Traškios morkytės fri orkaitėje
Kategorija: Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Ingredientai
- Morkos: 5 vnt. (mažesnės)
- Česnakai: 0,5 arb. š. (granulės)
- Kmynai: 0,5 arb. š.
- Čili dribsniai: žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus: 3 valg. š.
- Medus: 1 valg. š.
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Morkas nuskusti ir supjaustyti per pusę arba, jeigu morkytės kiek didesnės, perpjauti į keturias dalis.
2. Dubenėlyje sumaišyti česnakų granules, kmynus, čili dribsnius, alyvuogių aliejų ir medų. Įberti druskos ir pipirų.
3. Viską gerai išmaišyti ir paruoštu mišiniu apipilti supjaustytas morkas.
4. Išmaišyti, kad visos morkų lazdelės pasidengtų mišiniu.
5. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros.
6. Morkų lazdeles paskleisti kepimo inde vienu sluoksniu.
7. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
8. Lazdelės skanios ir vienos, bet galima šalia patiekti ir mėgstamo padažo.
Panašūs receptai

Morkytės fri karšto oro gruzdintuvėje

Kopūstų kepsneliai orkaitėje

Traškios cukinijų lazdelės su sūriu

Kūčių salotos su keptomis daržovėmis ir avinžirniais

Orkaitėje kepti patisonai

Brokolių ir morkų (vegetariška) lazanija

Užkepti cukinijų suktinukai pomidoriniame padaže

Orkaitėje keptos cukinijos su įdaru

Morkų humusas, keptas orkaitėje

Veganiškas Čili troškinys

Moliūginiai sausainiai su šokolado gabaliukais

Žaliavalgiškos žalių burokėlių, obuolių ir morkų salotos