Švilpikai, kepti orkaitėje

Ar kada gaminote švilpikus orkaitėje? Pavyksta puikiai. Išmėginkite.
1. Pradžioje bulves išverdame pasūdytame vandenyje, tuomet nupilame vandenį, nugariname ir sugrūdame arba sumalame su mėsmale. Atvėsiname.
2. Tuomet į bulves įmušame kiaušinį, įberiame druskos, suberiame miltus bei suminkome tešlą.
3. Tada miltais pabarstome stalą, išmiltuojame rankas, imame gerą saują tešlos, dedame ją ant stalo, pavoliojame abiem rankomis pirmyn atgal, kad išeitų ilga plona virvelė, ją truputį suplojame bei supjaustome norimo dydžio rombeliais.
4. Po to į kepimo skardą įtiesiame kepimo popierių, išdėliojame švilpikus bei jų viršų patepame lydytu sviestu.
5. Tada kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių, kol gražiai apskrus (laikas priklauso nuo Jūsų švilpikų dydžio).
6. Kol mūsų švilpikai kepa, pasiruošiame padažą. Šoninę bei svogūną smulkiai susipjausome bei pakepiname keptuvėje. Po to supilame grietinėlę, įberiame prieskonius, įmaišome susmulkintus krapus.
7. Maišydami padažą ilgai neužlaikome ant ugnies, kai pradės tirštėti – nukeliame.
8. Tuomet iškepusius švilpikus suberiame į karščiui atsparų indą, supilame ant jų padažą, išmaišome, uždengiame dangčiu.
9. Indą su švilpikais statome į dar karštą (išjungtą) orkaitę bei paliekame maždaug 15–30 minučių, kad švilpikai prisigertų padažo bei suminkštėtų. Kuo ilgiau šutinsite orkaitėje, tuo jie bus skanesni. Ragaujame!
10. Patarimas: Jei norisi, kad švilpikai būtų traškūs, nemaišome jų su padažu – iškeptus švilpikus patiekiame lėkštėje bei šalia įdedame padažo.
Ingredientai
- Švilpikams:
- virtos bulvės: 800 gramų
- miltai: 100 gramų
- kiaušiniai: 1
- druska
- Padažui:
- šaltai rūkyta šoninė: 200 gramų
- svogūnai: 1
- grietinėlė: 500 mililitrų
- smulkinti krapai: 1 saujelės
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Pradžioje bulves išverdame pasūdytame vandenyje, tuomet nupilame vandenį, nugariname ir sugrūdame arba sumalame su mėsmale. Atvėsiname.
2. Tuomet į bulves įmušame kiaušinį, įberiame druskos, suberiame miltus bei suminkome tešlą.
3. Tada miltais pabarstome stalą, išmiltuojame rankas, imame gerą saują tešlos, dedame ją ant stalo, pavoliojame abiem rankomis pirmyn atgal, kad išeitų ilga plona virvelė, ją truputį suplojame bei supjaustome norimo dydžio rombeliais.
4. Po to į kepimo skardą įtiesiame kepimo popierių, išdėliojame švilpikus bei jų viršų patepame lydytu sviestu.
5. Tada kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių, kol gražiai apskrus (laikas priklauso nuo Jūsų švilpikų dydžio).
6. Kol mūsų švilpikai kepa, pasiruošiame padažą. Šoninę bei svogūną smulkiai susipjausome bei pakepiname keptuvėje. Po to supilame grietinėlę, įberiame prieskonius, įmaišome susmulkintus krapus.
7. Maišydami padažą ilgai neužlaikome ant ugnies, kai pradės tirštėti – nukeliame.
8. Tuomet iškepusius švilpikus suberiame į karščiui atsparų indą, supilame ant jų padažą, išmaišome, uždengiame dangčiu.
9. Indą su švilpikais statome į dar karštą (išjungtą) orkaitę bei paliekame maždaug 15–30 minučių, kad švilpikai prisigertų padažo bei suminkštėtų. Kuo ilgiau šutinsite orkaitėje, tuo jie bus skanesni. Ragaujame!
10. Patarimas: Jei norisi, kad švilpikai būtų traškūs, nemaišome jų su padažu – iškeptus švilpikus patiekiame lėkštėje bei šalia įdedame padažo.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Nostalgiški švilpikai orkaitėje su šoninės padažu

švilpikai su padažu

Bulviniai švilpikai arba šiuškės su spirgučių padažu

Bulvių pyragas su grybais

Švilpikai iš saldžių bulvių

BULVINUKAI SU GRYBŲ PADAŽU

Bulvių plokštainis su grikiais ir grybais

Virtų bulvių cepelinai su manais

ŽEMAIČIŲ BLYNAI KEPTI ORKAITĖJE

Bulvių kroketai kepti orkaitėje arba traškūs bulvių kamuoliukai

DARŽOVIŲ APKEPAS SU ŠVIEŽIOMIS BULVĖMIS IR ANTIENA (ARBA VIŠTIENA) ORKAITĖJE

Bulvių kroketai su varške ir sūriu

Pikantiški sausainiai su sūriu prie alaus

Keptos šviežios bulvės su česnaku orkaitėje

Tarteletė su vaisiais

Kopūstais įdaryti bulvių kotletukai

Viduržemio gruzdučiai

Omletas su bulvėmis ir grybais

Cukinijų ir morkų sklindžiai

VEGETARIŠKI KIBINAI SU RAUGINTAIS KOPŪSTAIS

Malta mėsa įdarytos bulvės

BULVIŲ KUKULIAI SU KEPENĖLĖMIS

Sluoksniotos tešlos kąsniukai su vištiena

Virtų bulvių ir varškės blyneliai