Įkelti receptą
Rodyti Kategorijas


Traškios morkytės fri orkaitėje

Kategorija: Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai


Traškios morkytės fri orkaitėje

Paskelbė:

Ingredientai

  • Morkos: 5 vnt. (mažesnės)
  • Česnakai: 0,5 arb. š. (granulės)
  • Kmynai: 0,5 arb. š.
  • Čili dribsniai: žiupsnelis
  • Alyvuogių aliejus: 3 valg. š. 
  • Medus: 1 valg. š.
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Morkas nuskusti ir supjaustyti per pusę arba, jeigu morkytės kiek didesnės, perpjauti į keturias dalis.

2. Dubenėlyje sumaišyti česnakų granules, kmynus, čili dribsnius, alyvuogių aliejų ir medų. Įberti druskos ir pipirų.

3. Viską gerai išmaišyti ir paruoštu mišiniu apipilti supjaustytas morkas.

4. Išmaišyti, kad visos morkų lazdelės pasidengtų mišiniu.

5. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros.

6. Morkų lazdeles paskleisti kepimo inde vienu sluoksniu.

7. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

8. Lazdelės skanios ir vienos, bet galima šalia patiekti ir mėgstamo padažo.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook