bulviniai blynai, tarkuoti per burokinę tarką su grūdėtos varškės padažu

Kategorija: Blynų patiekalų receptai / Bulvių patiekalų receptai


bulviniai blynai, tarkuoti per burokinę tarką su grūdėtos varškės padažu

Paskelbė:

Šie bulviniai blynai su grūdėtos varškės padažu – puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei. Jie ne tik puikiai dera tarpusavyje, bet ir suteikia organizmui svarbių maistinių medžiagų, kurios padeda išlaikyti gerą sveikatą. Bulvės yra puikus energijos šaltinis, o grūdėta varškė praturtina patiekalą baltymais, kalciu ir kitais vitaminais.


Nauda sveikatai

  • Bulvės: Jos yra geras angliavandenių šaltinis, kuris suteikia ilgalaikę energiją. Be to, bulvės turi daug vitamino C, kuris padeda stiprinti imunitetą ir apsaugo organizmą nuo laisvųjų radikalų.

  • Grūdėta varškė: Puikus baltymų ir kalcio šaltinis, kuris prisideda prie kaulų sveikatos ir raumenų augimo. Taip pat varškė padeda palaikyti sveiką virškinimo sistemą.

  • Česnakas: Yra žinomas dėl savo antibakterinių ir priešuždegiminių savybių, taip pat padeda stiprinti imunitetą ir širdies sveikatą.


Ingredientai

Bulviniams blynams:
  • bulvės: 6
  • kiaušiniai: 1
  • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
  • juodieji pipirai: žiupsnio
  • druska: pagal skonį
  • aliejus (kepimui)
Grūdėtos varškės padažui:
  • grūdėta varškė: 300 gramų
  • česnakas: 1 skiltelės
  • smulkinti krapai: 1 valgomojo šaukšto
  • smulkinti svogūno laiškai: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: žiupsnio


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių bulves nuskuskite bei sutarkuokite per burokinę tarką.

2. Tuomet į bulvių masę muškite kiaušinį ir berkite miltus.

3. Masę gerai išmaišykite ir pagardinkite druska bei pipirais.

4. Po to kepkite blynus, gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol visiškai iškepa bei dailiai apkrunda.

5. Grūdėtos varškės padažas: Į grūdėtą varškę įmaišykite su mulkintą česnaką ir žalumynus. Pagardinkite druska.

6. Galiausiai patiekite pasiruoštą padažą kartu su iškeptais bulviniais blynais. Lepinkitės!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook