Lietiniai blynai su ančiukų širdelėmis ir pievagrybiais
Kategorija: Blynų patiekalų receptai / Patiekalai iš vištienos ir paukštienos / Grybų patiekalų receptai
Šie lietiniai blynai su ančiukų širdelėmis ir pievagrybiais yra puikus patiekalas, tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Jame susijungia švelni ir skani lietinio blyno tekstūra su išskirtiniu, sodriu įdaru, pagamintu iš šviežių ančiukų širdelių, pievagrybių, porų ir sūrio. Tai tikrai neįprastas ir gurmaniškas receptas, kuris patiks tiems, kurie mėgsta naujus skonius ir ieško įdomaus būdo pasigaminti šį delikatesą.
Naudingos sudedamosios dalys:
- Ančiukų širdelės: Tai puikus baltymų ir geležies šaltinis, padedantis stiprinti imuninę sistemą, gerina kraujo sudėtį ir energiją. Ančiukų mėsa yra ne tik skani, bet ir turtinga vitaminais B12 bei seleno.
- Pievagrybiai: Pievagrybiai yra labai maistingi, turintys daug baltymų, vitaminų ir mineralų, tokių kaip vitaminai D ir B, kalis bei selenas. Jie taip pat pasižymi mažai kalorijų ir daug skaidulų, todėl puikiai tinka subalansuotai mitybai.
- Porai: Porai yra vitaminų ir mineralų, tokių kaip vitaminas K, folio rūgštis ir vitaminas C, šaltinis. Jie turi mažai kalorijų ir daug antioksidantų, kurie padeda palaikyti gerą sveikatą ir virškinimą.
- Fermentinis sūris: Fermentinis sūris prideda daug kalcio ir baltymų, padeda stiprinti kaulus ir dantis, o taip pat suteikia patiekalui skonio gilumą ir kremišką tekstūrą.
Ingredientai
- miltai: 1 stiklinės (+2 valgomųjų šaukštų)
- pienas: 1 stiklinės
- vanduo: 1 stiklinės
- kiaušiniai: 2
- druska: žiupsnelio
- aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
- šviežios ančiukų širdelės: 500 gramų (naudoju "Lapino puota" produkciją)
- vištienos sultinys: 1,5 litro
- lauro lapeliai: 1
- juodieji pipirai: kelių grūdelių
- rudieji pievagrybiai: 250 gramų
- poro žalioji dalis: nemažo gabaliuko
- džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
- pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
- tarkuotas fermentinis sūris: ~60 gramų
- druska
- malti juodieji pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia nuo antienos širdelių nulupame plėvelės, nupjaustome riebalus ir perpjauname perpus.
2. Tada puode užverdame vištienos sultinį, sudedame lauro lapelį, kelis grūdelius juodųjų pipirų bei širdeles. Verdame maždaug pusvalandį ant vidutinės kaitros.
3. Kai išverdame, išimame širdeles ir paliekame atvėsti.
4. Lietiniai blynai: Visus nurodytus ingredientus sumaišome tarpusavyje iki vientisos masės.
5. Įkaitiname keptuvę, įpilame šlakelį aliejaus ir iškepame lietinius blynus.
6. Įdaras: Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus, sudedame griežinėliais supjaustytus pievagrybius ir kepame, kol jie apskrunda.
7. Tada dedame pusžiedžiais supjaustytą porą, kepame kol jis suminkštėja.
8. Tuomet dedame plonais griežinėliais pjaustytas antienos širdeles, džiovintus raudonėlius, supilame pomidorų padažą, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais ir kepame dar keletą minučių.
9. Kai jau keptuvės turinys pravėsta, sudedame sutarkuotą fermentinį sūrį ir išmaišome.
10. Ant kiekvieno lietinio blyno dedame pasiruošto įdaro ir suvyniojame.
11. Apskrudiname keptuvėje iš abiejų pusių ir iškart patiekiame. Skanaujame!