Natūraliai rauginti burokėliai su ruginiais miltais
Kategorija: Daržovių patiekalai
Tai nuostabiausias būdas atstatyti hemoglobino trūkumą ir sustiprinti savo imunitetą.
Nurodyti ingredientų kiekiai yra 1 litro stiklainiui.
1. Iš pradžių į 1 litro stiklainį pilkite ruginius miltus, kopūstų sultis, kmynus ir druską. Tada užpilkite stikline kambario temperatūro vandeniu, kurį geriate (jeigu vandens iš kranto negeriate, prieš tai jį užvirinkite ir atvėsinkite). Gerai išmaišykite.
2. Tuomet supjaustykite burokėlius riekelėmis. Sudėkite į stiklainį. Baigta. Valgyti galima po 3-4 parų. Po 5 dienų (jeigu dar kažkokiu mistiniu būdu nesuvalgėte) dėkite į šaldytuvą.
3. Šaldytuve dar galima laikyti iki 5-7 parų. Skanaus!
Nurodyti ingredientų kiekiai yra 1 litro stiklainiui.
Ingredientai
- burokėliai: 3
- ruginiai miltai: 1 valgomojo šaukšto
- raugintų kopūstų sultys: 0,5 stiklinės
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio (nėra būtina)
- malti kmynai: 1 arbatinio šaukštelio
- vanduo
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių į 1 litro stiklainį pilkite ruginius miltus, kopūstų sultis, kmynus ir druską. Tada užpilkite stikline kambario temperatūro vandeniu, kurį geriate (jeigu vandens iš kranto negeriate, prieš tai jį užvirinkite ir atvėsinkite). Gerai išmaišykite.
2. Tuomet supjaustykite burokėlius riekelėmis. Sudėkite į stiklainį. Baigta. Valgyti galima po 3-4 parų. Po 5 dienų (jeigu dar kažkokiu mistiniu būdu nesuvalgėte) dėkite į šaldytuvą.
3. Šaldytuve dar galima laikyti iki 5-7 parų. Skanaus!
Raktažodžiai:
burokeliai, ruginiai miltai, rauginti burokeliai, kopustu sultys, kmynai, druska, vanduo
Marinuoti česnakiniai kopūstai su burokėliais
Šaltuoju būdu rauginti agurkai
Natūraliose sultyse fermentuotos daržovės
ŽALIAVALGIŠKA "BALTOJI MIŠRAINĖ"
Raugintų kopūstų sriuba
Kieti - traškūs rauginti agurkai
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Skumbrė stiklainyje orkaitėje
Senoviškai rauginti žali burokėliai
Aviečių likeris
Lietuviški troškinti rauginti kopūstai su morkomis ir grybais
Beatos raugintų kopūstų sriuba
Rauginti kalafiorai - žiediniai kopūstai su ciberžole
Nevirta braškių uogienė
Garnyras prie keptų šonkauliukų
Namuose vytinta vištienos filė
Barščiai su rūkytais šonkauliukais ir pievagrybiais
Troškinti rauginti kopūstai su baravykais
Marinuoti kazlėkai žiemai
Saldžiarūgščiai burokėliai
Kriaušių kompotas žiemai su citrinomis
Saldžiarūgščiai marinuoti burokėliai
Bulviniai kokorai su troškintais raugintais kopūstais, morkomis ir rūkyta šonine
Raugintų kopūstų sriuba su rūkytomis dešrelėmis