Saldžiarūgščiai burokėliai
Kategorija: Daržovių patiekalai
Man jų skonis labai labai patiko valgant su juoda duona. O vyrui atvirkščiai, labiau patiko kaip garnyras prie mėsos patiekalų, bet su duona nelabai.:)
1. Iš pradžių didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų.
2. Sudedame svogūnus, česnakus bei maišydamos kepiname ant nedidelės ugnies maždaug 3-5 minutes, kad svogūnai suminkštėtų, bet nepakeistų spalvos.
3. Tuomet įmaišome cukrų, burokėlius, pusės citrinos sultis ir mėtas.
4. Maišydamos kaitiname maždaug 10 minučių.
5. Paragaujame ir, jeigu reikia, dar pagardiname druska, pipirais ir/ar citrinų sultimis.
6. Tiekiame šiltus arba šaltus, papuošusios mėtomis. Skanaujame!
Ingredientai
- alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
- svogūnai: 2 (smulkiai supjaustyti)
- česnakas: 2 skiltelių (smulkiai supjaustyti)
- smulkus cukrus: 30 gramų
- virti burokėliai: 4 (supjaustyti kubeliais)
- citrinos sultys: iš 1 vnt.
- supjaustytos šviežios mėtos: 2 arbatinių šaukštelių (nėra būtina)
- druska
- juodieji pipirai
- šviežios mėtos: papuošimui (nėra būtina)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų.
2. Sudedame svogūnus, česnakus bei maišydamos kepiname ant nedidelės ugnies maždaug 3-5 minutes, kad svogūnai suminkštėtų, bet nepakeistų spalvos.
3. Tuomet įmaišome cukrų, burokėlius, pusės citrinos sultis ir mėtas.
4. Maišydamos kaitiname maždaug 10 minučių.
5. Paragaujame ir, jeigu reikia, dar pagardiname druska, pipirais ir/ar citrinų sultimis.
6. Tiekiame šiltus arba šaltus, papuošusios mėtomis. Skanaujame!
Raktažodžiai:
burokeliai, saldziarugsciai burokeliai, cesnakas, meta, virti burokeliai, alyvuogiu aliejus, cukrus, smulkus cukrus
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU GRYBAIS
POMIDORŲ IR ŽUVIES TROŠKINYS
JAUTIENOS STEIKAS SU ČESNAKINIU SVIESTO PADAŽU
Vietoje silkės Kūčioms: Lašišos sluoksniuotis su burokėliais
TINGINIŲ SUŠI ARBA "SUŠIŲ" MIŠRAINĖ
GULIAŠAS - PAGALIAU RADAU SAU SKANIAUSIĄ RECEPTĄ!
Suomiškos bulvių salotos
VARŠKĖS APKEPAS SU MORKOMIS
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
Pikantiški 6 šašlykų receptai
"TINGINUKAI" SU MĖTOMIS IR DARŽOVIŲ PADAŽU
JAUTIENOS GULIAŠAS ARBA AŠTRUS JAUTIENOS TROŠKINYS
Karamelizuotų svogūnų ir burokėlių sriuba
KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"
Čili sriuba
Kaip ir kiek laiko reikia virti burokėlius?
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Gardusis paprikų ir pomidorų padažas prie mėsos
ORKAITĖJE KEPTA LAŠIŠA SU GARSTYČIOMIS IR ČESNAKU
KALĖDOMIS KVEPIANTI VIŠTA
VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI
Veganezas - veganiškas majonezes
Labai skanios salotos su silke
Vištiena su imbieru ir medumi