Varškės ir cukinijų blynai su rūkyta lašiša

Kategorija: Blynai


Varškės ir cukinijų blynai su rūkyta lašiša

Paskelbė:
15 Lapkričio 2024

Ingredientai

  • Cukinija: 2 vidutinio dydžio
  • Varškė: 300 g
  • Kiaušiniai: 4 vnt.
  • Miltai: 4 dideli šaukštai
  • Krapai: 1 sauja, smulkintų (švieži arba šaldyti)
  • Rūkyta lašiša: 150 g, plonai supjaustyta
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį
  • Aliejus kepimui: pagal poreikį



Recepto paruošimas

1. Paruoškite cukiniją: Sutarkuokite cukiniją stambiai, naudodami burokine tarką.

2. Gautą masę nuspauskite, kad pašalintumėte drėgmės perteklių.

3. Sumaišykite su kitais ingredientais: Į didelį dubenį įmuškite kiaušinius, įtrupinkite varškę ir gerai išmaišykite.

4. Suberkite miltus, įberkite druskos, pipirų ir smulkintų krapų.

5. Formuokite blynus: Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus.

6. Šaukštu formuokite mažus blynelius, į vidų įdėdami po gabalėlį rūkytos lašišos.

7. Kepkite blynus: Kepkite blynus ant vidutinės ugnies, kol apačia taps auksinė, tada atsargiai apverskite ir kepkite dar kelias minutes, kol blynai iškeps iki galo.

8. Patiekite: Patiekite šiltus blynus su pasirinktu garnyru – šviežiomis daržovėmis ar grietinės padažu.

9. Santrauka: Varškės ir cukinijų blynai su rūkyta lašiša – tai baltymų ir omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, puikiai tinkantis tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei. Mažai kaloringi ir lengvai paruošiami blynai tinka sveikesniam gyvenimo būdui ir suteikia sotumo jausmą be persivalgymo.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: