Šviežiai rauginti agurkai
Kategorija: Daržovių patiekalų receptai

Tiesiog tikras vasaros atradimas! Aš pati asmeniškai užpyliau su karštu vandeniu ir taip paraugti agurkai buvo tinkami valgyti po vienos paros. Jeigu ketinate valgyti tik po kelių dienų, tuomet vandens kaitinti nėra būtina.
1. Iš pradžių druską ištirpiname karštame vandenyje. Geriausia proporcija būtų vienas šaukštas druskos vienam litrui vandens.
2. Tada česnako skilteles nulupame ir truputį sutriname (tai yra suplojame plačiu peiliu).
3. Tuomet į dubenį arba kibirėlį dedame truputį serbentų/vyšnių lapų, krapų, česnakų ir sluoksnį agurkų.
4. Paskui vėl dedame lapų, krapų, česnako ir taip kol išdėliojame visus agurkus.
5. Po to užpilame sūriu vandeniu.
6. Kai atvės, dedame į šaldytuvą. Skanaujame!
Ingredientai
- agurkai: 10
- krapai: kuokštelio
- česnakas: 6 skiltelių
- druska: 2 valgomųjų šaukštų
- karštas vanduo: 2 litrų
- vyšnių ir/arba serbentų lapai: 1 didelės saujos
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių druską ištirpiname karštame vandenyje. Geriausia proporcija būtų vienas šaukštas druskos vienam litrui vandens.
2. Tada česnako skilteles nulupame ir truputį sutriname (tai yra suplojame plačiu peiliu).
3. Tuomet į dubenį arba kibirėlį dedame truputį serbentų/vyšnių lapų, krapų, česnakų ir sluoksnį agurkų.
4. Paskui vėl dedame lapų, krapų, česnako ir taip kol išdėliojame visus agurkus.
5. Po to užpilame sūriu vandeniu.
6. Kai atvės, dedame į šaldytuvą. Skanaujame!
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
agurkai, rauginti agurkai, svieziai rauginti agurkai, darzoves, darzoviu patiekalai, agurku rauginimas
Panašūs receptai

Kieti - traškūs rauginti agurkai

Šaltuoju būdu rauginti agurkai

Šviežiai rauginti agurkai

Marinuoti afrikietiški agurkai

Marinuoti afrikietiški agurkai

Traškūs - griežinėliais marinuoti agurkai su actu, svogūnais ir garstyčiomis

Rauginti žali pomidorai žiemai

Marinuota cukinija

Marinuoti agurkai su ciberžole ir medumi

Su želatina marinuoti pomidorai

Orkaitėje troškinta vištiena su daržovėmis

Rauginti moliūgai pagal gruzinišką receptą