Kopūstų kepsneliai orkaitėje
Kategorija: Daržovių patiekalų receptai

Ingredientai
- Kopūstas: 1 vnt. (vidutinio, apie 600 g.)
- Alyvuogių aliejus: 25 ml
- Česnako granulės: 1,5 valg. š.
- Druska: 0,5 arb. š.
- Malti pipirai: 1/4 arb. š.
Padažui:
- Tahini (sezamų pasta): 5 arb. š.
- Česnako granulės: 0,5 arb. š.
- Maltas kuminas: 1/4 arb. š.
- Pipirai: žiupsnis
- Druska: 1/4 arb. š.
- Džiovintos petražolės: 1/4 arb. š.
- Vanduo: 4-5 valg. š. (arba augalinis pienas)
Recepto paruošimas
1. Kopūstą nuplauti ir nusausinti. Perpjauti per pusę ir šiek tiek nupjauti koto kietąją dalį (nedaug, kad lapai per daug neatsiskirtų).
2. Abi kopūsto puses supjaustyti mažesniais ketvirčiais. Viena pusė susipjausto į maždaug 5 dalis.
3. Supjaustytus ketvirčius išdėlioti skardoje ištiestoje kepimo popieriumi.
4. Kiekvieną dalį aptepti alyvuogių aliejumi, apibarstyti česnako granulėmis (iš viso ~1,5 šaukšto), druska (iš viso ~0,5 šaukštelio) ir šiek tiek pipirų.
5. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir kopūstus kepti apie 25-30 min. arba kol lengvai apskrus.
6. Sumaišyti visus ingredientus padažui, galima įdėti daugiau vandens ar augalinio pieno, kad padažas būtų skystesnis ir patiekti su iškepusiu kopūstu.
Panašūs receptai

Užkepti cukinijų suktinukai pomidoriniame padaže

Traškios morkytės fri orkaitėje

Kepti briuseliniai kopūstai su svogūnais ir šonine

Orkaitėje keptos cukinijos su įdaru

Kepta cukinija su faršu

Kiaušinienė pomidoruose

Balandėliai iš Pekino kopūsto

Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė

Morkytės fri karšto oro gruzdintuvėje

Kepta cukinija su faršu, pomidorais ir sūriu

Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė

Veganiškas Mac and Cheese su moliūgų padažu