariškas, tortas gana lengvo skonio, o pagaminimas nėra sudėtingas.
Sausainius naudojau "Selgos" klasikinius ir su bananų skoniu.
1. Pagrindas: Maisto smulkintuvu sausainius sutrinti iki smulkių trupinių, supilti ištirpintą sviestą. Šaukštu viską išmaišyti.
2. Į 22 cm apvalios, atsegamos kepimo formos apačią įdėti kepimo popierių, šonus patepti sviestu.
3. Suberti sausainius į kepimo formą, šaukštu išlyginti pagrindą. Įdėti į šaldytuvą.
4. Kremas: Dubenyje elektriniu plakikliu išplakti jogurtą, vanilinį cukrų ir grietinėlę. Supilti po truputėlį. Iš viso plakti apie 5 min.
5. Supilti kondensuotą pieną, viską išplakti. Įpilti citrinos sulčių.
6. Į metalinį indą supilti vandenį, apibarstyti želatiną, viską išmaišyti.
7. Į didelį puodą pripilti nedaug vandens. Į jį įstatyti indą su želatina. Kaitinti ant vidutinės-neaukštos kaitros. Maišant su mentele, ištirpinti želatiną. Neleisti jai užvirti. Želatina turi būti visiškai ištirpusi. Į kremą pilti, kai ji bus pravėsusi, bet dar vos šilta.
8. Želatiną sumaišyti su 4 šaukštais įdaro. Plakant su mikseriu želatiną plona srovele supilti į kremą.
9. Kremą supilti į kepimo formą. Padėti į šaldytuvą apie valandą ar kol viršus bus apstingęs.
10. Braškių sluoksnis: Braškes nuplauti.
11. Nupjauti braškių kotelius.
12. Suberti jas į puodą ir sutrinti blenderiu iki tyrės.
13. Braškes užvirti, įberti cukraus, vanilino. Kaitinti ant neaukštos kaitros apie 4-5 min.
14. Atvėsinti tyrę iki kambario temperatūros.
15. Metaliniame inde 1/3 st. tyrės sumaišyti su želatina. Vandens vonelėje ištirpinti želatiną. Šiek tiek atvėsinti ir sumaišyti su likusia tyre.
16. Ją po truputį užpilti ant torto viršaus. Tortą laikyti šaldytuve per naktį.
17. Atsegti torto formos šonus, nuimti popierių nuo šonų. Peilį užkišti tarp popieriaus ir torto apačios.
18. Nuimti popierių ir perkelti į lėkštę. Papuošti braškėmis, baltuoju šokoladu, kokosų drožlėmis.
Sausainius naudojau "Selgos" klasikinius ir su bananų skoniu.
Ingredientai
- Pagrindui:
- sausainiai: 180 gramų (naudoju "Selga")
- sviestas: 70 gramų
- Kremo sluoksniui:
- jogurtas: 370 gramų
- riebi grietinėlė: 250 gramų (35 proc.)
- kondensuotas pienas: 250 gramų
- vanilinis cukrus arba vanilės ekstraktas
- šviežios citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
- želatina: 16 gramų (naudoju "Dr. Oetker")
- vanduo: 80 gramų (beveik 0,5 stiklinės)
- Braškių sluoksniui:
- šviežios braškės: 600 gramų
- cukrus: 2-3 valgomųjų šaukštų
- vanilinis cukrus arba vanilės ekstraktas
- želatina: 11 gramų (naudoju "Dr. Oetker")
- Papuošimui:
- braškės
- baltas šokoladas
- kokosų drožlės
Recepto paruošimas
1. Pagrindas: Maisto smulkintuvu sausainius sutrinti iki smulkių trupinių, supilti ištirpintą sviestą. Šaukštu viską išmaišyti.
2. Į 22 cm apvalios, atsegamos kepimo formos apačią įdėti kepimo popierių, šonus patepti sviestu.
3. Suberti sausainius į kepimo formą, šaukštu išlyginti pagrindą. Įdėti į šaldytuvą.
4. Kremas: Dubenyje elektriniu plakikliu išplakti jogurtą, vanilinį cukrų ir grietinėlę. Supilti po truputėlį. Iš viso plakti apie 5 min.
5. Supilti kondensuotą pieną, viską išplakti. Įpilti citrinos sulčių.
6. Į metalinį indą supilti vandenį, apibarstyti želatiną, viską išmaišyti.
7. Į didelį puodą pripilti nedaug vandens. Į jį įstatyti indą su želatina. Kaitinti ant vidutinės-neaukštos kaitros. Maišant su mentele, ištirpinti želatiną. Neleisti jai užvirti. Želatina turi būti visiškai ištirpusi. Į kremą pilti, kai ji bus pravėsusi, bet dar vos šilta.
8. Želatiną sumaišyti su 4 šaukštais įdaro. Plakant su mikseriu želatiną plona srovele supilti į kremą.
9. Kremą supilti į kepimo formą. Padėti į šaldytuvą apie valandą ar kol viršus bus apstingęs.
10. Braškių sluoksnis: Braškes nuplauti.
11. Nupjauti braškių kotelius.
12. Suberti jas į puodą ir sutrinti blenderiu iki tyrės.
13. Braškes užvirti, įberti cukraus, vanilino. Kaitinti ant neaukštos kaitros apie 4-5 min.
14. Atvėsinti tyrę iki kambario temperatūros.
15. Metaliniame inde 1/3 st. tyrės sumaišyti su želatina. Vandens vonelėje ištirpinti želatiną. Šiek tiek atvėsinti ir sumaišyti su likusia tyre.
16. Ją po truputį užpilti ant torto viršaus. Tortą laikyti šaldytuve per naktį.
17. Atsegti torto formos šonus, nuimti popierių nuo šonų. Peilį užkišti tarp popieriaus ir torto apačios.
18. Nuimti popierių ir perkelti į lėkštę. Papuošti braškėmis, baltuoju šokoladu, kokosų drožlėmis.
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
sausainiai, sviestas, jogurtas, kondensuotas pienas, braskes, grietinele, cukrus, zelatina, sokoladas, kokosu drozles, baltas sokoladas
Panašūs receptai

Tiramisu nekeptas tortas

Karamelinis tortas Karvutė - saldus, tirpstantis burnoje tortas

Nekeptas plikytų sausainių tortas

Lengviausias jogurtinis tortas su kondensuotu pienu ir uogomis

Tiramisu tortas su uogomis, maskarponės sūriu, grietinėle ir kava

Skaniausi visoje visatoje saldūs karameliniai saldainiai

Tinginys su varške ir kondensuotu pienu

Graikiškų riešutų tortas su vyšniomis

Nekeptas greitas tortas "Pančo" iš šešių ingredientų

TORTAS SU MASCARPONE SŪRIU

Greitas varškinis tinginys

Raw snickers tortas