švilpikai su padažu
Kategorija: Bulvių patiekalai
Ingredientai:
- su lupena virtų bulvių: 500 gramų
- kiaušinių: 2
- druskos
- miltų: 2 valgomųjų šaukštų (ir pabarstymui)
- lydytas sviestas: kelių valgomųjų šaukštų
- Padažui:
- grybų: 1 stiklinės
- sviesto: 40 gramų
- miltų: 40 gramų
- pieno: 500 mililitrų
- druskos: žiupsnelio
Recepto paruošimas:
- Iš pradžių su lupenomis išvirtas bulves nulupame bei sutriname grūstuve arba sumalame mėsmale.
- Į masę mušame kiaušinius, beriame druskos, kelis šaukštus miltų ir viską išmaišome šaukštu.
- Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
- Ant stalviršio pabarstome miltų, imame dalį tešlos ir formuojame tarsi dešrelę, kurią supjaustome gabaliukais.
- Švilpikus po vieną perkeliame į kepimo skardą, patepame paviršių lydytu sviestu ir kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Vyras mėgsta valgyti su grietine, o aš per tą laiką pasiruošiu sau nuostabų padažą.
- Padažas: Grybus apkepiname keptuvėje su trupučiu sviesto, beriame miltus ir pakepiname kol pagels.
- Tada pilame po šlakelį pieno ir intensyviai maišome, kol padažas pradės tirštėti.
- Padažą ruošiame palengva, neskubėdamos, gerai išmaišydamos, kad nesušoktų į gumuliukus.
- Pasūdome ir gerai išmaišome. Aš pati dar kartais pagardinu persilado prieskoniais.
- Padažu užpilame švilpikus ir dedame į orkaitę dar maždaug 5 minutėms.
- Patiekiame ir skanaujame!
Nostalgiški švilpikai orkaitėje su šoninės padažu
Švilpikai iš saldžių bulvių
Bulviniai švilpikai arba šiuškės su spirgučių padažu
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS
BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Šventėms – tortas „Snickers“
Bulvių kotletai (su įdaru arba be)
Kukuliai su bešamelio padažu
BULVINUKAI SU GRYBŲ PADAŽU
Pica su rūkyta lašiša ir pomidorais
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Žemaičių blynai su grybais ir daržovėmis
DUONIUKŲ UŽKANDĖLĖ SU LAŠIŠA
Dešrainis su daržovėmis
ŽEMAIČIŲ BLYNAI KEPTI ORKAITĖJE
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Virtų bulvių kukuliai su baltu padažu
LIETINIAI BLYNAI SU SŪDYTOS KARAMELĖS PADAŽU IR RIEŠUTAIS
Virtų bulvių suktinukai su faršu
VEGETARIŠKI KIBINAI SU RAUGINTAIS KOPŪSTAIS
PERLINIŲ KRUOPŲ KOŠĖ SU GRYBAIS IR DARŽOVĖMIS
Kiaušinius dažome natūraliai
Gardžioji silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais