Bulviniai švilpikai lydyto sūrelio padaže

Kategorija: Bulvių patiekalai


Bulviniai švilpikai lydyto sūrelio padaže

Paskelbė:
12 Lapkričio 2024

Ingredientai

  • Kiaušiniai: 2 vnt.
  • Bulvių košė: 800 g
  • Miltai: 100-200 g
  • Druska: pagal skonį
Padažui:
  • Sviestas: 90 g
  • Lydytas sūrelis: 80 g
  • Grietinė: 2 valg. š.


Recepto paruošimas

1. Į didelį dubenį sudėti bulvių košę, įmušti kiaušinius, suberti miltus ir druską. Užminkyti minkštą tešlą.

2. Tešlą perkelti ant miltais pabarstyto stalviršio ir iškočioti iki maždaug 1 cm storio.

3. Tešlą supjaustyti norimo dydžio rombais.

4. Švilpikus išdėlioti kepimo popieriumi ištiestoje didelėje kepimo skardoje.

5. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros ir švilpikus kepti apie 10 min.

6. Keptuvėje paruošti padažą - sudėti visus ingredientus, pagardinti druska ir kaitinti kol viskas taps vientisos, tirštos konsistencijos.

7. Iškepusius švilpikus sudėti į keptuvę ir išmaišyti, kad visi švilpikai pasidengtų padažų. Šiek tiek pakaitinti, kad švilpikai pasitroškintų ir taptų minkštesni.

8. Patiekti ir skanauti!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: