Švelnus ir kreminis varškės ir bananų pyragas

Kategorija: Desertai


Švelnus ir kreminis varškės ir bananų pyragas

Paskelbė:
28 Birželio 2022
Fantastiškai skanus kreminis varškės ir bananų pyragas! Varškės sluoksnis gaunasi labai švelnus, nuostabios kreminės konsistencijos... Tokio pyrago tiesiog neįmanoma atsivalgyti. Pirmą kartą buvo tiesiog "nušluotas" nuo stalo, tad jau kitą dieną teko gaminti dar kartą. Ir vėl nutiko tas pats. Tai jau ženklas, kad šis pyragas tapo vienu mėgstamiausių mūsų šeimoje. Tikrai bus gaminamas dar ne vieną kartą ateityje. Būtinai pamėginkite ir Jūs jau šiandien! 


Ingredientai



  • Pagrindui:
    • išlydytas sviestas: 35 gramų
    • oreo sausainiai: 150 gramų
  • Varškės sluoksniui:
    • bananai: 2
    • citrinos sultys: iš 1 vnt.
    • švelni varškė: 500 gramų (paprastą varškę sumalame su mėsmale du kartus)
    • natūralus jogurtas: 200 gramų (arba turkiškas jogurtas)
    • kiaušiniai: 4
    • bulvių krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų (arba kukurūzų krakmolas)
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 50 gramų (bet galite išvis nedėti cukraus)
  • Viršutiniam sluoksniui:
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • cukraus pudra: 1 valgomojo šaukšto
    • šokoladas: gabaliuko

Recepto paruošimas



1. Išklojame kepimo popieriumi apvalią 23 centimetrų diametro kepimo formą su nuimamais šonais arba dugnu.
2. Pagrindas: Sudedame sviestą ir sausainius į virtuvės kombainą ir sumalame iki šlapio smėlio konsistencijos.
3. Įberiame trupinius į kepimo formą ir tolygiai paskirstome.
4. Lengvai prispaudžiame ir išlyginame su stiklinės arba puoduko dugnu.
5. Įdedame maždaug 30 minučių į šaldytuvą.
6. Varškės sluoksnis: Įkaitiname orkaitę iki 240 laipsnių temperatūros be ventiliatoriaus.
7. Nulupame bananus ir įdedame kartu su citrinos sultimis į virtuvės kombaino indą. Sumalame.
8. Įdedame likusius ingredientus ir malame kelias sekundes - tik tiek kol visi ingredientai susijungtų ir tešla taptų vienalyte.
9. Įdedame įdarą į kepimo indą ant pagrindo ir pašauname į orkaitę. Kepame 10 minučių.
10. Tuomet sumažiname temperatūrą iki 110 laipsnių ir kepame dar 25 minutes.
11. Išjungiame orkaitę ir paliekame pyragą aušti viduje valandai.
12. Tuomet išimame ir atvėsiname iki kambario temperatūros.
13. Po to įdedame į šaldytuvą 3 valandoms.
14. Viršutinis sluoksnis: Suplakame grietinėlę su cukrumi ir papuošiame pyrago viršų.
15. Ant viršaus užtarkuojame šokolado. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: