Kopūstų kepsneliai orkaitėje
Kategorija: Daržovių patiekalai
Ingredientai
- Kopūstas: 1 vnt. (vidutinio, apie 600 g.)
- Alyvuogių aliejus: 25 ml
- Česnako granulės: 1,5 valg. š.
- Druska: 0,5 arb. š.
- Malti pipirai: 1/4 arb. š.
Padažui:
- Tahini (sezamų pasta): 5 arb. š.
- Česnako granulės: 0,5 arb. š.
- Maltas kuminas: 1/4 arb. š.
- Pipirai: žiupsnis
- Druska: 1/4 arb. š.
- Džiovintos petražolės: 1/4 arb. š.
- Vanduo: 4-5 valg. š. (arba augalinis pienas)
Recepto paruošimas
1. Kopūstą nuplauti ir nusausinti. Perpjauti per pusę ir šiek tiek nupjauti koto kietąją dalį (nedaug, kad lapai per daug neatsiskirtų).
2. Abi kopūsto puses supjaustyti mažesniais ketvirčiais. Viena pusė susipjausto į maždaug 5 dalis.
3. Supjaustytus ketvirčius išdėlioti skardoje ištiestoje kepimo popieriumi.
4. Kiekvieną dalį aptepti alyvuogių aliejumi, apibarstyti česnako granulėmis (iš viso ~1,5 šaukšto), druska (iš viso ~0,5 šaukštelio) ir šiek tiek pipirų.
5. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir kopūstus kepti apie 25-30 min. arba kol lengvai apskrus.
6. Sumaišyti visus ingredientus padažui, galima įdėti daugiau vandens ar augalinio pieno, kad padažas būtų skystesnis ir patiekti su iškepusiu kopūstu.
Užkepti cukinijų suktinukai pomidoriniame padaže
Kepti briuseliniai kopūstai su svogūnais ir šonine
Orkaitėje keptos cukinijos su įdaru
Kepta cukinija su faršu
Kiaušinienė pomidoruose
Balandėliai iš Pekino kopūsto
Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė
Kepta cukinija su faršu, pomidorais ir sūriu
Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė
Spalvotos kopūstų salotos
Įdarytos cukinijos su kumpiu, vyšniniais pomidorais ir mocarela
Kopūstų apkepas
Orkaitėje kepti baklažanai su aštriu padažu
Kopūstainis
Kepti žiediniai kopūstai džiūvėsėliuose
Kopūstų blyneliai
Šiltos daržovių salotos su krevetėmis
Graikiškos salotos
Saldžiarūgščiai baklažanai, kepti keptuvėje
Orkaitėje troškinta vištiena su daržovėmis
Kopūsto ir faršo apkepas su pomidorų padažu
Kopūstų pyragas
Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną
Pekino kopūstų salotos su vištiena.