Peperonata - keptos paprikos su česnakais

Kategorija: Daržovių patiekalai / Vegetariški / Veganiški


Peperonata - keptos paprikos su česnakais

Paskelbė:
21 Birželio 2022
Peperonata - tai itin skanus itališkas paprikų dalykas. Pirmą kartą kai paruošiau - viskas buvo suvalgyta itin greitai su šilta čiabata... 

Tačiau labai tinka ir į makaronus ir kesadilijas (šiame recepte taip pat parodysiu labai pamiltą tokių kesadilijų variantą). Tikrai nuostabus variantas "paprikoms įprasminti". Čia jos idealiai atsiskleidžia. :)



Ingredientai



  • Peperonatai:
    • paprikos: 2 (idealiausia viena geltona ir viena raudona)
    • česnakas: 2 didelių skiltelių
    • alyvuogių aliejus
    • džiovintas raudonėlis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • Provanso žolelių mišinys: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • balzaminis actas: 2 valgomųjų šaukštų
    • marinuoti kaparėliai: 1 valgomojo šaukšto
    • druska
  • Kesadilijoms su peperonata:
    • tortilijos: 2-3 (arba lavašas; itin smagu gaminti su mažiukais vakarėliui skirtais lavašiukais - iškepus juos tik perpus reikia perpjauti)
    • tarkuotas fermentinis sūris: 100 gramų
    • smulkinta šviežia kalendra arba petražolės
    • peperonata
    • kumpelis, vištiena, alyvuogės, kukurūzai ir panašiai (nėra būtina, gardinkite pagal save)

Recepto paruošimas



1. Peperonata: Paprikas supjaustome juostelėmis, o česnakus - smulkiai.
2. Tada paprikas pakepiname alyvuogių aliejuje, kol suminkštėja.
3. Tuomet sudedame česnakus, prieskonius ir dar patroškiname minutę kitą.
4. Įpilame balzaminio acto ir dar intensyviai patroškiname.
5. Dedame kaparėlių, druskos ir viską gerai išmaišome. Krauname ant čiabatos ir skanaujame. Arba pasigaminame kesadilijas.
6. Kesadilijos su peperonata: Į tuščią keptuvę dedame tortilijos blyną, krauname maždaug 2-3 šaukštus peperonatos, ją tolygiai paskirstome po visą blyną, negailėdami pabarstome sūrio, kalendros ir užvožiame kitu tortilijos blynu. Šiek tiek paspaudžiame (galite ir kokiu puodu paslėgti), kad sūris besilydydamas viską gerai suklijuotų.
7. Tuomet atsargiai apverčiame ir dar kelias minutes paskrudiname kitą pusę.
8. Iškepus supjaustome į kokias 6 dalis. Skanu tiek šilta, tiek jau atvėsusi. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: