CUKINIJŲ IR MORKŲ APEKPAS SU LAŠIŠA
Kategorija: Apkepų patiekalų receptai / Daržovių patiekalų receptai / Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Mano virtuvėje toliau karaliauja cukinijos. Duona kepta, saldžių kepinių nesinori, todėl buvo pasirinkimas – arba blyneliai, arba apkepas. Nusprendžiau rinktis pastarąjį ir nė kiek nenusivyliau, o netgi atvirkščiai. Gaminimas iš esmės labai nesiskiria nuo cukinijų blynelių, tik privalumas, kad nereikia stovėti prie keptuvės, o ir riebalų mažiau prisigeria (tiesa, riebalai dedami į tešlą, bet, tarkime, kad nesiskaito). Taigi traukite cukinijas ir kibkite į darbą.
Pastabos:
Trūkumai: nepastebėjau.
Kam patiktų: nemėsaėdžiams.
Receptas:
2 didelių arba 3 mažų kiaušinių
250 g. cukinijų (viena nedidelė cukinija)
75 g. morkų (viena nemaža morka)
60 g. miltų
50 g. saulėgrąžų aliejaus
60 g. sūrio (aš pamiršau jo įdėti, bet dėl to nebuvo prasčiau)
pusės svogūno
0,75 a.š. kepimo miltelių (aš neturėjau, todėl dėjau pusę šaukštelio sodos)
1 v.š. kietojo sūrio
100 g. rūkytos lašišos
1/2 a.š. druskos
pipirų
žalumynų (krapų, petražolių… ko tik turite, jei neturite, nedėkite)
Gaminimas:
Burokine tarka sutarkuokite cukinijas, morkas, svogūną ir abu sūrius (kietąjį tarkuokite smulkesne tarka). Į švarų dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų, įberkite druskos, pipirų ir išplakite. Suberkite miltus ir kepimo miltelius – išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Į šią masę sudėkite tarkuotas cukinijas, morkas, svogūną ir abu sūrius. Lašišą pasmulkinkite ir berkite į tešlą. Ten pat dėkite žalumynus ir viską gerai sumaišykite. Masę pilkite į indą (jo niekuom netepiau ir niekuom neklojau) ir statykite kepti 40 min į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Patiekite su grietine.
Pastabos:
- Vietoje lašišos galite dėti apkeptą mėsą, dešrą, dešreles ar nedėti nieko – jūsų fantazijos ir požiūrio reikalas.
- Aš, kaip visada, kepiau iš pusės originale nurodytų kiekių, išėjo 4 normalios porcijos (neaukštas 26 cm skersmens apkepas).
- Valgyti skanu tiek iškart iškepusį, tiek kitą dieną pasišildžius.
Trūkumai: nepastebėjau.
Kam patiktų: nemėsaėdžiams.
Receptas:
2 didelių arba 3 mažų kiaušinių
250 g. cukinijų (viena nedidelė cukinija)
75 g. morkų (viena nemaža morka)
60 g. miltų
50 g. saulėgrąžų aliejaus
60 g. sūrio (aš pamiršau jo įdėti, bet dėl to nebuvo prasčiau)
pusės svogūno
0,75 a.š. kepimo miltelių (aš neturėjau, todėl dėjau pusę šaukštelio sodos)
1 v.š. kietojo sūrio
100 g. rūkytos lašišos
1/2 a.š. druskos
pipirų
žalumynų (krapų, petražolių… ko tik turite, jei neturite, nedėkite)
Gaminimas:
Burokine tarka sutarkuokite cukinijas, morkas, svogūną ir abu sūrius (kietąjį tarkuokite smulkesne tarka). Į švarų dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų, įberkite druskos, pipirų ir išplakite. Suberkite miltus ir kepimo miltelius – išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Į šią masę sudėkite tarkuotas cukinijas, morkas, svogūną ir abu sūrius. Lašišą pasmulkinkite ir berkite į tešlą. Ten pat dėkite žalumynus ir viską gerai sumaišykite. Masę pilkite į indą (jo niekuom netepiau ir niekuom neklojau) ir statykite kepti 40 min į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Patiekite su grietine.
Panašūs receptai

BULVIŲ APKEPAS SU CUKINIJA IR ŠPINATAIS

Vegetariškas ryžių ir cukinijų apkepas

Cukinijų apkepas su faršu (malta mėsa), pomidorais ir sūriu

Kepta cukinija miltuose

Veganiškas pyragas su obuoliais be kiaušinių

Cukinijų ir varškės apkepas

Cukinijų apkepas su varške ir lašiša

CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS

Cukinijų apkepas su parmezano sūriu

Lašišos apkepas su brokoliais, makaronais ir sūriu

Pavyko tobulai: varškės ir virtų bulvių apkepas

Varškės apkepas su daržovėmis