Daržovių "plovas" su krevetėmis

Kategorija: Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai


Daržovių "plovas" su krevetėmis

Paskelbė:

Daržovių "plovas" su krevetėmis – tai lengvas, sveikas ir skanus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek vegetariškam, tiek mėsą mėgstančiam stalui. Su ryžiais, šaldytomis daržovėmis ir krevetėmis (jei pageidaujama), šis plovas yra greitai pagaminamas, sotus ir maistingas.


Naudingos sudedamosios dalys:

  • Ryžiai – turtingi angliavandeniais, kurie suteikia energijos, taip pat turi mažai riebalų, todėl tinka lengviems patiekalams.
  • Šaldytos daržovės – dažnai būna puikus vitaminų ir mineralų šaltinis, ypač jei naudojama įvairių rūšių daržovės (pvz., morkos, žirneliai, paprikos), kurios yra naudingos odos, regėjimo ir virškinimo sveikatai.
  • Krevetės – turi daug baltymų, mažai riebalų ir yra puikus omega-3 rūgščių bei mineralų, tokių kaip jodas ir selenas, šaltinis.
  • Sultinys – prideda skonio ir naudingų medžiagų, tokių kaip vitaminai ir mineralai iš daržovių ar mėsos, nuo kurių buvo pagamintas sultinys.
  • Prieskoniai – kario prieskoniai, pipirai ir kiti aromatiniai priedai suteikia patiekalui ne tik skonio, bet ir įvairių naudingų savybių (antioksidantai, virškinimą gerinantys efektai).


Ingredientai

  • ryžiai: 1 stiklinės
  • mėgstamos šaldytos daržovės: 1 pakuotės
  • aliejus
  • sultinys: 1 kubelio
  • mėgstami prieskoniai
  • krevetės (nėra būtina)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia ryžius virkite 15 minučių į vandenį įpylę vieną šaukštą aliejaus ir įdėję kubelį sultinio.

2. Per tą laiką, kol verda ryžiai, įkaitinkite keptuvę ir suverskite šaldytas daržoves.

3. Daržovėms pradedant atšilti, įpilkite šiek tiek vandens.

4. Įberkite mėgiamų prieskonių, uždenkite ir leiskite pasitroškinti, kol ryžiai išvirs.

5. Aš šį kartą dar įdėjau krevečių, bet jų naudoti, kaip ir minėjau, nėra būtina.

6. Ryžiams išvirus, juos suverskite ant daržovių ir viską išmaišykite. Dar pagal savo skonį užberkite prieskonių ir pakepkite viską maždaug 7 minutes. Patiekite ir skanaukite!

7. Patarimas: Gamindami, prieskonius galite naudoti kuo įvairiausius, aš rekomenduoju nepagailėti kario bei pipirų.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook