Kieti - traškūs rauginti agurkai
Kategorija: Daržovių patiekalai
Šis raugintų agurkų receptas tikrai visai paprastas, o agurkai gaunasi traškūs, kieti ir nerealiai skanūs. Mūsų šeimai jie labai patinka, kiekvienais metais tokių pasidarome bent kažkurią dalį, nes receptas dar nenuvylė.
Ingredientai
- krienai: 1
- druska: 12 šaukštų
- pipirų grūdeliai: ~16
- ąžuolo lapai: 4
- vyšnių lapai: 4
- serbentų lapai: 4
- krienų lapai: 2
- krapų žiedynai: 4
- česnakas: 4 skiltelių
- vanduo: pagal poreikį
- agurkai: pagal poreikį (kad užpildyti 4 - 1,5 litro stiklainius)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į keturis po 1,5 litro stiklainius įdedame po vieną ąžuolo, vyšnių, serbentų, krieno lapelį, krapo žiedyną, įberiame po 4 pipirus, sudedame agurkų tiek, kiek telpa, įberiame po 3 šaukštus druskos ir užpilame šaltu vandeniu.
2. Paliekame šitaip neuždengtus trims paroms. Per tą laiką, kelis karus pridengiame dangteliu ir papurtome stiklainius, kad druska vienodai įsigertų. Taip pat papildome vandens, nes jo šiek tiek einant laikui nugaruoja.
3. Po trijų parų nupilame sūrymą ir įdedame po vieną skiltelę česnako.
4. Krienus sutarkuojame, po vieną šaukštelį dedame į stiklainius su agurkais. Užpilame lediniu vandeniu ir užsukame metaliniais dangteliais. Skanaus!
5. Patarimas: Aš dar pati visada darau vieną "atsarginį" nedidelį stiklainį su visai nedideliais agurkais, iš kurio po to pripildau normalaus dydžio stiklainius. Nes po trijų parų agurkai būna "pasėdę", o aš nelabai mėgstu uždarinėti stiklainių, kuriuose dar akivaizdžiai yra laisvos vietos vienam arba dviem agurkams. Reikia gi taupyti vietą.