Skanūs ir traškūs bulviniai blynai su varške
Kategorija: Blynai / Bulvių patiekalai
Dėl varškės šie bulviniai blynai tapo tokie skanūs ir traškūs, kad nuo šiol bulvinius blynus gaminsiu tik šitaip!
1. Pirmiausia bulves nuskutame.
2. Tada nulupame svogūną.
3. Bulves sutarkuojame. Aš tarkuoju per burokinę tarką, bet galima ir panaudoti elektrinę bulvių tarkavimo mašiną.
4. Svogūną taip pat sutarkuojame.
5. Varškę pertriname per sietelį bei sumaišome su tarkiais.
6. Įmušame kiaušinius bei įberiame miltus ir druską.
7. Tuomet gerai išmaišome bei kepame gerai įkaitintame aliejuje. Palaukiame kol paskrus viena pusė ir po to apverčiame. Blynų daug vartyti, nes kitaip prisigers daug aliejaus.
8. Tada iškeptus blynus sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingas riebalų perteklius.
9. Gardžiausia valgyti dar karštus su grietine arba Islandišku jogurtu.
10. Taip pat galima patiekti su pievagrybių padažu - svogūną nulupame, perpjauname į keturias dalis bei supjaustome griežinėliais. Puode įkaitiname aliejų ir apkepiname svogūnus iki skaidrumo. Tada pievagrybius supjaustome griežinėliais bei sudedame į svogūnus. Kepame maždaug 10 minučių. Supilame grietinę, pagardiname pagal savo skonį druska bei pipirais. Užviriname. Skanaus!
Ingredientai
- bulvių: 1 kilogramo
- svogūnų: 1
- varškės: 200 gramų
- kiaušinių: 2
- miltų: 4 šaukštų
- druskos
- aliejaus (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bulves nuskutame.
2. Tada nulupame svogūną.
3. Bulves sutarkuojame. Aš tarkuoju per burokinę tarką, bet galima ir panaudoti elektrinę bulvių tarkavimo mašiną.
4. Svogūną taip pat sutarkuojame.
5. Varškę pertriname per sietelį bei sumaišome su tarkiais.
6. Įmušame kiaušinius bei įberiame miltus ir druską.
7. Tuomet gerai išmaišome bei kepame gerai įkaitintame aliejuje. Palaukiame kol paskrus viena pusė ir po to apverčiame. Blynų daug vartyti, nes kitaip prisigers daug aliejaus.
8. Tada iškeptus blynus sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingas riebalų perteklius.
9. Gardžiausia valgyti dar karštus su grietine arba Islandišku jogurtu.
10. Taip pat galima patiekti su pievagrybių padažu - svogūną nulupame, perpjauname į keturias dalis bei supjaustome griežinėliais. Puode įkaitiname aliejų ir apkepiname svogūnus iki skaidrumo. Tada pievagrybius supjaustome griežinėliais bei sudedame į svogūnus. Kepame maždaug 10 minučių. Supilame grietinę, pagardiname pagal savo skonį druska bei pipirais. Užviriname. Skanaus!
Raktažodžiai:
bulves, svogunai, varske, blynai, bulviniai blynai, kiausiniai, miltai, druska, aliejus
BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU
Patobulinti bulviniai blynai
Bulviniai blynai su morkomis
Bulviniai arba Kėdainių blynai ruošti kamado tipo grilyje
Bulviniai blynai su mėsos įdaru
Skanieji bulviniai blynai su varške
Šokoladinės varškės spurgos, ruoštos su kepimo milteliais
Cukinijų blynai su svogūnų laiškais
GRIKIŲ BLYNAI | RECEPTAS
BULVINIAI BLYNAI SU ĮDARU IR APSKRUDUSIA SŪRIO PLUTELE
BULVINIAI BLYNAI SU PRIEDAIS
ŽEMAITIŠKI BLYNAI KITAIP (SU VOVERAITĖMIS)
RUSIŠKI VARŠKĖČIAI
Kaimiški tradiciniai bulviniai vėdarai su pienu
RUSIŠKI VARŠKĖČIAI (СЫРНИКИ)
Apetitiški blynai iš cukinijos ir varškės
Bulvių kroketai su varške ir sūriu
Virtų bulvių blynai su varške
Purūs blynai su moliūgu
MOLIŪGŲ IR BULVIŲ BLYNAI
Grūdėtos varškės blynai su šilauogių sirupu
Kepti vafliai - čirviniai blynai su vandeniu
Virtų bulvių ir varškės blyneliai
Keptuvėje kepti varškėčiai su kukurūzų miltais vaikams