Kopūstų blyneliai
Nors kopūstas ne toks didelis kaip moliūgas, bet paprastai jo per vieną kartą taip pat nesunaudojame. Tad verta turėti galvoje mažiausiai du patiekalus, kuriems būtų galima panaudoti vieną kopūstą. Žinoma, tai gali būti paprasčiausiai balandėliai ir kopūstų sriuba. Bet kartais norisi kažko įdomesnio. Būtent dėl to jau kurį laiką planavau išbandyti keptuvėje keptus blynelius, kurių pagrindas būtų būtent kopūstai. Pasiskaičiau įvairių patarimų, variacijų ir gavau labai neblogą rezultatą. Kai kuriuose receptuose siūloma kopūstą prieš kepant pavirti ar patroškinti, kai kuriuose siūloma kaip tik naudoti tik žalią. Norėjosi pradžiai išbandyti nuo žalio kopūsto. Kadangi blyneliai gavosi minkšti ir skanūs, todėl aš asmeniškai nematau prasmės kopūstą prieš tai dar kaip nors apdoroti. Svarbu juos kepti ant mažesnės ugnies, kad spėtų daugiau suminkštėti.
Maždaug 2 porcijoms reikės:
250 g kopūsto, sutarkuoto burokine tarka
1 morkos, sutarkuotos sūrio tarka
1 česnako skiltelės
1 kiaušinio
kelių šaukštų manų kruopų
kelių šaukštų miltų
druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių
Blynelius taip pat galima papildomai praturtinti ir paskaninti:
2 šaukštai grietinės, 1 šaukštą majonezo, 1 marinuotas agurkėlis (įtarkuotas)
ARBA
Keli šaukštai varškės, įspausta česnako skiltelė
Kopūstą ir morką sutarkuojam, užberiam druskos ir palaikome apie 10 min. Tada nusunkiame daržoves, beriam prieskonius, įmušame kiaušinį, dedame manų kruopas, miltus - tiek, kad būtų bent šiek tiek įmanoma blynelį paformuoti rankomis (jeigu tai pavyksta, galima blynelį prieš dedant į keptuvę dar apvolioti manų kruopose). Nors nieko tokio, jeigu ir masę teks kabinti šaukštu - jau geriau nepadauginti miltų. Kepam ant nedidelės ugnies uždengus keptuvę dangčiu - taip daržovės geriau išsitroškins ir blyneliai bus minkštesni.
Patiekiame su bulvių koše ar ryžiais, ar tiesiog duona, ir šviežiomis daržovėmis.
Maždaug 2 porcijoms reikės:
250 g kopūsto, sutarkuoto burokine tarka
1 morkos, sutarkuotos sūrio tarka
1 česnako skiltelės
1 kiaušinio
kelių šaukštų manų kruopų
kelių šaukštų miltų
druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių
Blynelius taip pat galima papildomai praturtinti ir paskaninti:
- sauja maltos mėsos (žalios)
- šviežiais ar sūdytais smulkintais grybais
- tarkuota bulve (bulvine tarka) - būtinai skystį nusunkti
2 šaukštai grietinės, 1 šaukštą majonezo, 1 marinuotas agurkėlis (įtarkuotas)
ARBA
Keli šaukštai varškės, įspausta česnako skiltelė
Kopūstą ir morką sutarkuojam, užberiam druskos ir palaikome apie 10 min. Tada nusunkiame daržoves, beriam prieskonius, įmušame kiaušinį, dedame manų kruopas, miltus - tiek, kad būtų bent šiek tiek įmanoma blynelį paformuoti rankomis (jeigu tai pavyksta, galima blynelį prieš dedant į keptuvę dar apvolioti manų kruopose). Nors nieko tokio, jeigu ir masę teks kabinti šaukštu - jau geriau nepadauginti miltų. Kepam ant nedidelės ugnies uždengus keptuvę dangčiu - taip daržovės geriau išsitroškins ir blyneliai bus minkštesni.
Patiekiame su bulvių koše ar ryžiais, ar tiesiog duona, ir šviežiomis daržovėmis.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis

9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje

Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins

Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.

Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins

Vištienos šaltiena su daržovėmis.

Kiaušinius dažome natūraliai

Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai

Raudonojo aksomo tortas

Kaip pjaustyti svogūną?

PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?

Kopūstų pyragas

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?

Naudingi patarimai apie daržoves

Tinginių balandėliai

BALANDĖLIAI SU GRYBAIS

Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį

Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną

ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA

Šventėms – tortas „Snickers“

Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“

Šašlykai greituoju būdu..

Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai