Virtų bulvių ir varškės blyneliai

Kategorija: Blynai / Bulvių patiekalai / Varškės patiekalai


Virtų bulvių ir varškės blyneliai

Paskelbė:
16 Balandžio 2022
Kai atsibosta mėsos patiekalai, aš gaminu tokius virtų bulvių ir varškės blynelius. Jie gaunasi be galo gardūs, primena žemaičių blynus, tik, kad juose nėra jokio įdaro. ? ??



Ingredientai



  • bulvės: 5 (vidutinio dydžio)
  • 9% riebumo varškė: 100 gramų
  • miltai: 3-4 valgomųjų šaukštų
  • kiaušiniai: 1
  • sviestas: 1 arbatinio šaukštelio
  • džiūvesėliai (paniravimui)
  • druska
  • aliejus (kepimui)

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia bulves su druska išverdame ir sugrūdame, pagardindami sviestu.
2. Tuomet į bulvių masę sudedame varškę, įmušame kiaušinį ir viską kartu sugrūdame.
3. Po to suberiame miltus ir išmaišome.
4. Iš paruoštos masės formuojame blynelius (rankas kiek sudrėkiname, bus lengviau formuoti).
5. Blynelius paniruojame džiūvesėliuose.
6. Kepame keptuvėje su trupučiu aliejaus.
7. Šie blyneliai iškepa ganėtinai greitai.
8. Labai patiekti su sviesto ir grietinės padažu. Pasilepinkite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: