Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė

Kategorija: Daržovių patiekalai / Kiauliena


Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė

Paskelbė:
30 Sausio 2020
Reikės

500 g kopūsto
250 g maltos mėsos
1 morkos
2 svogūnų
50 g ferm. sūrio
1 v.š. pomidorų padažo
druskos, pipirų, krapų
150 g grietinės

Pirmiausia smulkiai supjaustome svogūnus, burokine tarka sutarkuojame morką, supjaustome ir kopūstą. Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus sudedame pusę smulkintų svogūnų, po poros minučių ir morkas, pakepiname apie 5 minutes. Tada sudedam kopūstą, viską patroškiname daržovių skystyje (riebalų daugiau pilti nereikia). Jei sausoka, įpilam šiek tiek vandens. Troškinam, kol daržovės suminkštės, gali būti apie 20 min. Pabaigoje įberiame žiupsnį druskos ir išmaišome. 

Įkatiname kitą keptuvę ir joje pakepiname likusį smulkintą svogūną, po kelių minučių sudedame maltą mėsą ir apkepiname ją apie 5-7 min. Įberiam druskos, pipirų, dedam pomidorų padažo, išmaišom ir dar pakaitinam, kad viskas sušiltų. 

Kepimo formą ištepam sviesto gabaliuku. Ant dugno sudedame pusę kopūstų, išlyginam paviršių, apibarstom krapais ir aptepam grietine. Tada sudedam maltą mėsą, ją taip pat aptepliojam grietine. Galiausiai sudedam likusius kopūstus, o paviršių apibarstom stambiai sutarkuotu sūriu. 

Šaunam į iki 190 C įkaitintą orkaitę ir kepam 30-35 min.
Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: 30-35 min.



Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: