Kaimiški močiutės kotletai su grybais - pievagrybiais

Kategorija: Grybų patiekalų receptai / Patiekalai iš kiaulienos


Kaimiški močiutės kotletai su grybais - pievagrybiais

Paskelbė:

Šie kaimiški močiutės kotletai su pievagrybiais - tai skanus ir šiltas, namų virtuvės klasika tapęs patiekalas. Kotletai yra sultingi ir kvapnūs, su švelniu grybų ir česnako skoniu, kuris suteikia jiems ypatingą skonį. Paprastas ir nesudėtingas receptas, kurį lengvai galite paruošti tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniams vakarams su šeima ir draugais.


Kodėl šie kotletai naudingi sveikatai?


Šie kotletai su pievagrybiais yra puikus baltymų šaltinis, o pievagrybiai prideda vitaminų ir mineralų, tokių kaip B grupės vitaminai, kurie padeda stiprinti nervų sistemą, ir vitaminas D, kuris yra svarbus kaulų sveikatai. Įdėjus šiek tiek česnako, kotletai papildomi ne tik skoniu, bet ir naudingomis savybėmis, nes česnakas pasižymi antibakteriniu poveikiu ir stiprina imuninę sistemą.


Ingredientai

  • malta mėsa: 500 gramų (buvo naudojama kiauliena)
  • kiaušiniai: 2
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 2 skiltelių
  • pievagrybiai: 5
  • balta duona: 1 riekelės
  • džiūvėsėliai: 1 stiklinės
  • aliejus: kepimui
  • druska
  • pipirai



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į maltą mėsą muškite kiaušinį, dėkite vandenyje išmirkytą bei nuspaustą duoną, įtarkuokite svogūną, berkite druską, pipirus ir gerai išminkykite.

2. Tuomet pievagrybius susmulkinkite bei apkepinkite šlakelyje aliejaus. Sudėkite išspaustus česnakus bei dar pakepinkite, kol pasklis česnako kvapas. Atvėsinkite.

3. Tada iš faršo formuokite blyną, dėkite šaukštą įdaro bei formuokite norimo dydžio kotletukus.

4. Kiaušinį išplakite su druska bei pipirais. Kotletą apvoliokite kiaušinio plakinyje, po to apvoliokite džiūvėsėliuose.

5. Dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi bei gerai apkepinkite.

6. Paskui dėkite į puodą, įpilkite truputį vandens arba sultinio bei patroškinkite kelias minutes.

7. Mes valgėme su burokėlių salotomis. Skanaus!