Rauginti kalafiorai - žiediniai kopūstai su ciberžole
Kategorija: Daržovių patiekalai
Pagaminti šį skanėstą ilgai neužtruksite, tad pamėginkite!
1. Iš pradžių pasiruošiame sūrymą - puode iki virimo užkaitiname vandenį ir, jam užvirus, sudedame druską ir ciberžolę, maišome iki druska ištirps, o ciberžolė tolygiai nudažys sūrymą.
2. Kopūsto žiedynus nupjaukite nuo koto, geriau kuo stambesnius.
3. Į švarų stiklainį dėkite šiek tiek peiliu patraiškytos česnako skiltelės, prieskonių mišinį ir žiedus. Sklidinai užpilkite atvėsusiu sūrymu.
4. Stiklainį statykite į gilesnę lėkštę pertekliniams rūgstantiems skysčiams subėgti, dangtelis, jeigu jis hermetinis, pilnai neužsukamas, pirmas dienas stiklainis gali pastovėti ir visai be jo. Svarbiausia leisti rauginiui gauti oro.
5. Rūgimas gali vykti nuo 5 iki 12 dienų, kad sužinoti ar "jau paruošta", geriausia uostyti ir degustuoti.
6. Valgykite su mėsiškais patiekalais, žiedais dekoruokite sumuštinius, dėkite į makaronų patiekalus. Skanaus!
Ingredientai
- kalafiorai (žiediniai kopūstai): 1 didesnio
- česnakas: 2-3 skiltelių
- džiovinti prieskoniai rauginimui ar marinavimui: 1 valgomojo šaukšto (galite naudoti pirktinius mišinius)
- ciberžolė: 1 valgomojo šaukšto
- vanduo: 1,5 litro
- rupi druska: 1,5 valgomojo šaukšto
- Taip pat prireiks:
- 3 litrų stiklainis
- dangtelis
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių pasiruošiame sūrymą - puode iki virimo užkaitiname vandenį ir, jam užvirus, sudedame druską ir ciberžolę, maišome iki druska ištirps, o ciberžolė tolygiai nudažys sūrymą.
2. Kopūsto žiedynus nupjaukite nuo koto, geriau kuo stambesnius.
3. Į švarų stiklainį dėkite šiek tiek peiliu patraiškytos česnako skiltelės, prieskonių mišinį ir žiedus. Sklidinai užpilkite atvėsusiu sūrymu.
4. Stiklainį statykite į gilesnę lėkštę pertekliniams rūgstantiems skysčiams subėgti, dangtelis, jeigu jis hermetinis, pilnai neužsukamas, pirmas dienas stiklainis gali pastovėti ir visai be jo. Svarbiausia leisti rauginiui gauti oro.
5. Rūgimas gali vykti nuo 5 iki 12 dienų, kad sužinoti ar "jau paruošta", geriausia uostyti ir degustuoti.
6. Valgykite su mėsiškais patiekalais, žiedais dekoruokite sumuštinius, dėkite į makaronų patiekalus. Skanaus!
Sveika avinžirnių užtepėlė su ciberžole (humusas)
Keptuvėje - svieste kepti kalafiorai (žiediniai kopūstai)
Marinuoti agurkai su ciberžole ir medumi
Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną
Vegetariškas kopūstų troškinys is Etiopijos
TROŠKINTI RAUGINTI KOPŪSTAI SU DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Troškinti rauginti kopūstai su rūkytais šonkauliukais
Virti briuselio kopūstai, patiekti su daržovėmis
Kepti žiediniai kopūstai džiūvėsėliuose
Keto konjac makaronai su tofu
Neįtikėtinai skanūs žiediniai kopūstai kepti tešloje!
Marinuota cukinija
AVINŽIRNIŲ IR SEZAMO SĖKLŲ PASTOS UŽTEPĖLĖ
Marinuoti česnakiniai kopūstai su burokėliais
Žaliavalgiškas riešutų ir sėklų majonezas
Traškūs bavariški agurkai žiemai
Savojos kopūstai grietinėlėje - tarsi salotos
Virtas veršio liežuvis
Vištienos šlaunelių mėsos suktinukai
Žiedinis kopūstas - kalafioras su kiaušiniu
ANTIENOS ARBA VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINYS
Naminis auksaspalvis pienių vynas
Skumbrė stiklainyje orkaitėje
Marinuoti kopūstai kaukazietiškai su burokėliais ir česnakais