Marinuoti agurkai su ciberžole ir medumi

Paskelbė:
29 Birželio 2022
Tokį marinavimo būdą aš pati naudoju jau ne pirmus metus, tik visų receptų pasidalinti pasirodo nesugebu surasti laiko. Agurkų skonis gaunasi itin geras, o spalva ryški. Per kelis metus ištobulinau gaminimo būdą iki sau lengviausio, kad viskas vistiek gautųsi puikiai. 
Konkretaus kiekio agurkų aš nenurodysiu, į stiklainius galima dėti juos įvairiai supjaustytus - griežinėliais, pailgomis juostelėmis arba tiesiog mažus agurkėlius. Marinato kiekis irgi nėra labai tiksliai pamatuojamas, nes priklausys būtent nuo to, kiek daug pridėsite agurkų į stiklainius, taigi vienu atveju marinato užpilsite mažiau arba daugiau.
 


Ingredientai



  • agurkai

  • Marinatui:
    • vanduo: 1 litro
    • druska: 2 valgomųjų šaukštų (vos su kaupeliu)
    • cukrus: 1 stiklinės (200 mililitrų)
    • 9% actas: 1 stiklinės (200 mililitrų)
    • malta ciberžolė: 1 arbatinio šaukštelio su kaupu
    • medus: 2 valgomųjų šaukštų
    • prieskoniai: garstyčių sėklos, česnakas, juodieji pipirai

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia į švarius stiklainius beriame šiek tiek garstyčių sėklų, po vieną didelę riekelėmis supjaustytą česnako skiltelę ir kelis grūdelius juodųjų pipirų.
2. Tada dedame supjaustytus agurkus.
3. Po to į puodą supilame vandenį, actą, suberiame druską, cukrų, ciberžolę, įdedame medų ir užverdame marinatą.
4. Pasiruoštu marinatu užpilame agurkus ir pridengiame dangteliais.
5. Tada imame didelį puodą, ant dugno išklojame virtuvinį rankšluostį, sudedame stiklainius ir iki trijų ketvirtadalių įpilame karšto vandens.
6. Kai jau vanduo užverdame: 1 litro stiklainius verdame - 7 minutes, 750 mililitrų arba 500 mililitrų - 5 minutes.
7. Paskui išimame iš puodo stiklainius, užsukame dangtelius, apverskite stiklainį, šiltai apklojame ir paliekame per visą naktį atvėsti. Skanaus!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно