Nostalgiški švilpikai orkaitėje su šoninės padažu

Kategorija: Bulvių patiekalai


Nostalgiški švilpikai orkaitėje su šoninės padažu

Paskelbė:
23 Geg. 2020
INGREDIENTAI:

TEŠLAI:
800 gramųbulvių
100 gramųmiltų
1 vienetaskiaušinių
2 šaukštaisviesto (ištirpinto)
0.5 šaukšteliodruskos
PADAŽUI:
500 mililitrųgrietinėlės, 35% riebumo
200 gramųšaltai rūkytos šoninės (ar karštai rūkytos)
1 vienetassvogūnų (vidutinio dydžio)
1 saujakrapų (šviežių, smulkintų)

PARUOŠIMO BŪDAS:

1.
Bulves išverdame su lupena, atvėsiname, nulupame ir sutriname į košę. Į bulves įmušame kiaušinį, pagardiname druska ir išmaišome. Tada sudedame miltus ir suminkome tešlą.

2.
Imame ¼ tešlos ir dedame ant miltais pabarstyto stalviršio. Tešlą voliojame į pailgą virvelę, po to ją suplojame. Turėtumėte gauti ~0,5 cm storio ir 3-4 cm pločio juostelę. Juostelę supjaustome į norimo dydžio rombelius. Taip suformuojame visus švilpikus.

3.
Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių, išdėliojame švilpikus (kad neliestų vienas kito) ir aptepame juos ištirpdintu sviestu.

4.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min, po to apverčiame ir kepame dar 15 min. Iškeptus švilpikus sudedame į indą ir laikome šiltai.

5.
Padažui nulupame svogūną, susmulkiname. Šoninę taip pat susmulkiname. Svogūną ir šoninę sudedame į keptuvę ir kepiname, kol svogūnas suminkštėja. Po to supilame grietinėlę, sudedame krapus ir maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies. Kai padažas pradeda tirštėti, nukeliame nuo ugnies ir sumaišome viename inde su švilpikais.

6.
Jei norite, kad švilpikai suminkštėtų, prieš patiekiant palaikykite uždengtus inde su padažu (~15 min). Skanaus!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Raktažodžiai:
svilpikai, svilpikai su kumpiu