Balandėliai su faršu be ryžių su džiovintų baravykų padažu

Kategorija: Daržovių patiekalai / Kiauliena


Balandėliai su faršu be ryžių su džiovintų baravykų padažu

Paskelbė:
28 Gruodžio 2021

Ingredientai


  • balandėliams:
    • kopūstai: 1 (nedidelio)
    • malta kiauliena: 800 gramų
    • svogūnai: 2
    • salierų stiebai: 2
    • konservuoti pomidorai savo sultyse: 1 skardinės (renkamės konservuotus be cukraus)
    • majonezas: 2 šaukštų (nėra būtina)
    • mirkyti džiovinti baravykai (nėra būtina)
    • sultinys: ~400 mililitrų (aš panaudojau iš šaldymo kameros atsargų)
    • mėgstami prieskoniai
  • Džiovintų baravykų padažui:
    • džiovinti grybai: 1 saujos (užmerkiame verdančiame vandenyje ir sukapojame)
    • svogūnai: 1
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
    • majonezas: 1 arbatinio šaukštelio
    • pomidorų pasta: 1 arbatinio šaukštelio
    • ghee sviestas (kepimui)


Recepto paruošimas


1. balandėliai: Daugiausiai darbo šiame patiekale yra paruošiant kopūstą. Tam, kad jį būtų galima "išdoroti" lapais, reikia ties jo lapkočių padaryti įpjovas bei apvirti. Kita alternatyva - pašildome mikrobangų krosnelėje. Jeigu jūsų turimas kopūstas jaunas, šviežias - tai tada nuplečiame lapus ir išklojame pirmą sluoksnį į uždengiamą indą, kuriame kepsime balandėlius.
2. Tada ant pirmojo kopūstų lapų sluoksnio sudedame maltą mėsą, apibarstome sukapotais svogūnais, salierais bei baravykais. Apibarstome druska, pipirais, mėgstamomis žolelėmis, jeigu norisi. Aptepame majonezu.
3. Tuomet dedame antrą kopūstų sluoksnį. Ant jo pakartojame procedūrą su malta mėsa, užklojame paskutiniu kopūstų sluoksniu.
4. Užpilame konservuotais pomidorais, juos prieš tai susmulkinę, taip pat užpilame sultiniu.
5. Uždengiame indą ir dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 120 minučių.

6. Džiovintų baravykų padažas: Aš prie tokių balandėlių visada stengiuosi pagaminti tradicinį iš močiutės paveldėtą padažą. Ant ghee sviesto pakepame svogūną ir grybus.
7. Tada supilame skystį, likusį nuo grybų. Paprieskoniuojame.
8. Skysčiui nugaravus, sudedame grietinę, majonezą ir pomidorų pastą. Leidžiame pakunkuliuoti ir padažas paruoštas! Patikėkite, šis padažas bus kabinamais šaukštais, nes toks gardus. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: