Peperonata - keptos paprikos su česnakais
Kategorija: Daržovių patiekalai / Vegetariški / Veganiški
Peperonata - tai itin skanus itališkas paprikų dalykas. Pirmą kartą kai paruošiau - viskas buvo suvalgyta itin greitai su šilta čiabata...
Tačiau labai tinka ir į makaronus ir kesadilijas (šiame recepte taip pat parodysiu labai pamiltą tokių kesadilijų variantą). Tikrai nuostabus variantas "paprikoms įprasminti". Čia jos idealiai atsiskleidžia. :)
1. Peperonata: Paprikas supjaustome juostelėmis, o česnakus - smulkiai.
2. Tada paprikas pakepiname alyvuogių aliejuje, kol suminkštėja.
3. Tuomet sudedame česnakus, prieskonius ir dar patroškiname minutę kitą.
4. Įpilame balzaminio acto ir dar intensyviai patroškiname.
5. Dedame kaparėlių, druskos ir viską gerai išmaišome. Krauname ant čiabatos ir skanaujame. Arba pasigaminame kesadilijas.
6. Kesadilijos su peperonata: Į tuščią keptuvę dedame tortilijos blyną, krauname maždaug 2-3 šaukštus peperonatos, ją tolygiai paskirstome po visą blyną, negailėdami pabarstome sūrio, kalendros ir užvožiame kitu tortilijos blynu. Šiek tiek paspaudžiame (galite ir kokiu puodu paslėgti), kad sūris besilydydamas viską gerai suklijuotų.
7. Tuomet atsargiai apverčiame ir dar kelias minutes paskrudiname kitą pusę.
8. Iškepus supjaustome į kokias 6 dalis. Skanu tiek šilta, tiek jau atvėsusi. Skanaus!
Tačiau labai tinka ir į makaronus ir kesadilijas (šiame recepte taip pat parodysiu labai pamiltą tokių kesadilijų variantą). Tikrai nuostabus variantas "paprikoms įprasminti". Čia jos idealiai atsiskleidžia. :)
Ingredientai
- Peperonatai:
- paprikos: 2 (idealiausia viena geltona ir viena raudona)
- česnakas: 2 didelių skiltelių
- alyvuogių aliejus
- džiovintas raudonėlis: 0,5 arbatinio šaukštelio
- Provanso žolelių mišinys: 0,5 arbatinio šaukštelio
- balzaminis actas: 2 valgomųjų šaukštų
- marinuoti kaparėliai: 1 valgomojo šaukšto
- druska
- Kesadilijoms su peperonata:
- tortilijos: 2-3 (arba lavašas; itin smagu gaminti su mažiukais vakarėliui skirtais lavašiukais - iškepus juos tik perpus reikia perpjauti)
- tarkuotas fermentinis sūris: 100 gramų
- smulkinta šviežia kalendra arba petražolės
- peperonata
- kumpelis, vištiena, alyvuogės, kukurūzai ir panašiai (nėra būtina, gardinkite pagal save)
Recepto paruošimas
1. Peperonata: Paprikas supjaustome juostelėmis, o česnakus - smulkiai.
2. Tada paprikas pakepiname alyvuogių aliejuje, kol suminkštėja.
3. Tuomet sudedame česnakus, prieskonius ir dar patroškiname minutę kitą.
4. Įpilame balzaminio acto ir dar intensyviai patroškiname.
5. Dedame kaparėlių, druskos ir viską gerai išmaišome. Krauname ant čiabatos ir skanaujame. Arba pasigaminame kesadilijas.
6. Kesadilijos su peperonata: Į tuščią keptuvę dedame tortilijos blyną, krauname maždaug 2-3 šaukštus peperonatos, ją tolygiai paskirstome po visą blyną, negailėdami pabarstome sūrio, kalendros ir užvožiame kitu tortilijos blynu. Šiek tiek paspaudžiame (galite ir kokiu puodu paslėgti), kad sūris besilydydamas viską gerai suklijuotų.
7. Tuomet atsargiai apverčiame ir dar kelias minutes paskrudiname kitą pusę.
8. Iškepus supjaustome į kokias 6 dalis. Skanu tiek šilta, tiek jau atvėsusi. Skanaus!
Raktažodžiai:
paprikos, cesnakas, aliejus, raudonelis, balzaminis actas, actas, kapareliai, marinuoti kapareliai, druska, tortilijos, suris, fermentinis suris, kalendra, petrazoles, peperonata, kumpelis, vistiena, alyvuoges, kukuruzia
Itališka peperonata
Cezario salotų padažas su majonezu ir garstyčiomis
Konservuotos keptos paprikos
Ottolenghi soba noodles makaronai su baklažanais ir mangu
Česnakinė morkų užtepėlė
KLASIKINĖS GRAIKIŠKOS SALOTOS
Burrito bowl - ryžiai su kepta kalakutiena ir pupelėmis
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
WOK ryžių makaronai su kiauliena
Kiaulienos kumpio guliašas su džiovintomis slyvomis
Greitas ir labai skanus ryžių ir vištienos plovas
Naminis kebabas lavaše su vištiena
Vištienos krūtinėlė keptuvėje pomidorų padaže
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Azijietiški makaronai su krevetėmis
Pupelių ir kukurūzų mišrainė vos per 5min!
Gaivios salotos su feta sūriu ir pomidorais
Kreminė avokado užtepėlė su jogurtu ir česnaku
Chicken tetrazzini - makaronai su vištiena ir kreminiu sūrio padažu
Marinuoti česnakiniai kopūstai su burokėliais
Skani mišrainė su pekino kopūstais
Įdaryti baklažanai su vištiena, daržovėmis ir feta sūriu
Mišrainė su šprotais, kepta duona, konservuotais kukurūzais ir sūriu
Lašiša grietinėlės padaže su špinatais ir pomidorais