Orkaitėje keptos daržovės

Kategorija: Daržovių patiekalai


Orkaitėje keptos daržovės

Paskelbė:
13 Vasario 2022
Šios dailiai apkepusios daržovės gali būti tiek atskiras patiekalas, tiek garnyras prie įvairių mėsos patiekalų. Kad skaniai iškeptų, jas nuolatos būtinai reikia laistyti skysčiu iš kepimo indo.



Ingredientai



  • morkos: 5-6 (nedidelės)
  • bulvės: 4-5
  • pastarnokai: 5-6
  • svogūnai: 4-5
  • česnakas: 2-3 skiltelių
  • aliejus: 3-4 šaukštų
  • daržovių sultinys: 4-5 šaukštų (tiks ir vanduo)
  • sviestas: 3-4 šaukštų
  • druska
  • rozmarinas: žiupsnio
  • pipirai



Recepto paruošimas




1. Pirmiausia bulves, morkas, ir pastarnokus nuskutame. Bulves perpjauname pusiau. Morkas bei pastarnokus, jeigu storesni, perpjauname pusiau išilgai. Sudedame į kepimo indą.
2. Tuomet svogūnus bei česnako skilteles nulupame. Svogūną supjaustome į dvi-keturias dalis bei viską sudedame prie daržovių į kepimo indą.
3. Po to supilame į kepimo indą sultinį ir aliejų. Sviestą susmulkiname ir užberiame ant daržovių. Užbarstome pipirus bei rozmariną.
4. Paskui kepame iki 180-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35-45 minutes, nuolatos pavartydamos daržoves bei vis apliedamos skysčiu iš indo.
5. Paragaujame ir, jeigu norisi, užberiame dar druskos. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: