Nekeptas veganiškas žaliųjų citrinų pyragas be glitimo
Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai / Desertų receptai
Trumpai apie šį nekeptą veganišką žaliųjų citrinų pyragą - tai itin fainas desertas. Tik visiškai natūralūs produktai, tikrai gaivus. Jame taip pat nėra glitimo. Tik vienintelis dalykas - be kombaino šį kartą nebus įmanoma apsieiti. Arba iš didelės bėdos dar blenderis tinka. Bet tik tokia vienintelė bėda, visa kita labai paprasta ir greita. Tai vat tiek. Einam gaminti!
1. Pirmiausia pagrindui datules palaikome karštame vandenyje maždaug 15 minučių, kol suminkštėja.
2. Po to datules nusausiname.
3. Tada išmirkytas datules, graikinius riešutus, kokoso drožles, cinamoną ir ištirpintą kokosų aliejų sudedame į virtuvinį kombainą ir susmulkiname iki lipnios masės.
4. Sudedame į 20-ies centimetrų apvalią kepimo formą, tolygiai paskirstome ir suformuojame pyrago pagrindą.
5. Tuomet visus ingredientus, kurie skirti kremo gamybai, sudedame į virtuvinį kombainą ir malame iki vientisos, kreminės masės.
6. Kremą supilame ant paruošto pyrago pagrindo, tolygiai paskirstome ir statome į šaldytuvą maždaug 2-3 valandoms.
7. Sutingusį pyragą papuošiame šviežiomis uogomis arba pagal savo norus ir fantaziją! Skanaujame!
Ingredientai
- Pagrindui:
- graikiniai riešutai: 200 gramų
- kokosų drožlės: 50 gramų
- cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
- datulės: 200 gramų
- ištirpintas nerafinuotas kokosų aliejus: 40 gramų
- Citrinų kremui:
- pilno riebumo kokosų pienas: 200 mililitrų
- klevų sirupas: 125 mililitrų
- žaliųjų citrinų sultys: 70 gramų
- šviežiai nutarkuota žaliosios citrinos žievelė: 1 valgomojo šaukšto
- ištirpintas nerafinuotas kokosų aliejus: 160 gramų
- avokadai: 2
- špinatai: 70 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia pagrindui datules palaikome karštame vandenyje maždaug 15 minučių, kol suminkštėja.
2. Po to datules nusausiname.
3. Tada išmirkytas datules, graikinius riešutus, kokoso drožles, cinamoną ir ištirpintą kokosų aliejų sudedame į virtuvinį kombainą ir susmulkiname iki lipnios masės.
4. Sudedame į 20-ies centimetrų apvalią kepimo formą, tolygiai paskirstome ir suformuojame pyrago pagrindą.
5. Tuomet visus ingredientus, kurie skirti kremo gamybai, sudedame į virtuvinį kombainą ir malame iki vientisos, kreminės masės.
6. Kremą supilame ant paruošto pyrago pagrindo, tolygiai paskirstome ir statome į šaldytuvą maždaug 2-3 valandoms.
7. Sutingusį pyragą papuošiame šviežiomis uogomis arba pagal savo norus ir fantaziją! Skanaujame!
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
desertas, pyragas, nekeptas pyragas, citrinos, veganiskas, zaliosios citrinos, be glitimo, uogos, citrininis pyragas, pyragas be glitimo
Panašūs receptai
Nekeptas desertas: šokoladiniai kokosų pyragaičiai
Kokosinis žaliųjų citrinų keksas
Burbuliukai rutuliukai - sveikas desertas be glitimo iš datulių, su riešutų sviestu
Veganiška beglitiminė moliūgų tarta - pyragas
Naminis veganiškas baltasis šokoladas be glitimo
Natūraliai saldūs Raffaello saldainiai - tinka Kūčioms
Tofu sūrio pyragas su mangais
Keptas sūrio pyragas Kūčioms
Velykinis citrinų keksas
Keptas veganiškas sūrio tortas su bananais ir šilauogėmis
Veganiškas Tempė (Tempeh) "šašlykas" be glitimo keptas keptuvėje
Šokoladiniai avokado saldainiai – ypatingo skonio