Nekeptas tortas su kondensuotu pienu
Kategorija: Desertai
Šis nekeptas tortas yra su kondensuotu pienu, o viršus su trintomis šviežiomis braškėmis. Patiko šio torto skonis. Kondensuotas pienas suteikė purią tekstūrą. Kremo sluoksnis buvo vidutiniškai saldus, o braškių sluoksnis – gaivesnis. Skonis yra išties vasariškas, tortas gana lengvo skonio, o pagaminimas nėra sudėtingas.
Sausainius naudojau "Selgos" klasikinius ir su bananų skoniu.
1. Pagrindas: Maisto smulkintuvu sausainius sutrinti iki smulkių trupinių, supilti ištirpintą sviestą. Šaukštu viską išmaišyti.
2. Į 22 cm apvalios, atsegamos kepimo formos apačią įdėti kepimo popierių, šonus patepti sviestu.
3. Suberti sausainius į kepimo formą, šaukštu išlyginti pagrindą. Įdėti į šaldytuvą.
4. Kremas: Dubenyje elektriniu plakikliu išplakti jogurtą, vanilinį cukrų ir grietinėlę. Supilti po truputėlį. Iš viso plakti apie 5 min.
5. Supilti kondensuotą pieną, viską išplakti. Įpilti citrinos sulčių.
6. Į metalinį indą supilti vandenį, apibarstyti želatiną, viską išmaišyti.
7. Į didelį puodą pripilti nedaug vandens. Į jį įstatyti indą su želatina. Kaitinti ant vidutinės-neaukštos kaitros. Maišant su mentele, ištirpinti želatiną. Neleisti jai užvirti. Želatina turi būti visiškai ištirpusi. Į kremą pilti, kai ji bus pravėsusi, bet dar vos šilta.
8. Želatiną sumaišyti su 4 šaukštais įdaro. Plakant su mikseriu želatiną plona srovele supilti į kremą.
9. Kremą supilti į kepimo formą. Padėti į šaldytuvą apie valandą ar kol viršus bus apstingęs.
10. Braškių sluoksnis: Braškes nuplauti.
11. Nupjauti braškių kotelius.
12. Suberti jas į puodą ir sutrinti blenderiu iki tyrės.
13. Braškes užvirti, įberti cukraus, vanilino. Kaitinti ant neaukštos kaitros apie 4-5 min.
14. Atvėsinti tyrę iki kambario temperatūros.
15. Metaliniame inde 1/3 st. tyrės sumaišyti su želatina. Vandens vonelėje ištirpinti želatiną. Šiek tiek atvėsinti ir sumaišyti su likusia tyre.
16. Ją po truputį užpilti ant torto viršaus. Tortą laikyti šaldytuve per naktį.
17. Atsegti torto formos šonus, nuimti popierių nuo šonų. Peilį užkišti tarp popieriaus ir torto apačios.
18. Nuimti popierių ir perkelti į lėkštę. Papuošti braškėmis, baltuoju šokoladu, kokosų drožlėmis.
Sausainius naudojau "Selgos" klasikinius ir su bananų skoniu.
Ingredientai
- Pagrindui:
- sausainiai: 180 gramų (naudoju "Selga")
- sviestas: 70 gramų
- Kremo sluoksniui:
- jogurtas: 370 gramų
- riebi grietinėlė: 250 gramų (35 proc.)
- kondensuotas pienas: 250 gramų
- vanilinis cukrus arba vanilės ekstraktas
- šviežios citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
- želatina: 16 gramų (naudoju "Dr. Oetker")
- vanduo: 80 gramų (beveik 0,5 stiklinės)
- Braškių sluoksniui:
- šviežios braškės: 600 gramų
- cukrus: 2-3 valgomųjų šaukštų
- vanilinis cukrus arba vanilės ekstraktas
- želatina: 11 gramų (naudoju "Dr. Oetker")
- Papuošimui:
- braškės
- baltas šokoladas
- kokosų drožlės
Recepto paruošimas
1. Pagrindas: Maisto smulkintuvu sausainius sutrinti iki smulkių trupinių, supilti ištirpintą sviestą. Šaukštu viską išmaišyti.
