Skanesnių keptų bulvių nebūsite ragavę
Kategorija: Bulvių patiekalai
Reikės:
– 6 vidutinio dydžio bulvių;
– 3 valg. š. alyvuogių aliejaus;
– 3 valg. š. sviesto;
– 5 česnako skiltelių;
– 1 sauja susmulkintos
– šviežios petražolės;
– druskos,
– šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
Įkaitiname orkaitę iki 220 C. Sviestą išlydome mikrobangėje. Česnako skilteles nulupame, 3 skilteles sutriname česnako spaustuku.
Bulves gerai nuplauname, supjaustome skiltelėmis ir sudedame į dubenį. Sumaišome su 1,5 valg. š. alyvuogių aliejaus, 1,5 valg. š. lydyto sviesto ir sutrintu česnaku.
Pagardiname druska, pipirais. Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popieriaus, sudedame bulves taip, kad skiltelės nesiliestų. Kepame įkaitintoje orkaitėje 20 min, tada apverčiame ir dar kepame 15-20 min, kol bulvės gražiai apskrunda.
Sutriname 2 česnako skilteles, viename indelyje sumaišome kartu su likusiu sviestu, alyvuogių aliejumi ir petražole. Iškepusias bulvių skilteles sudedame į vieną dubenį, sumaišome su sviesto ir aliejaus mišiniu. Jei reikia dar įdedame druskos ir juodųjų pipirų. Iškart patiekiame!
– 6 vidutinio dydžio bulvių;
– 3 valg. š. alyvuogių aliejaus;
– 3 valg. š. sviesto;
– 5 česnako skiltelių;
– 1 sauja susmulkintos
– šviežios petražolės;
– druskos,
– šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
Įkaitiname orkaitę iki 220 C. Sviestą išlydome mikrobangėje. Česnako skilteles nulupame, 3 skilteles sutriname česnako spaustuku.
Bulves gerai nuplauname, supjaustome skiltelėmis ir sudedame į dubenį. Sumaišome su 1,5 valg. š. alyvuogių aliejaus, 1,5 valg. š. lydyto sviesto ir sutrintu česnaku.
Pagardiname druska, pipirais. Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popieriaus, sudedame bulves taip, kad skiltelės nesiliestų. Kepame įkaitintoje orkaitėje 20 min, tada apverčiame ir dar kepame 15-20 min, kol bulvės gražiai apskrunda.
Sutriname 2 česnako skilteles, viename indelyje sumaišome kartu su likusiu sviestu, alyvuogių aliejumi ir petražole. Iškepusias bulvių skilteles sudedame į vieną dubenį, sumaišome su sviesto ir aliejaus mišiniu. Jei reikia dar įdedame druskos ir juodųjų pipirų. Iškart patiekiame!
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
ORKAITĖJE KEPTA LAŠIŠA SU GARSTYČIOMIS IR ČESNAKU
Sunku būtų rasti skanesnį sumuštinį
Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis
keptos anties receptas
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
JAUTIENOS STEIKAS SU HOLLANDAISE PADAŽU
JAUTIENOS STEIKAS SU KEPTU KIAUŠINIU IR AŠTRIU PADAŽU
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)
Vegetariškas ryžių ir cukinijų apkepas
Portugališkas keptų bulvių receptas
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
Šventėms – tortas „Snickers“
Kepenėlių salotos su daržovėmis
KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"
TRINTA KEPTŲ DARŽOVIŲ SRIUBA
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
TRIUŠIENOS JUOSTELĖS ALAUS TEŠLOJE
KALĖDOMIS KVEPIANTI VIŠTA
Šniceliai su balta duona ir padažu