Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė
Kategorija: Apkepai / Daržovių patiekalai / Kiauliena
Labai gardus ir sotus patiekalas, idealiai tinka savaitgalio pietums. Daugiau nei pusę šios užkepėlės sudėties sudaro daržovės, kurios idealiai atstoja ir garnyro poreikį, todėl šalia belieka pasirūpinti žaliomis gaiviomis daržovėmis. Iš tiesų, man asmeniškai tai vienas iš pačių geriausių karštų patiekalų iš kopūsto..
1. Patarimas Faršą susimalkite savo namuose patys. Aš visada taip darau, nes mėsa būna skanesnė, nei pirktinis faršas.
2. Iš pradžių smulkiai supjaustykite svogūnus.
3. Burokinės tarkos pagalba sutarkuokite morką.
4. Supjaustykite ir kopūstą.
5. Tada įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus sudėkite pusę susmulkintų svogūnų, po poros minučių ir morkas, pakepinkite maždaug 5 minutes.
6. Po to sudėkite kopūstą, viską patroškinkite daržovių skystyje (riebalų daugiau nepilame). Jeigu sausoka, įpilkite šiek tiek vandens. Troškinkite, kol daržovės suminkštės, gali būti maždaug 20 minučių. Pabaigoje įberkite žiupsnį druskos bei išmaišykite.
7. Tuomet įkatinkite kitą keptuvę bei joje pakepinkite likusį susmulkintą svogūną, po kelių minučių sudėkite maltą mėsą bei apkepinkite ją maždaug 5-7 minutes. Įberkite druskos, pipirų, dėkite pomidorų padažo, išmaišykite ir dar pakaitinkite, kad viskas sušiltų.
8. Paskui kepimo formą ištepkite sviesto gabaliuku. Ant dugno sudėkite pusę kopūstų.
9. Išlyginkite paviršių, apibarstykite krapais bei aptepkite grietine.
10. Tuomet sudėkite maltą mėsą, ją taip pat aptepliokite grietine.
11. Galiausiai sudėkite likusius kopūstus, o paviršių apibarstykite stambiai sutarkuotu sūriu.
12. Dėkite į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepkite maždaug 30-35 minutes. Patiekite ir skanaukite!
Ingredientai
- kopūstai: 500 gramų
- malta mėsa: 250 gramų (naudoju kiaulieną, bet tinka ir vištiena ar jautiena)
- morkos: 1
- svogūnai: 2
- fermentinis sūris: ~50 gramų
- pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto
- druska
- pipirai
- krapai
- grietinė: 150 gramų
Recepto paruošimas
1. Patarimas Faršą susimalkite savo namuose patys. Aš visada taip darau, nes mėsa būna skanesnė, nei pirktinis faršas.
2. Iš pradžių smulkiai supjaustykite svogūnus.
3. Burokinės tarkos pagalba sutarkuokite morką.
4. Supjaustykite ir kopūstą.
5. Tada įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus sudėkite pusę susmulkintų svogūnų, po poros minučių ir morkas, pakepinkite maždaug 5 minutes.
6. Po to sudėkite kopūstą, viską patroškinkite daržovių skystyje (riebalų daugiau nepilame). Jeigu sausoka, įpilkite šiek tiek vandens. Troškinkite, kol daržovės suminkštės, gali būti maždaug 20 minučių. Pabaigoje įberkite žiupsnį druskos bei išmaišykite.
7. Tuomet įkatinkite kitą keptuvę bei joje pakepinkite likusį susmulkintą svogūną, po kelių minučių sudėkite maltą mėsą bei apkepinkite ją maždaug 5-7 minutes. Įberkite druskos, pipirų, dėkite pomidorų padažo, išmaišykite ir dar pakaitinkite, kad viskas sušiltų.
8. Paskui kepimo formą ištepkite sviesto gabaliuku. Ant dugno sudėkite pusę kopūstų.
9. Išlyginkite paviršių, apibarstykite krapais bei aptepkite grietine.
10. Tuomet sudėkite maltą mėsą, ją taip pat aptepliokite grietine.
11. Galiausiai sudėkite likusius kopūstus, o paviršių apibarstykite stambiai sutarkuotu sūriu.
12. Dėkite į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepkite maždaug 30-35 minutes. Patiekite ir skanaukite!
Raktažodžiai:
kopustas, apkepas, kopusto apkepas, suris, su suriu, su farsu, farsas, kopustas su farsu, orkaiteje
Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė
CUKINIJŲ APKEPAS SU VIŠTIENA
KALAKUTIENOS IR PUPELIŲ TROŠKINYS
VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ
LIETINIAI BLYNAI SU MĖSA IR DARŽOVĖMIS
"Tinginių" troškinys su kalakutienos arba vištienos faršu ir kopūstais
Vištienos salotos "Praha". Paprastas patiekalas
Troškinti kopūstai su mėsa
Jautienos troškinys su daržovėmis
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
GRIKIŲ KEPSNELIAI (KOTLETAI)
Kiaulienos užkepėlė su daržovėmis
Tikras plovas ant laužo su aviena (arba jautiena ar kiauliena)
PATS PAPRASČIAUSIAS JAUTIENOS TROŠKINYS
UŽKANDUKAI SU SIURPRIZU ŠAUKŠTELIUOSE (SU VIŠTIENA)
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
JAUTIENOS PLOVAS ORKAITĖJE
Virtų bulvių blyneliai su daržovėmis
Kopūstų salotos su kefyro užpilu
MALTOS MĖSOS APKEPAS
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
Beatos raugintų kopūstų sriuba
Senovinis austriškas guliašas su jautiena
RŪKYTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ SU RYŽIAIS