Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė
Kategorija: Daržovių patiekalai / Kiauliena
Reikės
500 g kopūsto
250 g maltos mėsos
1 morkos
2 svogūnų
50 g ferm. sūrio
1 v.š. pomidorų padažo
druskos, pipirų, krapų
150 g grietinės
Pirmiausia smulkiai supjaustome svogūnus, burokine tarka sutarkuojame morką, supjaustome ir kopūstą. Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus sudedame pusę smulkintų svogūnų, po poros minučių ir morkas, pakepiname apie 5 minutes. Tada sudedam kopūstą, viską patroškiname daržovių skystyje (riebalų daugiau pilti nereikia). Jei sausoka, įpilam šiek tiek vandens. Troškinam, kol daržovės suminkštės, gali būti apie 20 min. Pabaigoje įberiame žiupsnį druskos ir išmaišome.
Įkatiname kitą keptuvę ir joje pakepiname likusį smulkintą svogūną, po kelių minučių sudedame maltą mėsą ir apkepiname ją apie 5-7 min. Įberiam druskos, pipirų, dedam pomidorų padažo, išmaišom ir dar pakaitinam, kad viskas sušiltų.
Kepimo formą ištepam sviesto gabaliuku. Ant dugno sudedame pusę kopūstų, išlyginam paviršių, apibarstom krapais ir aptepam grietine. Tada sudedam maltą mėsą, ją taip pat aptepliojam grietine. Galiausiai sudedam likusius kopūstus, o paviršių apibarstom stambiai sutarkuotu sūriu.
Šaunam į iki 190 C įkaitintą orkaitę ir kepam 30-35 min.
Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: 30-35 min.
500 g kopūsto
250 g maltos mėsos
1 morkos
2 svogūnų
50 g ferm. sūrio
1 v.š. pomidorų padažo
druskos, pipirų, krapų
150 g grietinės
Pirmiausia smulkiai supjaustome svogūnus, burokine tarka sutarkuojame morką, supjaustome ir kopūstą. Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus sudedame pusę smulkintų svogūnų, po poros minučių ir morkas, pakepiname apie 5 minutes. Tada sudedam kopūstą, viską patroškiname daržovių skystyje (riebalų daugiau pilti nereikia). Jei sausoka, įpilam šiek tiek vandens. Troškinam, kol daržovės suminkštės, gali būti apie 20 min. Pabaigoje įberiame žiupsnį druskos ir išmaišome.
Įkatiname kitą keptuvę ir joje pakepiname likusį smulkintą svogūną, po kelių minučių sudedame maltą mėsą ir apkepiname ją apie 5-7 min. Įberiam druskos, pipirų, dedam pomidorų padažo, išmaišom ir dar pakaitinam, kad viskas sušiltų.
Kepimo formą ištepam sviesto gabaliuku. Ant dugno sudedame pusę kopūstų, išlyginam paviršių, apibarstom krapais ir aptepam grietine. Tada sudedam maltą mėsą, ją taip pat aptepliojam grietine. Galiausiai sudedam likusius kopūstus, o paviršių apibarstom stambiai sutarkuotu sūriu.
Šaunam į iki 190 C įkaitintą orkaitę ir kepam 30-35 min.
Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: 30-35 min.
VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ
Bulvių ir pomidorų užkepėlė
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaulienos užkepėlė su daržovėmis
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
BULVIŲ UŽKEPĖLĖ SU MĖSOS KUKULIUKAIS
Marinuoti baravykai žiemai 2
Kopūstų blyneliai
RYŽIŲ IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
Spageti troškinys su vištiena
Kiaušinius dažome natūraliai
NAMINIAI MACARONS
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PIEVAGRYBIAIS
ŽUVIES KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE
Šašlykai greituoju būdu..
Scofa
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Kopūstų salotos su kefyro užpilu
"TINGINUKAI" SU MĖTOMIS IR DARŽOVIŲ PADAŽU
Trapuciai sausainiai
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Raudonojo aksomo tortas
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS