Kopūstų kepsneliai orkaitėje

Kategorija: Daržovių patiekalai


Kopūstų kepsneliai orkaitėje

Paskelbė:
28 Rugsėjo 2024

Ingredientai

  • Kopūstas: 1 vnt. (vidutinio, apie 600 g.)
  • Alyvuogių aliejus: 25 ml
  • Česnako granulės: 1,5 valg. š.
  • Druska: 0,5 arb. š.
  • Malti pipirai: 1/4 arb. š.
Padažui:
  • Tahini (sezamų pasta): 5 arb. š.
  • Česnako granulės: 0,5 arb. š.
  • Maltas kuminas: 1/4 arb. š.
  • Pipirai: žiupsnis 
  • Druska: 1/4 arb. š.
  • Džiovintos petražolės: 1/4 arb. š.
  • Vanduo: 4-5 valg. š. (arba augalinis pienas)


Recepto paruošimas

1. Kopūstą nuplauti ir nusausinti. Perpjauti per pusę ir šiek tiek nupjauti koto kietąją dalį (nedaug, kad lapai per daug neatsiskirtų).

2. Abi kopūsto puses supjaustyti mažesniais ketvirčiais. Viena pusė susipjausto į maždaug 5 dalis.

3. Supjaustytus ketvirčius išdėlioti skardoje ištiestoje kepimo popieriumi.

4. Kiekvieną dalį aptepti alyvuogių aliejumi, apibarstyti česnako granulėmis (iš viso ~1,5 šaukšto), druska (iš viso ~0,5 šaukštelio) ir šiek tiek pipirų.

5. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir kopūstus kepti apie 25-30 min. arba kol lengvai apskrus.

6. Sumaišyti visus ingredientus padažui, galima įdėti daugiau vandens ar augalinio pieno, kad padažas būtų skystesnis ir patiekti su iškepusiu kopūstu.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: