BULVIŲ APKEPAS SU CUKINIJA IR ŠPINATAIS
Kategorija: Apkepai / Bulvių patiekalai / Daržovių patiekalai
- bulvės: 10 (mažų)
- jaunos cukinijos: 1
- špinatai: 100 gramų
- fermentinis sūris: ~150-180 gramų (arba kiek mažiau parmezano)
- kiaušiniai: 1
- grietinė: 2 šaukštų (arba grietinėlė)
- sviestas (špinatų pakepinimui)
- aliejus (kepimo formos ištepimui)
- bulvių prieskoniai
- druska
- malti pipirai
- bazilikas (nėra būtina)
- Iš pradžių bulves be lupenų apverdame maždaug 10 minučių. Supjaustome griežinėliais. Cukiniją supjaustome taip pat griežinėliais bei pasūdžiusios, pamaišiusios leidžiame kiek pastovėti (kol visa kita gaminsis). Špinatus gerai nuplauname, supjaustome bei labai trumpai pakepiname svieste, kol sukris. Paskaniname druska, pipirais ir baziliku (arba galite rinktis "Pesto" padažą).
- Tuomet kepimo formą ištepame su aliejumi, klojame bulvių sluoksnį, pabarstome druska, pipirais ir bulvių prieskoniais (jei sūdyti, tai druskos gal jau nebereiktų), šiek tiek sutarkuoto sūrio. Po to kloti cukinijų sluoksnį, paskui paskirstome špinatus, vėl bulves, cukinijas (man pačiai gavosi viršutinis bendras bulvių-cukinijų sluoksnis). Viršų užklojame likusiu nemenku sūrio sluoksniu bei užpilame kiaušinio, grietinės, druskos ir pipirų plakiniu. Dedame į vidutinio karštumo orkaitę bei kepame maždaug 30 minučių. Mėgaujamės!
- Pastebėjimas: Labai gardus apkepas tiek vienas, tiek kaip įdomesnis garnyras prie įvairių mėsos patiekalų,
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
Vegetariškas ryžių ir cukinijų apkepas
Šventėms – tortas „Snickers“
Bazilikų padažas
Salotos su mozzarella sūriu ir Pesto padažu
Kiaušinius dažome natūraliai
CUKINIJŲ IR MORKŲ APEKPAS SU LAŠIŠA
Brokolių ir morkų (vegetariška) lazanija
Lašiša tešloje su špinatais ir kreminiu sūriu
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
MAKARONAI SU ŠPINATAIS, PIEVAGRYBIAIS IR KARAMELIZUOTAIS SVOGŪNAIS
Purus cukinijų ir ryžių apkepas
Enčilados su vištiena ir špinatais
VARŠKĖS APKEPAS SU MORKOMIS
Cukinijų ir feta sūrio apkepas su ryžių plutele
Bulvių ir pomidorų užkepėlė
Orkaitėje kepti kotletai su daržovių padažu
TRINTA MOLIŪGŲ SRIUBA SU PIEVAGRYBIAIS IR SŪRIU
Lavašo užkandis su vištiena ir špinatais
UŽKANDIS PRIE VYNO
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis