Kepti briuseliniai kopūstai su svogūnais ir šonine
Kategorija: Daržovių patiekalai
![Kepti briuseliniai kopūstai su svogūnais ir šonine](/uploads/posts/2022-09/medium/1664550691_kepti-briuseliniai-kopustai-su-svogunais-ir-sonine-medium.jpg)
Daug kas labai nemėgsta "briuselinių kopūstų" ir išgirdę apie juos nevalingai susiraukia, nes turi su jais nemalonių asociaijų. Bet taip yra todėl, kad dauguma žmonių, tiesiog nemoka jų tinkamai paruošti. Duokite jiems dar vieną šansą ir šis receptas padės atskleisti jų gerąjį skonį. O tai puiki, labai gardi labai sveika ir naudinga organizmui daržovė.
1. Pirmiausia nupjaustome briuselinių kopūstų galiukus, perpjauname kopūstus per pusę.
2. Nedideliame puode užviriname vandenį, įberiame druskos, suedame kopūstus bei paverdame apie 2 minutes. Nukošiame bei padedame į šalį.
3. Tuomet į didelę keptuvę pilame alyvuogių aliejų, dedame susmulkintą šoninę, svogūnus bei pakepame, kol šoninė ir svogūnai apskrus.
4. Po to į keptuvę sudedame briuselinius kopūstus (supjaustyta puse į apačią), kepame apie 4–5 minutes, kol kopūstai "įgaus spalvos".
5. Tada sudedame sviestą bei petražoles, paskaniname druska, pipirais ir iškart patiekiame. Skanaujame!
6. Pastebėjimai: Kopūstus apverdame vos 2 minutes. Nereikia jų pervirti! Svogūnas šiame recepte tiks tiek mėlynas, tiek geltonas. Šis patiekalas yra daugiau tinkamas kaip garnyras, bet labai skanus valgomas ir vienas.
Ingredientai
- briuseliniai kopūstai: 250 gramų
- šoninė: 110 gramų
- alyvuogių aliejus: 1 šaukšto
- svogūnai: 1 mažo (susmulkinto)
- sviestas: 1 šaukšto
- šviežios petražolės: 1 šaukšto
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia nupjaustome briuselinių kopūstų galiukus, perpjauname kopūstus per pusę.
2. Nedideliame puode užviriname vandenį, įberiame druskos, suedame kopūstus bei paverdame apie 2 minutes. Nukošiame bei padedame į šalį.
3. Tuomet į didelę keptuvę pilame alyvuogių aliejų, dedame susmulkintą šoninę, svogūnus bei pakepame, kol šoninė ir svogūnai apskrus.
4. Po to į keptuvę sudedame briuselinius kopūstus (supjaustyta puse į apačią), kepame apie 4–5 minutes, kol kopūstai "įgaus spalvos".
5. Tada sudedame sviestą bei petražoles, paskaniname druska, pipirais ir iškart patiekiame. Skanaujame!
6. Pastebėjimai: Kopūstus apverdame vos 2 minutes. Nereikia jų pervirti! Svogūnas šiame recepte tiks tiek mėlynas, tiek geltonas. Šis patiekalas yra daugiau tinkamas kaip garnyras, bet labai skanus valgomas ir vienas.
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
briuseliniai kopustai, kopustai, svogunai, sonine, alyvuogiu aliejus, sviestas, petrazoles, druska, pipirai
Panašūs receptai
![Keptuvėje kepti Briuselio kopūstai su česnaku ir sūriu](/uploads/posts/2022-07/medium/1658383705_keptuveje-kepti-briuselio-kopustai-medium.jpg)
Keptuvėje kepti Briuselio kopūstai su česnaku ir sūriu
![Virti briuselio kopūstai, patiekti su daržovėmis](/uploads/posts/2022-06/medium/1656001096_virti-briuselio-kopustai-medium.jpg)
Virti briuselio kopūstai, patiekti su daržovėmis
![Pietums – kiaulienos dešrelės su raugintais kopūstais](/uploads/posts/2019-03/medium/1553803698_a81e59c6-435e-4286-9962-255cc11de7d3.jpeg)
Pietums – kiaulienos dešrelės su raugintais kopūstais
![Lietuviški troškinti rauginti kopūstai su morkomis ir grybais](/uploads/posts/2022-09/medium/1662025060_troskinti-rauginti-kopustai-medium.jpg)
Lietuviški troškinti rauginti kopūstai su morkomis ir grybais
![Troškinti kopūstai su dešrelėmis](/uploads/posts/2022-02/medium/1644420599_troskinti-kopustai-desrelemis-medium.jpg)
Troškinti kopūstai su dešrelėmis
![Troškinta aviena su kopūstais](/uploads/posts/2023-03/medium/1677635798_troskinta-aviena-su-kopustais-medium.jpg)
Troškinta aviena su kopūstais
![Kopūstų troškinys su mėsa](/uploads/posts/2021-11/medium/1636632233_bigosas-medium.jpg)
Kopūstų troškinys su mėsa
![Troškinti rauginti kopūstai su dešrelėmis](/uploads/posts/2023-05/medium/1684219256_troskinti-kopustai-su-desrelemis-receptas-medium.jpg)
Troškinti rauginti kopūstai su dešrelėmis
![Troškinti kopūstai su mėsa](/uploads/posts/2019-03/medium/1553574985_troskinti-kopustai-su-mesa-medium.jpg)
Troškinti kopūstai su mėsa
![Kopūstų apkepas](/uploads/posts/2022-11/medium/1668695860_kopustu-apkepas-receptas-medium.jpg)
Kopūstų apkepas
![Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną](/uploads/posts/2019-03/medium/1553815745_img_raug-kopust.jpg)
Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną
![Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė](/uploads/posts/2020-01/thumbs/1579772706_kopustu.jpg)
Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė