Varškės ir cukinijų blynai su rūkyta lašiša
Kategorija: Blynai
Ingredientai
- Cukinija: 2 vidutinio dydžio
- Varškė: 300 g
- Kiaušiniai: 4 vnt.
- Miltai: 4 dideli šaukštai
- Krapai: 1 sauja, smulkintų (švieži arba šaldyti)
- Rūkyta lašiša: 150 g, plonai supjaustyta
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
- Aliejus kepimui: pagal poreikį
Recepto paruošimas
1. Paruoškite cukiniją: Sutarkuokite cukiniją stambiai, naudodami burokine tarką.
2. Gautą masę nuspauskite, kad pašalintumėte drėgmės perteklių.
3. Sumaišykite su kitais ingredientais: Į didelį dubenį įmuškite kiaušinius, įtrupinkite varškę ir gerai išmaišykite.
4. Suberkite miltus, įberkite druskos, pipirų ir smulkintų krapų.
5. Formuokite blynus: Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus.
6. Šaukštu formuokite mažus blynelius, į vidų įdėdami po gabalėlį rūkytos lašišos.
7. Kepkite blynus: Kepkite blynus ant vidutinės ugnies, kol apačia taps auksinė, tada atsargiai apverskite ir kepkite dar kelias minutes, kol blynai iškeps iki galo.
8. Patiekite: Patiekite šiltus blynus su pasirinktu garnyru – šviežiomis daržovėmis ar grietinės padažu.
9. Santrauka: Varškės ir cukinijų blynai su rūkyta lašiša – tai baltymų ir omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, puikiai tinkantis tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei. Mažai kaloringi ir lengvai paruošiami blynai tinka sveikesniam gyvenimo būdui ir suteikia sotumo jausmą be persivalgymo.