Konservuotos keptos paprikos

Kategorija: Daržovių patiekalai


Konservuotos keptos paprikos

Paskelbė:
14 Kovo 2022
Tai yra skanumynas numeris vienas. Super būdas konservuoti paprikas. Iš nurodytų ingredientų kiekio man gavosi 2 - 0,5 litro stiklainiukai.



Ingredientai



  • paprikos: 5

  • Marinatui:
    • druska: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 5 valgomųjų šaukštų
    • aliejus: 10 valgomųjų šaukštų
    • obuolių sidro actas: 4 valgomųjų šaukštų
    • vanduo: 10 valgomųjų šaukštų
    • lauro lapai: 4
    • česnakas: 2 skiltelių
    • Provanso žolelių mišinys: 1 arbatinio šaukštelio


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia nuplautas paprikas perpjauname pusiau ir išimame sėklas.
2. Tuomet sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą vidinėmis pusėmis į apačią.
3. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.
4. Iškepusias paprikas paliekame pravėsti.
5. Po to nulupame odeles.
6. Supjaustome juostelėmis ir sudedame į švarius stiklainius.
7. Dedame į 0,5 stiklainių tūrio, kad liktų vietos marinatui.
8. Sumaišome visas marinatui nurodytas sudedamąsias dalis, išspaudžiame česnaką ir taip pat suberiame į puodą su marinatu.
9. Pakaitiname iki užvirimo.
10. Marinatui užvirus, supilstome į stiklainius ant paprikų.
11. Paprikas, užpiltas marinatu, pamaišome, kad išeitų oras bei marinatas vienodai pasiskirstytų.
12. Stiklainius uždarome dangteliais.
13. Tai nuostabus delikatesas tiek sau, tiek svečiams, tiek galima įteikti kaip dovaną. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: