Marinuoti agurkai su ciberžole ir medumi
Kategorija: Daržovių patiekalai
Tokį marinavimo būdą aš pati naudoju jau ne pirmus metus, tik visų receptų pasidalinti pasirodo nesugebu surasti laiko. Agurkų skonis gaunasi itin geras, o spalva ryški. Per kelis metus ištobulinau gaminimo būdą iki sau lengviausio, kad viskas vistiek gautųsi puikiai.
Konkretaus kiekio agurkų aš nenurodysiu, į stiklainius galima dėti juos įvairiai supjaustytus - griežinėliais, pailgomis juostelėmis arba tiesiog mažus agurkėlius. Marinato kiekis irgi nėra labai tiksliai pamatuojamas, nes priklausys būtent nuo to, kiek daug pridėsite agurkų į stiklainius, taigi vienu atveju marinato užpilsite mažiau arba daugiau.
1. Pirmiausia į švarius stiklainius beriame šiek tiek garstyčių sėklų, po vieną didelę riekelėmis supjaustytą česnako skiltelę ir kelis grūdelius juodųjų pipirų.
2. Tada dedame supjaustytus agurkus.
3. Po to į puodą supilame vandenį, actą, suberiame druską, cukrų, ciberžolę, įdedame medų ir užverdame marinatą.
4. Pasiruoštu marinatu užpilame agurkus ir pridengiame dangteliais.
5. Tada imame didelį puodą, ant dugno išklojame virtuvinį rankšluostį, sudedame stiklainius ir iki trijų ketvirtadalių įpilame karšto vandens.
6. Kai jau vanduo užverdame: 1 litro stiklainius verdame - 7 minutes, 750 mililitrų arba 500 mililitrų - 5 minutes.
7. Paskui išimame iš puodo stiklainius, užsukame dangtelius, apverskite stiklainį, šiltai apklojame ir paliekame per visą naktį atvėsti. Skanaus!
Konkretaus kiekio agurkų aš nenurodysiu, į stiklainius galima dėti juos įvairiai supjaustytus - griežinėliais, pailgomis juostelėmis arba tiesiog mažus agurkėlius. Marinato kiekis irgi nėra labai tiksliai pamatuojamas, nes priklausys būtent nuo to, kiek daug pridėsite agurkų į stiklainius, taigi vienu atveju marinato užpilsite mažiau arba daugiau.
Ingredientai
- agurkai
- Marinatui:
- vanduo: 1 litro
- druska: 2 valgomųjų šaukštų (vos su kaupeliu)
- cukrus: 1 stiklinės (200 mililitrų)
- 9% actas: 1 stiklinės (200 mililitrų)
- malta ciberžolė: 1 arbatinio šaukštelio su kaupu
- medus: 2 valgomųjų šaukštų
- prieskoniai: garstyčių sėklos, česnakas, juodieji pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į švarius stiklainius beriame šiek tiek garstyčių sėklų, po vieną didelę riekelėmis supjaustytą česnako skiltelę ir kelis grūdelius juodųjų pipirų.
2. Tada dedame supjaustytus agurkus.
3. Po to į puodą supilame vandenį, actą, suberiame druską, cukrų, ciberžolę, įdedame medų ir užverdame marinatą.
4. Pasiruoštu marinatu užpilame agurkus ir pridengiame dangteliais.
5. Tada imame didelį puodą, ant dugno išklojame virtuvinį rankšluostį, sudedame stiklainius ir iki trijų ketvirtadalių įpilame karšto vandens.
6. Kai jau vanduo užverdame: 1 litro stiklainius verdame - 7 minutes, 750 mililitrų arba 500 mililitrų - 5 minutes.
7. Paskui išimame iš puodo stiklainius, užsukame dangtelius, apverskite stiklainį, šiltai apklojame ir paliekame per visą naktį atvėsti. Skanaus!
Raktažodžiai:
agurkai, vanduo, druska, cukrus, marinuoti agurkai, ciberzole, medus, prieskoniai, cesnakas, pipirai, juodieji pipirai
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Aštrūs agurkėliai
Padažas - agurkų mišrainė
Marinuoti afrikietiški agurkai
Žaliavalgiškos kiniško kopūsto ir agurkų salotos
Kieti - traškūs rauginti agurkai
Pikantiški marinuoti agurkai
Marinuota cukinija
Traškūs - griežinėliais marinuoti agurkai su actu, svogūnais ir garstyčiomis
Salotos „Šviežios“ iš agurkų žiemai
Balta mišrainė rusiškai pagal Beatą
Konservuotos keptos paprikos
Šaltas tirštas graikiškas padažas - tzatziki
Naminės garstyčios su medumi
Veganiška trinta raugintų agurkų sriuba
Marinuoti kelmučiai - grybai
Jokiais būdais neišpilkite marinato! Štai 13 būdų, kaip jį naudingai panaudoti
Obuolių kompotas žiemai
Marinuotos paprikos su medumi
Marinuoti grybai žiemai
Sveika avinžirnių užtepėlė su ciberžole (humusas)
Kaip sterilizuoti stiklainius?
Marinuoti grybai
Česnakiniai grybai