Tarkuotu bulvių blynai su sūriu
Kategorija: Blynai
Ingredientai
- Bulvės: 500 g
- Kiaušiniai: 2 vnt.
- Fermentinis sūris: 100 g (tarkuotas)
- Kefyras: 100 ml
- Blendintas svogūnas: 1 vnt. (mažas)
- Druska: pagal skonį
- Rūkyta nugarinė: 100 g (pasirinktinai, patiekiant)
Recepto paruošimas
1. Pradėkite nuo bulvių – jas nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka.
2. Tarkuotas bulves gerai nuspauskite, kad pašalintumėte perteklinį skystį. Tai padės blynams tapti traškesniems.
3. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius, kefyrą ir blendintą svogūną. Įberkite druskos pagal skonį.
4. Į bulvių masę įmaišykite tarkuotą fermentinį sūrį ir paruoštą kiaušinių-kefyro mišinį.
5. Viską gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
6. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite šlakelį aliejaus. Imkite šaukštą tešlos ir suformuokite mažus blynus.
7. Kepkite kiekvieną blyno pusę apie 3–4 minutes, kol jie taps auksinės spalvos.
8. Iškeptus blynus patiekite su mėgstama rūkyta mėsa, tokia kaip nugarinė, arba be jos, jei pageidaujate vegetariško varianto.
9. Santrauka: "Tarkuotu bulvių blynai su sūriu" yra puikus pasirinkimas, norint greitai ir lengvai paruošti skanų patiekalą visai šeimai. Šie blynai yra kupini maistinių medžiagų, kurių reikia organizmui – bulvės suteikia energijos, o sūris ir kefyras praturtina skonį ir tekstūrą. Patiekiami su rūkyta mėsa ar be jos, jie patiks net išrankiausiems.