Karštas troškintų daržovių garnyras prie vištienos arba žuvies
Kategorija: Daržovių patiekalai
Toks karštas troškintų daržovių garnyras labai tinka ne tik prie vištienos, bet ir prie žuvies arba lašišos patiekalų. Nors man asmeniškai jį labai skanu valgyti ir vieną! Tenka pripažinti, kad dažniausiai mano pačios garnyras būna kokios šviežios daržovės arba salotos. Todėl šį kartą norėjau sugalvoti ką nors įdomesnio.
Iškepusios daržovės privalo būti suminkštėjusios, bet dar gerai išlaikančios savo formą. Taip pat galite kepti kiek trumpiau, jei norisi, kad jos būtų traškios. Einame gaminti!
1. Pirmiausia morkas ir cukinijas sutarkuojame šiaudeliais atskiruose induose.
2. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ant žemos-vidutinės ugnies. Suberiame morkas ir jas pakepiname kelias minutes arba kol šiek tiek suminkštėja. Jei svyla, galite įpilti šlakelį vandens.
3. Tuomet suberiame cukiniją ir pakepiname-patroškiname maždaug 3-4 minutes arba kol ji suminkštėja.
4. Tada sumaišome su kukurūzais, krapais, pomidorų padažu, įberiame druskos ir pipirų. Daržovės turi būti minkštos, bet tuo pačiu dar išlaikančios formą.
5. Patiekiame prie vištienos, žuvies arba lašišos ir skanaujame!
Iškepusios daržovės privalo būti suminkštėjusios, bet dar gerai išlaikančios savo formą. Taip pat galite kepti kiek trumpiau, jei norisi, kad jos būtų traškios. Einame gaminti!
Ingredientai
- morkos: 2 vid. dydžio
- jaunos cukinijos: 0,5 vid. dydžio
- konservuoti kukurūzai: trečdalio stiklinės
- pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto
- švieži krapai: 1 saujos
- druska
- juodieji pipirai
- alyvuogių aliejus: šlakelio (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia morkas ir cukinijas sutarkuojame šiaudeliais atskiruose induose.
2. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ant žemos-vidutinės ugnies. Suberiame morkas ir jas pakepiname kelias minutes arba kol šiek tiek suminkštėja. Jei svyla, galite įpilti šlakelį vandens.
3. Tuomet suberiame cukiniją ir pakepiname-patroškiname maždaug 3-4 minutes arba kol ji suminkštėja.
4. Tada sumaišome su kukurūzais, krapais, pomidorų padažu, įberiame druskos ir pipirų. Daržovės turi būti minkštos, bet tuo pačiu dar išlaikančios formą.
5. Patiekiame prie vištienos, žuvies arba lašišos ir skanaujame!
Raktažodžiai:
morkos, cukinijos, konservuoti kukuruzai, krapai, pomidorų padažas, pipirai, druska, aliejus, garnyras, darzoves, darzoviu garnyras
Keptuvėje kepti jūros lydekos kepsniai
Orkaitėje keptos daržovės
KARŠTAS PADAŽAS PRIE VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖS
Bulvių košė su moliūgu
Pasakiška daržovių košė
Savojos kopūstai grietinėlėje - tarsi salotos
Skaniausias baltas padažas prie žuvies
Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele
Garnyras: pievagrybiai
"TINGINUKAI" SU MĖTOMIS IR DARŽOVIŲ PADAŽU
Vištienos kotletai su daržovėmis
Žuvies kotletai be kiaušinio
Keptuvėje kepti vištienos kukuliai baltame padaze
Troškinta grybų mišrainė su daržovėmis
Kepti ryžiai su daržovėmis ir lašiša
Risotto (ryžių rizotas)
Troškinta triušiena citrininiame grietinėlės padaže
ANTIENOS ARBA VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINYS
Kreminiai makaronai su daržovėmis, grietinėle, sūriu ir be mėsos
Tailandietiški makaronai su vištiena
DARŽOVIŲ - VIŠTIENOS LAZANIJA
Veganiškas daržovių ir raudonųjų lęšių troškinys
ŽUVIES SUKINUKAI
CUKINIJŲ IR MORKŲ APEKPAS SU LAŠIŠA