Šaltuoju būdu rauginti agurkai
Kategorija: Daržovių patiekalai
"Tinginių receptas" - šitaip aš vadinu tokius, šaltuoju būdu raugintus agurkus. Arba dar kartą apie juos pasakyti "pagaminau ir pamiršau". Ir išties, nekaitinant, neverdant marinato, nesterilizuojant išgauti gerą rezultatą yra nuostabu, sutaupyta kiekviena minutė vasaros sezonu - man tikra prabanga.
Nurodytos proporcijos vienam 1 litro stiklainiui.
1. Visus prieskonius sudedame į kriauklę ir nuplauname tekančioje srovėje.
2. Agurkus gerai nuplauname ir nupjaustome galiukus.
3. Į vieno litro stiklainį dedame prieskonius, beriame druską.
4. Proporcija keičiasi atitinkamai stiklainio tūriui. Talpiai sudedame paruoštus agurkus, pasiskaičiuojame kiek mums reiks plastikinių dangtelių, juos nuplikome verdančiu vandeniu iš virdulio.
5. Kol dangteliai vėsta, kiekvieną stiklainį sklidinai užpilame ŠALTU vandeniu. Pabrėžiu, kad šaltu, nes kuo šaltesnis vanduo - tuo traškesni gausis agurkai. Jeigu tik yra tokia galimybė, naudokite šulinio arba gręžinio vandenį, jeigu jis nešaltas - palaikykite vandenį šaldytuve. Dar viena išeitis – turėti pasiruošus ledukų šaldiklyje ir jais atvėsinti vandenį.
6. Dengiame dangtelius, smarkiai papurtome stiklainius ir iškart nešame į rūsį. Rūgimo procesas vyksta savarankiškai, agurkai pilnai įrūgsta per 2-3 mėnesius.
7. Valgome kaip garnyrą, užkandą, griežinėlius dedame ant vienakąsnių, verdame sriubą. Skanaus!
Nurodytos proporcijos vienam 1 litro stiklainiui.
Ingredientai
- Prieskoniai:
- česnakas: 3-4 skiltelių
- juodųjų serbentų lapai: 2-3
- vyšnių lapai: 2-3
- vynuogių lapai: 2-3 (nėra būtina)
- krapo žiedynai: 1-2 (arba kelių stiebų)
- Taip pat prireiks:
- agurkai
- druska: 1 nubraukto šaukšto (25 gramų)
Recepto paruošimas
1. Visus prieskonius sudedame į kriauklę ir nuplauname tekančioje srovėje.
2. Agurkus gerai nuplauname ir nupjaustome galiukus.
3. Į vieno litro stiklainį dedame prieskonius, beriame druską.
4. Proporcija keičiasi atitinkamai stiklainio tūriui. Talpiai sudedame paruoštus agurkus, pasiskaičiuojame kiek mums reiks plastikinių dangtelių, juos nuplikome verdančiu vandeniu iš virdulio.
5. Kol dangteliai vėsta, kiekvieną stiklainį sklidinai užpilame ŠALTU vandeniu. Pabrėžiu, kad šaltu, nes kuo šaltesnis vanduo - tuo traškesni gausis agurkai. Jeigu tik yra tokia galimybė, naudokite šulinio arba gręžinio vandenį, jeigu jis nešaltas - palaikykite vandenį šaldytuve. Dar viena išeitis – turėti pasiruošus ledukų šaldiklyje ir jais atvėsinti vandenį.
6. Dengiame dangtelius, smarkiai papurtome stiklainius ir iškart nešame į rūsį. Rūgimo procesas vyksta savarankiškai, agurkai pilnai įrūgsta per 2-3 mėnesius.
7. Valgome kaip garnyrą, užkandą, griežinėlius dedame ant vienakąsnių, verdame sriubą. Skanaus!
Raktažodžiai:
cesnakas, serbentu lapai, agurkai, rauginti agurkai, vysniu lapai, vynuogiu lapai, krapai, druska
Kieti - traškūs rauginti agurkai
Šviežiai rauginti agurkai
Traškūs bavariški agurkai žiemai
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Kas vyksta su smegenimis, jei suvalgytume po vieną raugintą agurką per dieną
Marinuoti afrikietiški agurkai
VOKIŠKA BULVIŲ MIŠRAINĖ
Traškūs - griežinėliais marinuoti agurkai su actu, svogūnais ir garstyčiomis
Marinuoti agurkai su ciberžole ir medumi
Pomidorai su želatina be kaitinimo (sterilizacijos)
Marinuoti pomidorai su citrinos rūgštimi žiemai
Marinuoti kazlėkai žiemai
Kepti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu
AGURKINĖ SRIUBA | RECEPTAS
Jautienos troškinys su raugintais agurkais
ŽALIAVALGIŠKA "BALTOJI MIŠRAINĖ"
Pikantiški marinuoti agurkai
Šviežiai rauginti agurkai
Su želatina marinuoti pomidorai
Vokiška bulvių mišrainė su silke
Lietuviški šaltibarščiai
Jogurto ir agurkų padažas
Agurkų griežinėliai pomidorų padaže žiemai
Veganiška trinta raugintų agurkų sriuba