CUKINIJŲ IR MORKŲ APEKPAS SU LAŠIŠA
Kategorija: Apkepai / Daržovių patiekalai / Žuvies patiekalai / Vegetariški / Veganiški
Mano virtuvėje toliau karaliauja cukinijos. Duona kepta, saldžių kepinių nesinori, todėl buvo pasirinkimas – arba blyneliai, arba apkepas. Nusprendžiau rinktis pastarąjį ir nė kiek nenusivyliau, o netgi atvirkščiai. Gaminimas iš esmės labai nesiskiria nuo cukinijų blynelių, tik privalumas, kad nereikia stovėti prie keptuvės, o ir riebalų mažiau prisigeria (tiesa, riebalai dedami į tešlą, bet, tarkime, kad nesiskaito). Taigi traukite cukinijas ir kibkite į darbą.
Pastabos:
Trūkumai: nepastebėjau.
Kam patiktų: nemėsaėdžiams.
Receptas:
2 didelių arba 3 mažų kiaušinių
250 g. cukinijų (viena nedidelė cukinija)
75 g. morkų (viena nemaža morka)
60 g. miltų
50 g. saulėgrąžų aliejaus
60 g. sūrio (aš pamiršau jo įdėti, bet dėl to nebuvo prasčiau)
pusės svogūno
0,75 a.š. kepimo miltelių (aš neturėjau, todėl dėjau pusę šaukštelio sodos)
1 v.š. kietojo sūrio
100 g. rūkytos lašišos
1/2 a.š. druskos
pipirų
žalumynų (krapų, petražolių… ko tik turite, jei neturite, nedėkite)
Gaminimas:
Burokine tarka sutarkuokite cukinijas, morkas, svogūną ir abu sūrius (kietąjį tarkuokite smulkesne tarka). Į švarų dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų, įberkite druskos, pipirų ir išplakite. Suberkite miltus ir kepimo miltelius – išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Į šią masę sudėkite tarkuotas cukinijas, morkas, svogūną ir abu sūrius. Lašišą pasmulkinkite ir berkite į tešlą. Ten pat dėkite žalumynus ir viską gerai sumaišykite. Masę pilkite į indą (jo niekuom netepiau ir niekuom neklojau) ir statykite kepti 40 min į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Patiekite su grietine.
Pastabos:
- Vietoje lašišos galite dėti apkeptą mėsą, dešrą, dešreles ar nedėti nieko – jūsų fantazijos ir požiūrio reikalas.
- Aš, kaip visada, kepiau iš pusės originale nurodytų kiekių, išėjo 4 normalios porcijos (neaukštas 26 cm skersmens apkepas).
- Valgyti skanu tiek iškart iškepusį, tiek kitą dieną pasišildžius.
Trūkumai: nepastebėjau.
Kam patiktų: nemėsaėdžiams.
Receptas:
2 didelių arba 3 mažų kiaušinių
250 g. cukinijų (viena nedidelė cukinija)
75 g. morkų (viena nemaža morka)
60 g. miltų
50 g. saulėgrąžų aliejaus
60 g. sūrio (aš pamiršau jo įdėti, bet dėl to nebuvo prasčiau)
pusės svogūno
0,75 a.š. kepimo miltelių (aš neturėjau, todėl dėjau pusę šaukštelio sodos)
1 v.š. kietojo sūrio
100 g. rūkytos lašišos
1/2 a.š. druskos
pipirų
žalumynų (krapų, petražolių… ko tik turite, jei neturite, nedėkite)
Gaminimas:
Burokine tarka sutarkuokite cukinijas, morkas, svogūną ir abu sūrius (kietąjį tarkuokite smulkesne tarka). Į švarų dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų, įberkite druskos, pipirų ir išplakite. Suberkite miltus ir kepimo miltelius – išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Į šią masę sudėkite tarkuotas cukinijas, morkas, svogūną ir abu sūrius. Lašišą pasmulkinkite ir berkite į tešlą. Ten pat dėkite žalumynus ir viską gerai sumaišykite. Masę pilkite į indą (jo niekuom netepiau ir niekuom neklojau) ir statykite kepti 40 min į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Patiekite su grietine.
Kiaušinius dažome natūraliai
Šventėms – tortas „Snickers“
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Veganiškas pyragas su obuoliais be kiaušinių
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
Vegetariškas ryžių ir cukinijų apkepas
Raudonojo aksomo tortas
Šašlykų receptas su „Vytautu“
Be galo gražūs margučiai "Žėručiai"
Kopūstų blyneliai
Tuno filė kotletai. Sotus receptas, kai nesinori mėsos
Greitas Obuolių pyragas
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
Saldūs blyneliai su rikotos sūriu
Virtų bulvių blyneliai su daržovėmis
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Kaip pjaustyti svogūną?
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?