Marinuoti česnakiniai kopūstai su burokėliais
Kategorija: Daržovių patiekalai
Dar vienas nuostabus kopūstų greitam vartojimui marinavimo būdas. Šis labai nurungia kitus savo spalvomis, maloniu aštrumu bei kvapnumu. Kadangi kopūstai itin intensyvaus skonio, tad tinka prie švelnesnių mėsiškų patiekalų - paukštienos kotletų arba guliašo su bulvių koše, ir be abejo idealiai tinka kaip užkanda, vieno kąsnio užkandžių sudedamoji ir panašiai. Aš pati įprastai gaminu vieną trilitrinį stiklainį per kartą. Žinoma, galite gaminti ir mažesniuose stiklainiuose.
1. Pirmiausia trilitrinį arba kitus mažesnius užpildome, paeiliui sluoksniuodami kopūstus, burokėlius, česnakus ir čili pipirų ankštis.
2. Daržovėms sugulus stiklainyje, ruošiame marinatą. Vidutiniame puode užviriname 1 litro vandens ir jam užvirus beriame vieną stiklinę aliejaus (rapsų arba alyvuogių), vieną stiklinę balto cukraus, du valgomuosius šaukštus druskos be kaupo, 1 arbatiniu šaukšteliu kmynų. Cukrui su druska ištirpus, išjungiame kaitrą ir supilame 1,5 stiklinės obuolių acto.
3. Nieko nelaukdami užpilame pasiruoštu marinatu daržoves, užsukame dangteliu, verčiame žemyn galva ant rankšluosčio ir klojame sena pūkine striuke. Atvėsusį stiklainį nešame į rūsį.
4. Valgyti galite po 10-12 dienų, bet atidarius stiklainį, daržoves jau reikia laikyti šaldytuve. Skanaus!
5. Patarimas: Jeigu pritrūktų marinato, papildome stiklainį verdančiu vandeniu iš virdulio.
Ingredientai
- kopūstai: 0,5 vidutinio dydžio (supjaustome stambesniais kvadratėliais)
- švieži nulupti burokėliai: 1 didesnio (supjaustome stambesniais kubeliais)
- česnakai: 2 (supjaustome stambiomis skiltelėmis)
- aitriosios paprikos: 1-2 (supjaustome riekelėmis)
- Marinatui:
- vanduo: 1 litro
- obuolių actas: 1,5 stiklinės
- alyvuogių aliejus: 1 stiklinės (arba rapsų)
- baltas cukrus: 1 stiklinės
- druska: 2 valgomųjų šaukštų
- kmynai: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia trilitrinį arba kitus mažesnius užpildome, paeiliui sluoksniuodami kopūstus, burokėlius, česnakus ir čili pipirų ankštis.
2. Daržovėms sugulus stiklainyje, ruošiame marinatą. Vidutiniame puode užviriname 1 litro vandens ir jam užvirus beriame vieną stiklinę aliejaus (rapsų arba alyvuogių), vieną stiklinę balto cukraus, du valgomuosius šaukštus druskos be kaupo, 1 arbatiniu šaukšteliu kmynų. Cukrui su druska ištirpus, išjungiame kaitrą ir supilame 1,5 stiklinės obuolių acto.
3. Nieko nelaukdami užpilame pasiruoštu marinatu daržoves, užsukame dangteliu, verčiame žemyn galva ant rankšluosčio ir klojame sena pūkine striuke. Atvėsusį stiklainį nešame į rūsį.
4. Valgyti galite po 10-12 dienų, bet atidarius stiklainį, daržoves jau reikia laikyti šaldytuve. Skanaus!
5. Patarimas: Jeigu pritrūktų marinato, papildome stiklainį verdančiu vandeniu iš virdulio.
Raktažodžiai:
kopustai, burokeliai, cesnakai, marinuoti kopustai, aitriosios paprikos, paprikos, actas, cukrus, kmynai
Saldžiarūgščiai marinuoti burokėliai
Svogūnai marinuoti su čili pipiriukais
Traškūs - griežinėliais marinuoti agurkai su actu, svogūnais ir garstyčiomis
Žiedinių kopūstų salotos
Šiltos daržovių salotos su avinžirniais ir anakardžių padažu
Menkė džiūvėsėliuose su bulvių koše
Konservuotos keptos paprikos
MARINUOTA DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ (ATSARGOS ŽIEMAI)
Vištienos, bulvių ir pievagrybių troškinys
Bulves gaminu tik taip! Vyras šiuo patiekalu džiaugiasi kaip vaikas
Senoviškai rauginti žali burokėliai
Savojos kopūstai grietinėlėje - tarsi salotos
Naminis kebabas lavaše su vištiena
Skaniausia užkanda iš pomidorų
Bulvių košė su moliūgu
Briedienos kepsnys
VOKIŠKA BULVIŲ MIŠRAINĖ
Marinuota cukinija
Neįtikėtinai skanūs žiediniai kopūstai kepti tešloje!
Troškinta triušiena citrininiame grietinėlės padaže
Bulvių leistinukai su sūriu ir spirgučiais
DARŽOVIŲ IR KUMPIO APKEPĖLĖ
Troškinti kopūstai su mėsa
salotos su pupelėmis, pievagrybiais ir vištiena