Kokosinis šokoladinis tinginys be kondensuoto pieno
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- Kokosų pienas: 400 ml (1 skardinė, pilno riebumo)
- Kokosų aliejus: 2 valg. š.
- Juodasis šokoladas: 200 g (70% kakavos)
- Klevų sirupas: 2 valg. š.
- Lazdyno riešutai: 50 g
- Lazdyno riešutų skonio sausainiai: pakelis
Recepto paruošimas
1. Sausainius ir riešutus susmulkinti iki norimo dydžio gabaliukų.
2. Šokoladą susmulkinti ir išlydyti garų vonelėje.
3. Šokoladui ištirpus sudėti kokosų aliejų, kokosų pieną, klevų sirupą ir viską maišant kelias minutes pakaitinti garų vonelėje.
4. Pakaitinus atidėti, kad šiek tiek atvėstų.
5. Pasirinktą formą ištiesti maistine plėvele.
6. Smulkintus sausainius ir riešutus įmaišyti į šokolado masę.
7. Viską sudėti į paruoštą indą, išlyginti paviršių ir padėti į šaldytuvą bent 2 val.
8. Pjaustyti ir lepintis!
Panašūs receptai
Šokoladiniai avokado saldainiai – ypatingo skonio
Tinginys be kondensuoto pieno - tik trys ingredientai
Karamelinis varškės tinginys
Pūstų ryžių Tinginys
Kokosinis varškės tortas Raffaello
Karamelinis ryžių trapučių desertas su saldintu karamelizuotu pienu
Nekeptas desertas: šokoladiniai kokosų pyragaičiai
Klasikinis šokoladinis tinginys su kondensuotu pienu
Šokoladiniai Tinginio batonėliai
Keptas šokoladinis tinginys be kondensuoto pieno
Naminiai Twix batonėliai veganiškai
Šokoladinis karamelinis pyragas