Rauginti kalafiorai - žiediniai kopūstai su ciberžole

Kategorija: Daržovių patiekalai


Rauginti kalafiorai - žiediniai kopūstai su ciberžole

Paskelbė:
02 Liepos 2022
Pagaminti šį skanėstą ilgai neužtruksite, tad pamėginkite!



Ingredientai



  • kalafiorai (žiediniai kopūstai): 1 didesnio
  • česnakas: 2-3 skiltelių
  • džiovinti prieskoniai rauginimui ar marinavimui: 1 valgomojo šaukšto (galite naudoti pirktinius mišinius)
  • ciberžolė: 1 valgomojo šaukšto
  • vanduo: 1,5 litro
  • rupi druska: 1,5 valgomojo šaukšto

  • Taip pat prireiks:
    • 3 litrų stiklainis
    • dangtelis

Recepto paruošimas



1. Iš pradžių pasiruošiame sūrymą - puode iki virimo užkaitiname vandenį ir, jam užvirus, sudedame druską ir ciberžolę, maišome iki druska ištirps, o ciberžolė tolygiai nudažys sūrymą.
2. Kopūsto žiedynus nupjaukite nuo koto, geriau kuo stambesnius.
3. Į švarų stiklainį dėkite šiek tiek peiliu patraiškytos česnako skiltelės, prieskonių mišinį ir žiedus. Sklidinai užpilkite atvėsusiu sūrymu.
4. Stiklainį statykite į gilesnę lėkštę pertekliniams rūgstantiems skysčiams subėgti, dangtelis, jeigu jis hermetinis, pilnai neužsukamas, pirmas dienas stiklainis gali pastovėti ir visai be jo. Svarbiausia leisti rauginiui gauti oro.
5. Rūgimas gali vykti nuo 5 iki 12 dienų, kad sužinoti ar "jau paruošta", geriausia uostyti ir degustuoti.
6. Valgykite su mėsiškais patiekalais, žiedais dekoruokite sumuštinius, dėkite į makaronų patiekalus. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: