Bulves gaminu tik taip! Vyras šiuo patiekalu džiaugiasi kaip vaikas
Kategorija: Bulvių patiekalai
Man tai vienas mylimiausių bulvių patiekalų, kurį itin rekomenduoju pamėginti.
1. Pirmiausia bulves išverdame su lupenomis.
2. Atvėsiname, nulupame ir sutarkuojame tarkos pagalba.
3. Tuomet į bulves įmušame kiaušinį, įdedame druskos ir gerai išmaišome.
4. Tada supilame miltus ir išminkome bulvinę tešlą. Tešla gausis itin minkšta ir elastinga.
5. Sūrį supjaustome lazdelėmis.
6. Viską paruošiame bulvių lazdelių voliojimui džiūvėseliuose. Atskirame inde šakute suplakame kiaušinį su druska. Į dar vieną supilame džiūvėselius.
7. Iš bulvių tešlos rankoje suformuojame paplotėlį, įdedame gabaliuką sūrio ir suformuojame lazdelę. Kad būtų patogiau formuoti bulvines lazdeles, galite naudoti platų peilį, kuriuo prispaudžiame kiekvieną iš 4-ių bulvinės lazdelės šonų.
8. Lazdelę įmerkiame į kiaušinio plakinį.
9. Po to apvoliojame džiuvesėliuose. Kad susidarytų tvirtesnė plutelė, procedūrą pakartojame 2–3 kartus (labai skubant, galima ir nekartoti). Tokiu būdu suformuojame bei apvoliojame visas bulvines lazdeles.
10. Lazdeles kepame iš visų 4-ių pusių augaliniame aliejuje, kol apskrus. Lazdeles sudedami ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintume nereikalingą riebalų perteklių.
11. Galiausiai bulvines lazdeles patiekiame su mėgiame padažu. Jos gali būti tiek karštu, tiek šaltu užkandžiu. Taip pat jas galite patiekti ir kaip garnyrą prie pagrindinio patiekalo. Skanaus!
Ingredientai
- bulvės: 8 (vid. dydžio)
- kietasis sūris: 100 gramų
- džiūvesėliai: ~100-150 gramų
- kiaušiniai: 2
- kukurūzų miltai: 2 valgomųjų šaukštų
- augalinis aliejus (kepimui)
- druska
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bulves išverdame su lupenomis.
2. Atvėsiname, nulupame ir sutarkuojame tarkos pagalba.
3. Tuomet į bulves įmušame kiaušinį, įdedame druskos ir gerai išmaišome.
4. Tada supilame miltus ir išminkome bulvinę tešlą. Tešla gausis itin minkšta ir elastinga.
5. Sūrį supjaustome lazdelėmis.
6. Viską paruošiame bulvių lazdelių voliojimui džiūvėseliuose. Atskirame inde šakute suplakame kiaušinį su druska. Į dar vieną supilame džiūvėselius.
7. Iš bulvių tešlos rankoje suformuojame paplotėlį, įdedame gabaliuką sūrio ir suformuojame lazdelę. Kad būtų patogiau formuoti bulvines lazdeles, galite naudoti platų peilį, kuriuo prispaudžiame kiekvieną iš 4-ių bulvinės lazdelės šonų.
8. Lazdelę įmerkiame į kiaušinio plakinį.
9. Po to apvoliojame džiuvesėliuose. Kad susidarytų tvirtesnė plutelė, procedūrą pakartojame 2–3 kartus (labai skubant, galima ir nekartoti). Tokiu būdu suformuojame bei apvoliojame visas bulvines lazdeles.
10. Lazdeles kepame iš visų 4-ių pusių augaliniame aliejuje, kol apskrus. Lazdeles sudedami ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintume nereikalingą riebalų perteklių.
11. Galiausiai bulvines lazdeles patiekiame su mėgiame padažu. Jos gali būti tiek karštu, tiek šaltu užkandžiu. Taip pat jas galite patiekti ir kaip garnyrą prie pagrindinio patiekalo. Skanaus!
Raktažodžiai:
bulves, suris, dziuveseliai, kietasis suris, kiausiniai, kukuruzu miltai, aliejus, druska
BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS
BULVIŲ KUKULIAI SU KEPENĖLĖMIS
Virtų bulvių ir varškės blyneliai
Bulvių pyragas su grybais
BULVINIAI BLYNAI SU ĮDARU IR APSKRUDUSIA SŪRIO PLUTELE
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS
BULVIŲ APKEPAS SU SŪRIU
ČIČINSKO KEPSNYS (IŠ KIAULIENOS FARŠO)
Nostalgiški švilpikai orkaitėje su šoninės padažu
Kaimiškos keptos bulvinės bandelės iš vaikystės
UKRAINIETIŠKI VIRTINIAI SU BULVIŲ ĮDARU
TRAŠKIOS MOZZARELLA SŪRIO LAZDELĖS
Bulvių „lizdai“ su vištiena.
Virtų bulvių suktinukai su faršu
Bulvių kotletai (su įdaru arba be)
Tarkuotų bulvių košė su vištiena
Paprasta saldžių bulvių (batatų) košė su grietinėle
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU
Virtų bulvių cepelinai su manais
Bulvių apkepėlė su mėsos kukuliais
Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai
BULVINIAI PIRŠTELIAI SU FARŠU
Tarkuotų bulvių pyragas su sūriu ir česnaku
Kopūstais įdaryti bulvių kotletukai