bulviniai blynai su fermentiniu sūriu, kepti keptuvėje
Kategorija: Bulvių patiekalų receptai / Blynų patiekalų receptai
Bulviniai blynai su fermentiniu sūriu yra ne tik skanūs, bet ir maistingi. Bulvės – puikus angliavandenių šaltinis, kuris suteikia ilgalaikę energiją, o fermentinis sūris praturtina šį patiekalą baltymais, kalciu ir vitaminais. Dėl šių ingredientų blynai yra ne tik sotūs, bet ir naudingi sveikatai.
Kuo šie blynai naudingi?
Bulvės: Jos yra puikus kalio, vitamino C ir B grupės vitaminų šaltinis. Kalis padeda reguliuoti kraujospūdį, o vitaminas C stiprina imuninę sistemą ir pagerina odos sveikatą.
Fermentinis sūris: Tai puikus baltymų ir kalcio šaltinis, kurie stiprina kaulus ir raumenis. Taip pat, fermentinis sūris turi probiotikų, kurie gerina virškinimą ir stiprina žarnyno mikroflorą.
Česnakas: Česnakas yra žinomas dėl savo antimikrobinių savybių, taip pat jis padeda stiprinti imunitetą ir gerina širdies sveikatą.
Sveikos mitybos patarimas: Kad šie bulviniai blynai būtų dar naudingesni, galite juos patiekti su šviežiomis daržovėmis arba žolelėmis, kurios praturtins jūsų patiekalą vitaminais ir antioksidantais.
Ingredientai
- bulvės: 6 (vid. dydžio)
- fermentinis sūris: 2 valgomųjų šaukštų
- miltai: 3 valgomųjų šaukštų
- kiaušiniai: 1
- česnakas: 3 didesnių skiltelių
- druska
- pipirai
- saulėgrąžų aliejus (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių bulves sutarkuokite bulvinės tarkos pagalba. Šiek tiek nusunkite susidariusį skystį. Aš pati nukošiu per smulkų sietelį.
2. Tuomet sūrį smulkiai sutarkuokite, sumaišykite su bulvių mase, kiaušiniu, susmulkintomis česnako skiltelėmis, miltais ir pagardinkite druska bei pipirais.
3. Po to keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinio kaitrumo ugnies, dėkite po 1 šaukštą bulvių masės ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
4. Patiekite su grietine, natūraliu jogurtu, bulvių prieskoniais arba kitais mėgiamais pagardais. Skanaukite!