Bulves gaminu tik taip! Vyras šiuo patiekalu džiaugiasi kaip vaikas
Kategorija: Bulvių patiekalų receptai

Man tai vienas mylimiausių bulvių patiekalų, kurį itin rekomenduoju pamėginti.
1. Pirmiausia bulves išverdame su lupenomis.
2. Atvėsiname, nulupame ir sutarkuojame tarkos pagalba.
3. Tuomet į bulves įmušame kiaušinį, įdedame druskos ir gerai išmaišome.
4. Tada supilame miltus ir išminkome bulvinę tešlą. Tešla gausis itin minkšta ir elastinga.
5. Sūrį supjaustome lazdelėmis.
6. Viską paruošiame bulvių lazdelių voliojimui džiūvėseliuose. Atskirame inde šakute suplakame kiaušinį su druska. Į dar vieną supilame džiūvėselius.
7. Iš bulvių tešlos rankoje suformuojame paplotėlį, įdedame gabaliuką sūrio ir suformuojame lazdelę. Kad būtų patogiau formuoti bulvines lazdeles, galite naudoti platų peilį, kuriuo prispaudžiame kiekvieną iš 4-ių bulvinės lazdelės šonų.
8. Lazdelę įmerkiame į kiaušinio plakinį.
9. Po to apvoliojame džiuvesėliuose. Kad susidarytų tvirtesnė plutelė, procedūrą pakartojame 2–3 kartus (labai skubant, galima ir nekartoti). Tokiu būdu suformuojame bei apvoliojame visas bulvines lazdeles.
10. Lazdeles kepame iš visų 4-ių pusių augaliniame aliejuje, kol apskrus. Lazdeles sudedami ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintume nereikalingą riebalų perteklių.
11. Galiausiai bulvines lazdeles patiekiame su mėgiame padažu. Jos gali būti tiek karštu, tiek šaltu užkandžiu. Taip pat jas galite patiekti ir kaip garnyrą prie pagrindinio patiekalo. Skanaus!
Ingredientai
- bulvės: 8 (vid. dydžio)
- kietasis sūris: 100 gramų
- džiūvesėliai: ~100-150 gramų
- kiaušiniai: 2
- kukurūzų miltai: 2 valgomųjų šaukštų
- augalinis aliejus (kepimui)
- druska
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bulves išverdame su lupenomis.
2. Atvėsiname, nulupame ir sutarkuojame tarkos pagalba.
3. Tuomet į bulves įmušame kiaušinį, įdedame druskos ir gerai išmaišome.
4. Tada supilame miltus ir išminkome bulvinę tešlą. Tešla gausis itin minkšta ir elastinga.
5. Sūrį supjaustome lazdelėmis.
6. Viską paruošiame bulvių lazdelių voliojimui džiūvėseliuose. Atskirame inde šakute suplakame kiaušinį su druska. Į dar vieną supilame džiūvėselius.
7. Iš bulvių tešlos rankoje suformuojame paplotėlį, įdedame gabaliuką sūrio ir suformuojame lazdelę. Kad būtų patogiau formuoti bulvines lazdeles, galite naudoti platų peilį, kuriuo prispaudžiame kiekvieną iš 4-ių bulvinės lazdelės šonų.
8. Lazdelę įmerkiame į kiaušinio plakinį.
9. Po to apvoliojame džiuvesėliuose. Kad susidarytų tvirtesnė plutelė, procedūrą pakartojame 2–3 kartus (labai skubant, galima ir nekartoti). Tokiu būdu suformuojame bei apvoliojame visas bulvines lazdeles.
10. Lazdeles kepame iš visų 4-ių pusių augaliniame aliejuje, kol apskrus. Lazdeles sudedami ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintume nereikalingą riebalų perteklių.
11. Galiausiai bulvines lazdeles patiekiame su mėgiame padažu. Jos gali būti tiek karštu, tiek šaltu užkandžiu. Taip pat jas galite patiekti ir kaip garnyrą prie pagrindinio patiekalo. Skanaus!
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
bulves, suris, dziuveseliai, kietasis suris, kiausiniai, kukuruzu miltai, aliejus, druska
Panašūs receptai

Žymusis itališkas bulvių pyrgas su kumpiu ir sūriu

BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS

BULVIŲ KUKULIAI SU KEPENĖLĖMIS

Virtų bulvių bandelės (kepsneliai) su varške

Virtų bulvių ir varškės blyneliai

Bulvių pyragas su grybais

BULVIŲ APKEPAS SU SŪRIU

MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS

BULVINIAI BLYNAI SU ĮDARU IR APSKRUDUSIA SŪRIO PLUTELE

Bulvių kroketai su sūriu pagal Beatą

Kaimiškos keptos bulvinės bandelės iš vaikystės

Nostalgiški švilpikai orkaitėje su šoninės padažu