Kepti briuseliniai kopūstai su svogūnais ir šonine
Kategorija: Daržovių patiekalai
Daug kas labai nemėgsta "briuselinių kopūstų" ir išgirdę apie juos nevalingai susiraukia, nes turi su jais nemalonių asociaijų. Bet taip yra todėl, kad dauguma žmonių, tiesiog nemoka jų tinkamai paruošti. Duokite jiems dar vieną šansą ir šis receptas padės atskleisti jų gerąjį skonį. O tai puiki, labai gardi labai sveika ir naudinga organizmui daržovė.
1. Pirmiausia nupjaustome briuselinių kopūstų galiukus, perpjauname kopūstus per pusę.
2. Nedideliame puode užviriname vandenį, įberiame druskos, suedame kopūstus bei paverdame apie 2 minutes. Nukošiame bei padedame į šalį.
3. Tuomet į didelę keptuvę pilame alyvuogių aliejų, dedame susmulkintą šoninę, svogūnus bei pakepame, kol šoninė ir svogūnai apskrus.
4. Po to į keptuvę sudedame briuselinius kopūstus (supjaustyta puse į apačią), kepame apie 4–5 minutes, kol kopūstai "įgaus spalvos".
5. Tada sudedame sviestą bei petražoles, paskaniname druska, pipirais ir iškart patiekiame. Skanaujame!
6. Pastebėjimai: Kopūstus apverdame vos 2 minutes. Nereikia jų pervirti! Svogūnas šiame recepte tiks tiek mėlynas, tiek geltonas. Šis patiekalas yra daugiau tinkamas kaip garnyras, bet labai skanus valgomas ir vienas.
Ingredientai
- briuseliniai kopūstai: 250 gramų
- šoninė: 110 gramų
- alyvuogių aliejus: 1 šaukšto
- svogūnai: 1 mažo (susmulkinto)
- sviestas: 1 šaukšto
- šviežios petražolės: 1 šaukšto
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia nupjaustome briuselinių kopūstų galiukus, perpjauname kopūstus per pusę.
2. Nedideliame puode užviriname vandenį, įberiame druskos, suedame kopūstus bei paverdame apie 2 minutes. Nukošiame bei padedame į šalį.
3. Tuomet į didelę keptuvę pilame alyvuogių aliejų, dedame susmulkintą šoninę, svogūnus bei pakepame, kol šoninė ir svogūnai apskrus.
4. Po to į keptuvę sudedame briuselinius kopūstus (supjaustyta puse į apačią), kepame apie 4–5 minutes, kol kopūstai "įgaus spalvos".
5. Tada sudedame sviestą bei petražoles, paskaniname druska, pipirais ir iškart patiekiame. Skanaujame!
6. Pastebėjimai: Kopūstus apverdame vos 2 minutes. Nereikia jų pervirti! Svogūnas šiame recepte tiks tiek mėlynas, tiek geltonas. Šis patiekalas yra daugiau tinkamas kaip garnyras, bet labai skanus valgomas ir vienas.
Raktažodžiai:
briuseliniai kopustai, kopustai, svogunai, sonine, alyvuogiu aliejus, sviestas, petrazoles, druska, pipirai
Virta kepta karta orkaitėje su raugintais kopūstais
Greitai marinuoti kopustai
Orkaitėje kepta kiaulienos šoninė su raudongūžiais kopūstais
Kepta šoninė su svogūnais
Savojos kopūstai grietinėlėje - tarsi salotos
RAUGINTŲ KOPŪSTŲ IR SILKĖS UŽKANDIS
Keptuvėje kepti Briuselio kopūstai su česnaku ir sūriu
Neįtikėtinai skanūs žiediniai kopūstai kepti tešloje!
Pietums – kiaulienos dešrelės su raugintais kopūstais
Lenkiškas bigosas - kopūstų troškinys su mėsa
Troškinti briuselio kopūstai su paprikomis, grietinėle ir sūriu
Virti briuselio kopūstai, patiekti su daržovėmis
Troškinta aviena su kopūstais
Makaronai su šonine ir pievagrybiais
Kepti smidrai su šonine keptuvėje
TROŠKINTI GRYBAI SU ŠONINE IR GRIETINĖLE
PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE
Bulviniai kokorai su troškintais raugintais kopūstais, morkomis ir rūkyta šonine
Žiedinių kopūstų salotos su kiaušiniais
Tinginių balandėliai puode
Šiltos briuselio kopūstų salotos
Vegetariškas kopūstų troškinys is Etiopijos
Karamelizuoti Briuselio kopūstai
Naudingi patarimai apie daržoves