Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais

Kategorija: Grybų patiekalai / Vištiena ir paukštiena


Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais

Paskelbė:
21 Gruodžio 2019
Labai mėgstu tokius patiekalas, kuriuos galima paruošti ganėtinai greitai ir labai skaniai. Šis kepenėlių receptas vienas iš tokių, pagaminsite gana greitai ir turėsite laisvo laiko sau.

  • ančiukų kepenėlės: 500 gramų (renkuosi "Lapino puota" produkciją)
  • lauro lapeliai: 2
  • juodieji pipirai: 4-5 grūdelių
  • raudonieji svogūnai: 1
  • česnakas: 3 skiltelių
  • pievagrybiai: 250g ramų
  • sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų
  • pomidorų padažas: 4 valgomųjų šaukštų
  • raudono vyno actas: 1 valgomojo šaukšto
  • cukrus: žiupsnelio
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  1. Iš pradžių puode užviriname vandenį, sudedame lauro lapelius, pipirus ir antienos kepenėles.
  2. Kai tik viskas užverda, nuolatos nugraibant putas, verdame ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 10 minučių. Tada supilame į kiaurasamtį, perliejame vandeniu ir paliekame pastovėti.
  3. Per tą laiką susipjaustome daržoves: svogūną - pusžiedžiais, česnaką bei pievagrybius tiesiog griežinėliais.
  4. Antienos kepenėles supjaustome stambiais griežinėliais.
  5. Po to keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus. Beriame visas daržoves ir ant stiprios ugnies kepame keletą minučių nuolatos maišydamos tol, kol jos suminkštėja.
  6. Paskui sudedame kepenėles, pakepame dar keletą minučių.
  7. Supilame sojos, pomidorų padažą, vyno actą, įberiame cukraus, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišome.
  8. Pakaitiname kelias minutes ir patiekiame su savo mėgiamu garnyru. Skanaujame!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: