Balandėliai su faršu be ryžių su džiovintų baravykų padažu
Kategorija: Daržovių patiekalai / Kiauliena
Ingredientai
- balandėliams:
- kopūstai: 1 (nedidelio)
- malta kiauliena: 800 gramų
- svogūnai: 2
- salierų stiebai: 2
- konservuoti pomidorai savo sultyse: 1 skardinės (renkamės konservuotus be cukraus)
- majonezas: 2 šaukštų (nėra būtina)
- mirkyti džiovinti baravykai (nėra būtina)
- sultinys: ~400 mililitrų (aš panaudojau iš šaldymo kameros atsargų)
- mėgstami prieskoniai
- Džiovintų baravykų padažui:
- džiovinti grybai: 1 saujos (užmerkiame verdančiame vandenyje ir sukapojame)
- svogūnai: 1
- grietinė: 1 valgomojo šaukšto
- majonezas: 1 arbatinio šaukštelio
- pomidorų pasta: 1 arbatinio šaukštelio
- ghee sviestas (kepimui)
Recepto paruošimas
1. balandėliai: Daugiausiai darbo šiame patiekale yra paruošiant kopūstą. Tam, kad jį būtų galima "išdoroti" lapais, reikia ties jo lapkočių padaryti įpjovas bei apvirti. Kita alternatyva - pašildome mikrobangų krosnelėje. Jeigu jūsų turimas kopūstas jaunas, šviežias - tai tada nuplečiame lapus ir išklojame pirmą sluoksnį į uždengiamą indą, kuriame kepsime balandėlius.
2. Tada ant pirmojo kopūstų lapų sluoksnio sudedame maltą mėsą, apibarstome sukapotais svogūnais, salierais bei baravykais. Apibarstome druska, pipirais, mėgstamomis žolelėmis, jeigu norisi. Aptepame majonezu.
3. Tuomet dedame antrą kopūstų sluoksnį. Ant jo pakartojame procedūrą su malta mėsa, užklojame paskutiniu kopūstų sluoksniu.
4. Užpilame konservuotais pomidorais, juos prieš tai susmulkinę, taip pat užpilame sultiniu.
5. Uždengiame indą ir dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 120 minučių.
6. Džiovintų baravykų padažas: Aš prie tokių balandėlių visada stengiuosi pagaminti tradicinį iš močiutės paveldėtą padažą. Ant ghee sviesto pakepame svogūną ir grybus.
7. Tada supilame skystį, likusį nuo grybų. Paprieskoniuojame.
8. Skysčiui nugaravus, sudedame grietinę, majonezą ir pomidorų pastą. Leidžiame pakunkuliuoti ir padažas paruoštas! Patikėkite, šis padažas bus kabinamais šaukštais, nes toks gardus. Skanaus!
Raktažodžiai:
balandeliai, baravykai, balandeliai su grybais, padazas, grybu padazas, baravyku padazas, kiauliena
Tinginių balandėliai
"Tinginių balandėliai"
Orkaitėje kepti kotletai su daržovių padažu
čili sriuba / troškinys su faršu
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU FRIKADELĖMIS IR BARAVYKAIS
Spagečiai su bolonijos padažu iš faršo ir sūriu
Kiaulienos maltinukai - viduje sultingi, o viršus traškus
ŽUVIES MALTINUKAI SU PADAŽU
GULIAŠAS - PAGALIAU RADAU SAU SKANIAUSIĄ RECEPTĄ!
SALOTOS SU ŠPINOKAIS, TUNU IR KIAUŠINIAIS
NEĮTIKĖTINAI SKANŪS KOTLETAI IR NEI GRAMO MĖSOS
VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI
Kiaulienos kotletai orkaitėje "du viename"
KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
TROŠKINTI RAUGINTI KOPŪSTAI SU DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Greitas ir labai skanus ryžių ir vištienos plovas
Prancūziški karšti sumuštiniai orkaitėje
KREVEČIŲ KOKTEILIS
SALOTOS SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE IR JOGURTO PADAŽU
Troškinti kopūstai su mėsa
TRINTA POMIDORŲ IR PAPRIKŲ SRIUBA
Salotos „Šviežios“ iš agurkų žiemai
DARŽOVIŲ IR VIŠTIENOS TROŠKINYS