Ukrainietiški bulviniai blynai Deruny su svogūnais, miltais ir kiaušiniais
Kategorija: Bulvių patiekalų receptai

Deruny – tai tradiciniai Ukrainos bulviniai blynai, kurių pagrindiniai ingredientai yra bulvės, svogūnai, miltai ir kiaušiniai. Šie blynai turi puikų skonį ir traškią tekstūrą, o paprastumas ir greitas paruošimas daro juos mėgstamais tiek kasdieniuose patiekaluose, tiek šventiniuose staluose. Idealiai tinka tiek kaip užkandis, tiek kaip pagrindinis patiekalas, o jų skonis dar labiau atsiskleidžia, kai patiekiami su grietine arba mėgstamu padažu.
Kodėl šie blynai naudingi sveikatai?
Bulvės, pagrindinis šio patiekalo ingredientas, yra puikus angliavandenių šaltinis, užtikrinantis ilgalaikį energijos tiekimą. Be to, jos yra vertingos kalio, vitamino C ir skaidulų. Svogūnai praturtina blynus antioksidantais ir pasižymi priešuždegiminiu poveikiu, o kiaušiniai suteikia baltymų, reikalingų raumenų augimui ir bendram kūno sveikatingumui. Šie blynai taip pat gali būti lengvai pritaikomi vegetariams, jei norite išvengti gyvūninės kilmės produktų.
Ingredientai
- bulvės: 5 (vid. dydžio)
- svogūnai: 1
- kiaušiniai: 1
- miltai: 3 valgomųjų šaukštų
- grietinė: 1 valgomojo šaukšto
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- pipirai: pagal skonį
- aliejus (blynams kepti)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia dideliame dubenyje kuo smulkiau sutarkuojame bulves ir svogūnus.
2. Tada suberiame miltus, įmušame kiaušinį, sudedame grietinę ir viską gerai išmaišome. Įberiame druskos ir pipirų pagal skonį. Masė neprivalo būti labai tiršta.
3. Įkaitiname keptuvę su aliejumi.
4. Formuojame ir kepame blynus, kol abi pusės įgauna gražų auksinį atspalvį.
5. Tokie blynai įprastai yra patiekiami su grietine, bet galite pasigaminti ir kitą savo pamėgtą padažą. Skanaus!
Panašūs receptai











