Traškūs bulviniai sklindžiai - blynai
Kategorija: Bulvių patiekalų receptai
Traškūs bulviniai sklindžiai – tai skanus ir paprastas užkandis, kuris puikiai tiks tiek kasdieniam valgiui, tiek ypatingoms progoms. Su šiuo receptu pasigaminsite traškius ir skanius blynus, kurie žavi savo švelniu bulvių skoniu ir traškia tekstūra.
Naudingos sudedamosios dalys:
- Bulvės (Russet): Puikus angliavandenių šaltinis, taip pat gausu vitaminų C ir B6, kurie svarbūs odos sveikatai ir energijos gamybai.
- Kiaušiniai: Kiaušiniai suteikia baltymų ir yra geras maistinių medžiagų šaltinis, reikalingas ląstelių atstatymui ir imunitetui stiprinti.
- Svogūnai: Svogūnai turi daugybę naudingų medžiagų, tokių kaip vitamino C ir flavonoidų, kurie prisideda prie širdies sveikatos ir antioksidacinės apsaugos.
- Druska ir pipirai: Pagardina patiekalą ir suteikia papildomų mineralų bei antioksidantų.
Ingredientai
- bulvės: 4 labai didelės (~1 kilogramo; labiausiai tinka Russet - rudomis storomis lupenomis)
- svogūnai: 1 (~200 gramų)
- kiaušiniai: 2 dideli (lengvai išpaltki)
- kvietiniai miltai: 3 valgomųjų šaukštų (nėra būtina)
- rupi druska: 0,5 valgomojo šaukšto
- šviežiai malti juodieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
- aliejus: 150 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Aš pati prieš nuskusdamas bulves mėgstu jas visada nuplauti ir tik po to skusti.
2. Taigi, pirmiausia bulves nuskuskite.
3. Tris bulves sutarkuokite stambia burokine tarka, o vieną - smulkia sūrio tarka.
4. Spaudami rankomis bulvių sultis nusunkite į atskirą dubenį, palikite jas maždaug vienai minutes krakmolui nusėsti.
5. Iš dubens atsargiai išpilkite skystį, krakmolą dėkite į bulvių mišinį.
6. Išlukštenkite svogūną ir jį sutarkuokite smulkia tarka arba sumalkite.
7. Dėkite į bulves. Pridėkite kiaušinius, miltus, druską ir pipirus, viską gerai išmaišykite šaukštu.
8. Į keptuvę, virš vidutiniškos kaitros, pilkite aliejaus tiek, kad jo gylis siektų vieną centimetrą. Gerai įkaitinkite: patikrinimui įmestas duonos trupinėlis privalo burbuliuoti, ir per 15 sekundžių paruduoti arba medinio šaukšto galas karštame aliejuje irgi burbuliuoja.
9. Valgomuoju šaukštu dėkite tešlą į keptuvę: vienas sklindis = 1 valgomasis šaukštas.
10. Kepkite tol , kol sklindžiai lengvai paruduoja, tai yra iš abiejų pusių, po maždaug 2-3 minutes.
11. Iškepusius sklindžius dėkite ant grotelių virš skardos.
12. Kad sklindžiai neatvėstų, juos galite laikyti 100 laipsnių (200°F) temperatūros orkaitėje iki pusvalandžio.
13. Pateikite papuošę tiršta grietine, grietinės-varškės mišiniu, grūdėta varške, obuo
14. Patarimas: Kartais Kalėdoms aš tą pačią obuolienę. gaminu primaišiusi šviežių spanguolių ar spanguolių uogienės - šitaip gaunasi toks švelniai rausvas, beveik skaidrus, lašas baltame grietinės soste. Svečiai suvalgo bulvinius sklindžius pirštais - tarsi karštą užkandį. Ir visi labai pagiria!
liene., šviežiais daigeliais ar kitais mėgstamais priedais (pvz. kiaušiniais). Labai gardu užsigerti karšta arbatėle su citrina.