Orkaitėje keptos cukinijos su įdaru
Kategorija: Daržovių patiekalai
Ingredientai
- Cukinijos: 3 vnt. (nedidelių)
- 50 g. bulguro kruopų, nevirtų
- Svogūnas: 0,5 vnt.
- Česnakai: 2 skiltelės
- Raudonoji paprika: apie 50 g.
- Konservuotos juodosios pupelės: 150 g.
- Malta raudonoji paprika: 1 arb.š.
- Bazilikai: 1 arb.š.
- Maltas kuminas: 1 arb.š.
- Druska: 0,5 arb.š.
- Pipirai: žiupsnis
- Alyvuogių aliejus: 1 valg.š.
- Maistinių mielių dribsniai: 1 valg.š.
- barbekiu ar kito padažo
Recepto paruošimas
1. Puode užvirinti 250-300ml vandens ir supilti bulguro kruopas. Virti apie 7-10 min., kol bus gerai išbrinkęs. Jeigu pritrūks drėgmės, įpilti dar šiek tiek vandens.
2. Cukinijas perpjauti perpuse išilgai ir šaukšteliu išgremžti vidų, kad būtų pakankamai vietos įdarui. Išimtą dviejų cukinijų masę pasilikti įdarui (trečios cukinijos vidų galima panaudoti kitam patiekalui).
3. Smulkiai sukapoti svogūną ir česnako skilteles, gabalėliais supjaustyti papriką. Pasmulkinti ir išgremžtą cukinijų masę.
4. Įkaitintoje keptuvėje apkepti svogūną ir česnakus. Po poros minučių į keptuvę sudėti papriką, cukinijų masę ir nuplautas juodasias pupeles. Vis pamaišant kepti 5-7min.
5. Ant keptų daržovių sudėti virtas bulguro kruopas ir suberti visus prieskonius. Gerai išmaišyti ir patraukti keptuvę nuo kaitros.
6. Keptą įdarą paskirstyti į išgremžtas cukinijas. Ant viršaus galima užbarstyti augalinio sūrio.
7. Paruoštas cukinijas perkelti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
8. Cukinijas kepti iki 180C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. Iškepus apibarstyti maistinėmis mielėmis ir patiekti su barbekiu padažu ar kitais norimais priedais.