Nostalgiški švilpikai orkaitėje su šoninės padažu
Kategorija: Bulvių patiekalai
INGREDIENTAI:
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Bulves išverdame su lupena, atvėsiname, nulupame ir sutriname į košę. Į bulves įmušame kiaušinį, pagardiname druska ir išmaišome. Tada sudedame miltus ir suminkome tešlą.
2.
Imame ¼ tešlos ir dedame ant miltais pabarstyto stalviršio. Tešlą voliojame į pailgą virvelę, po to ją suplojame. Turėtumėte gauti ~0,5 cm storio ir 3-4 cm pločio juostelę. Juostelę supjaustome į norimo dydžio rombelius. Taip suformuojame visus švilpikus.
3.
Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių, išdėliojame švilpikus (kad neliestų vienas kito) ir aptepame juos ištirpdintu sviestu.
4.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min, po to apverčiame ir kepame dar 15 min. Iškeptus švilpikus sudedame į indą ir laikome šiltai.
5.
Padažui nulupame svogūną, susmulkiname. Šoninę taip pat susmulkiname. Svogūną ir šoninę sudedame į keptuvę ir kepiname, kol svogūnas suminkštėja. Po to supilame grietinėlę, sudedame krapus ir maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies. Kai padažas pradeda tirštėti, nukeliame nuo ugnies ir sumaišome viename inde su švilpikais.
6.
Jei norite, kad švilpikai suminkštėtų, prieš patiekiant palaikykite uždengtus inde su padažu (~15 min). Skanaus!
TEŠLAI: | ||
800 gramų | bulvių | |
100 gramų | miltų | |
1 vienetas | kiaušinių | |
2 šaukštai | sviesto (ištirpinto) | |
0.5 šaukštelio | druskos | |
PADAŽUI: | ||
500 mililitrų | grietinėlės, 35% riebumo | |
200 gramų | šaltai rūkytos šoninės (ar karštai rūkytos) | |
1 vienetas | svogūnų (vidutinio dydžio) | |
1 sauja | krapų (šviežių, smulkintų) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Bulves išverdame su lupena, atvėsiname, nulupame ir sutriname į košę. Į bulves įmušame kiaušinį, pagardiname druska ir išmaišome. Tada sudedame miltus ir suminkome tešlą.
2.
Imame ¼ tešlos ir dedame ant miltais pabarstyto stalviršio. Tešlą voliojame į pailgą virvelę, po to ją suplojame. Turėtumėte gauti ~0,5 cm storio ir 3-4 cm pločio juostelę. Juostelę supjaustome į norimo dydžio rombelius. Taip suformuojame visus švilpikus.
3.
Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių, išdėliojame švilpikus (kad neliestų vienas kito) ir aptepame juos ištirpdintu sviestu.
4.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min, po to apverčiame ir kepame dar 15 min. Iškeptus švilpikus sudedame į indą ir laikome šiltai.
5.
Padažui nulupame svogūną, susmulkiname. Šoninę taip pat susmulkiname. Svogūną ir šoninę sudedame į keptuvę ir kepiname, kol svogūnas suminkštėja. Po to supilame grietinėlę, sudedame krapus ir maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies. Kai padažas pradeda tirštėti, nukeliame nuo ugnies ir sumaišome viename inde su švilpikais.
6.
Jei norite, kad švilpikai suminkštėtų, prieš patiekiant palaikykite uždengtus inde su padažu (~15 min). Skanaus!
švilpikai su padažu
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Bulviniai švilpikai arba šiuškės su spirgučių padažu
Švilpikai iš saldžių bulvių
Pikantiški sausainiai su sūriu prie alaus
BULVINUKAI SU GRYBŲ PADAŽU
GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI
Bulvių pyragas su grybais
Skanesnių keptų bulvių nebūsite ragavę
Kukuliai su bešamelio padažu
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
Trapūs varškiniai žagarėliai
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU
Mėsainis Insanity
Kiaušinius dažome natūraliai
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
CEPELINAI SU VARŠKE | RECEPTAS
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Omletas su bulvėmis ir grybais
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
Žuvies ir pomidorų troškinys su aštriu padažu