Nekeptas veganiškas žaliųjų citrinų pyragas be glitimo
Kategorija: Vegetariški / Veganiški / Desertai
Trumpai apie šį nekeptą veganišką žaliųjų citrinų pyragą - tai itin fainas desertas. Tik visiškai natūralūs produktai, tikrai gaivus. Jame taip pat nėra glitimo. Tik vienintelis dalykas - be kombaino šį kartą nebus įmanoma apsieiti. Arba iš didelės bėdos dar blenderis tinka. Bet tik tokia vienintelė bėda, visa kita labai paprasta ir greita. Tai vat tiek. Einam gaminti!
1. Pirmiausia pagrindui datules palaikome karštame vandenyje maždaug 15 minučių, kol suminkštėja.
2. Po to datules nusausiname.
3. Tada išmirkytas datules, graikinius riešutus, kokoso drožles, cinamoną ir ištirpintą kokosų aliejų sudedame į virtuvinį kombainą ir susmulkiname iki lipnios masės.
4. Sudedame į 20-ies centimetrų apvalią kepimo formą, tolygiai paskirstome ir suformuojame pyrago pagrindą.
5. Tuomet visus ingredientus, kurie skirti kremo gamybai, sudedame į virtuvinį kombainą ir malame iki vientisos, kreminės masės.
6. Kremą supilame ant paruošto pyrago pagrindo, tolygiai paskirstome ir statome į šaldytuvą maždaug 2-3 valandoms.
7. Sutingusį pyragą papuošiame šviežiomis uogomis arba pagal savo norus ir fantaziją! Skanaujame!
Ingredientai
- Pagrindui:
- graikiniai riešutai: 200 gramų
- kokosų drožlės: 50 gramų
- cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
- datulės: 200 gramų
- ištirpintas nerafinuotas kokosų aliejus: 40 gramų
- Citrinų kremui:
- pilno riebumo kokosų pienas: 200 mililitrų
- klevų sirupas: 125 mililitrų
- žaliųjų citrinų sultys: 70 gramų
- šviežiai nutarkuota žaliosios citrinos žievelė: 1 valgomojo šaukšto
- ištirpintas nerafinuotas kokosų aliejus: 160 gramų
- avokadai: 2
- špinatai: 70 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia pagrindui datules palaikome karštame vandenyje maždaug 15 minučių, kol suminkštėja.
2. Po to datules nusausiname.
3. Tada išmirkytas datules, graikinius riešutus, kokoso drožles, cinamoną ir ištirpintą kokosų aliejų sudedame į virtuvinį kombainą ir susmulkiname iki lipnios masės.
4. Sudedame į 20-ies centimetrų apvalią kepimo formą, tolygiai paskirstome ir suformuojame pyrago pagrindą.
5. Tuomet visus ingredientus, kurie skirti kremo gamybai, sudedame į virtuvinį kombainą ir malame iki vientisos, kreminės masės.
6. Kremą supilame ant paruošto pyrago pagrindo, tolygiai paskirstome ir statome į šaldytuvą maždaug 2-3 valandoms.
7. Sutingusį pyragą papuošiame šviežiomis uogomis arba pagal savo norus ir fantaziją! Skanaujame!
Raktažodžiai:
desertas, pyragas, nekeptas pyragas, citrinos, veganiskas, zaliosios citrinos, be glitimo, uogos, citrininis pyragas, pyragas be glitimo
Tofu sūrio pyragas su mangais
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
Šokoladiniai avokado saldainiai – ypatingo skonio
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
Feta sūrio padažas su mėtomis
KOKOSŲ PIENO IR DATULIŲ KOKTEILIS
ŽIRNELIŲ SRIUBA SU KOKOSŲ PIENU
Tom kha gai tailandieška sriuba su vištiena ir daržovėmis
MĖLYNA MARGARITA
Veganiški keksiukai su razinomis
Jautienos ir kokosų karis
VEGANIŠKAS UŽKANDIS SU OBUOLIAIS
Lašišos sriuba arba thai vaikams
Azijietiški makaronai su krevetėmis
Kokosų piene troškinta lašiša su daržovėmis.
Troškinta vištiena kokoso piene su Dižono garstyčiomis
Tiršta kokosų sriuba su daržovėmis ir mėsa
„Garbanotas“ pyragas su varškės įdaru.
Avgolemono sriubyte
CITRININIS KOKTEILIS
Bene gardžiausi keksiukai – su obuoliais ir traškia kokosų plutele
Burrito pusryčiams
Veganiškas pyragas su obuoliais be kiaušinių