Marinuoti kopūstai kaukazietiškai su burokėliais ir česnakais
Kategorija: Daržovių patiekalai
Tai itin populiarus kaukaziečių virtuvių receptas. Marinuoti burokėliai su kopūstais įprastai būna patiekiami prie įvairiausių patiekalų, pvz., prie lobio sriubos.
1. Pirmiausia nelabai smulkiai supjaustome kopūstą.
2. Tada burokėlį nulupame ir supjaustome šiaudeliais arba stambiai sutarkuojame.
3. Česnako skilteles nulupame ir smulkiai supjaustome.
4. Sumaišome kopūstą, burokėlį ir česnaką ir sudedame į sterilų trilitrinį stiklainį.
5. Visus marinatui skirtus ingredientus (išskyrus actą) sudedame į puodą ir verdame 10 minučių.
6. Po to įpilame actą ir užviriname.
7. Karštu marinatu atsargiai užpilame daržoves stiklainyje ir uždarome.
8. Leidžiame atvėsti ir padedame į šaldytuvą parai. Skanaujame!
Ingredientai
- kopūstai: 1,5-2 kilogramų
- burokėliai: 1 didelio
- česnakas: 0,5
- aitriosios paprikos: 1 mažos (nėra būtina)
- Marinatui:
- vanduo: 1 litro
- cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
- rupi druska: 3 valgomųjų šaukštų
- juodieji pipirai: 10 grūdelių
- lauro lapai: 1
- 9% actas: 0,5 stiklinės
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia nelabai smulkiai supjaustome kopūstą.
2. Tada burokėlį nulupame ir supjaustome šiaudeliais arba stambiai sutarkuojame.
3. Česnako skilteles nulupame ir smulkiai supjaustome.
4. Sumaišome kopūstą, burokėlį ir česnaką ir sudedame į sterilų trilitrinį stiklainį.
5. Visus marinatui skirtus ingredientus (išskyrus actą) sudedame į puodą ir verdame 10 minučių.
6. Po to įpilame actą ir užviriname.
7. Karštu marinatu atsargiai užpilame daržoves stiklainyje ir uždarome.
8. Leidžiame atvėsti ir padedame į šaldytuvą parai. Skanaujame!
Raktažodžiai:
kopustai, burokeliai, cesnakas, paprikos, aitriosios paprikos, vanduo, cukrus, druska, pipirai, lauro lapai, actas, marinuoti kopustai
Marinuoti česnakiniai kopūstai su burokėliais
Svogūnai marinuoti su čili pipiriukais
Marinuoti grybai
Konservuotos keptos paprikos
Su želatina marinuoti pomidorai
Traškūs - griežinėliais marinuoti agurkai su actu, svogūnais ir garstyčiomis
Baravykai marinuoti savo sultyse
Pikantiški marinuoti agurkai
CAJUN vištienos sparneliai su bulvių ir kopūstų salotomis
Briedienos kepsnys
KALAKUTIENOS DEŠRELĖS SU KOPŪSTAIS
Lobio sriuba - gruziniškas pupelių užkandis su kalendra ir svogūnais
PUIKUS MARINATAS DARŽOVĖMS | RECEPTAS
Saldžiarūgščiai marinuoti burokėliai
Neįtikėtinai skanūs žiediniai kopūstai kepti tešloje!
Yaki udon makaronai su vištiena, morkomis ir pievagrybiais
Senoviškai marinuoti baravykai
MARINUOTA KIAULIENOS ŠONINĖ SU BULVĖMIS
Marinuoti baravykai 3
Grikiai su burokėliais ir fetos sūriu
KOPŪSTŲ APKEPAS
Marinuotas česnakas šaltuoju būdu!
Minestrone - itališka daržovių sriuba
Barščiai su rūkytais šonkauliukais ir pievagrybiais