2. Į 22 cm apvalios, atsegamos kepimo formos apačią įdėti kepimo popierių, šonus patepti sviestu.
3. Suberti sausainius į kepimo formą, šaukštu išlyginti pagrindą. Įdėti į šaldytuvą.
4. Kremas: Dubenyje elektriniu plakikliu išplakti jogurtą, vanilinį cukrų ir grietinėlę. Supilti po truputėlį. Iš viso plakti apie 5 min.
5. Supilti kondensuotą pieną, viską išplakti. Įpilti citrinos sulčių.
6. Į metalinį indą supilti vandenį, apibarstyti želatiną, viską išmaišyti.
7. Į didelį puodą pripilti nedaug vandens. Į jį įstatyti indą su želatina. Kaitinti ant vidutinės-neaukštos kaitros. Maišant su mentele, ištirpinti želatiną. Neleisti jai užvirti. Želatina turi būti visiškai ištirpusi. Į kremą pilti, kai ji bus pravėsusi, bet dar vos šilta.
8. Želatiną sumaišyti su 4 šaukštais įdaro. Plakant su mikseriu želatiną plona srovele supilti į kremą.
9. Kremą supilti į kepimo formą. Padėti į šaldytuvą apie valandą ar kol viršus bus apstingęs.
10. Braškių sluoksnis: Braškes nuplauti.
11. Nupjauti braškių kotelius.
12. Suberti jas į puodą ir sutrinti blenderiu iki tyrės.
13. Braškes užvirti, įberti cukraus, vanilino. Kaitinti ant neaukštos kaitros apie 4-5 min.
14. Atvėsinti tyrę iki kambario temperatūros.
15. Metaliniame inde 1/3 st. tyrės sumaišyti su želatina. Vandens vonelėje ištirpinti želatiną. Šiek tiek atvėsinti ir sumaišyti su likusia tyre.
16. Ją po truputį užpilti ant torto viršaus. Tortą laikyti šaldytuve per naktį.
17. Atsegti torto formos šonus, nuimti popierių nuo šonų. Peilį užkišti tarp popieriaus ir torto apačios.
18. Nuimti popierių ir perkelti į lėkštę. Papuošti braškėmis, baltuoju šokoladu, kokosų drožlėmis.
Raktažodžiai:
sausainiai, sviestas, jogurtas, kondensuotas pienas, braskes, grietinele, cukrus, zelatina, sokoladas, kokosu drozles, baltas sokoladas
Karamelinis tortas Karvutė - saldus, tirpstantis burnoje tortas
DVISLUOKSNIS BRAŠKIŲ IR MANGŲ KOKTEILIS
Nekeptas plikytų sausainių tortas
Tinginys su varške ir kondensuotu pienu
Greitas varškinis tinginys
TORTAS SU MASCARPONE SŪRIU
Nekeptas sausainių ir varškės desertas su kondensuotu pienu, pistacijomis ir slyvomis
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Nekeptas maskarponės pyragas su braškėmis
Švelnus ir kreminis varškės ir bananų pyragas
Keptas maskarponės sūrio pyragas su sausainiais ir kondensuotu pienu
Plikytų sausainių tortas su maskarpone ir rududu pagal Beatą
Skaniausias tortas Paukščių pienas
Keptas veganiškas sūrio tortas su bananais ir šilauogėmis
Vasariškas braškių ir bananų kokteilis
GRIETININIAI LEDAI (3 VARIANTAI
Nekeptas tortas su želė gabaliukais, grietine ir šokoladu
Jogurtinis želė tortas su vaisiais
Raffaello tortas
Maskarponės putėsiai su braškėmis
Tortas „Raffaello“
Tortas Snickers
Tinginių šokoladinis tortas
Raudonojo aksomo tortas