Bulviniai blynai per burokinę tarką, su varškės padažu "daryciniu"

Kategorija: Blynai / Bulvių patiekalai


Bulviniai blynai per burokinę tarką, su varškės padažu "daryciniu"

Paskelbė:
01 Lapkričio 2024

Ingredientai

  • Bulvės: 7-8 didesnės
  • Kiaušinis: 1 vnt.
  • Druska, pipirai: pagal skonį
  • Miltai: 1 šaukštas
  • Varškė: 180 g
  • Česnakas: 3 skiltelės
  • Graikiškas (arba natūralus) jogurtas: 2 v. š.



Recepto paruošimas

1. Bulves nulupus, sutarkuokite per burokinę tarką ir į dubenį įmuškite kiaušinį.

2. Pagardinkite druska ir pipirais, įberkite šaukštą miltų ir viską gerai išmaišykite.

3. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus.

4. Formuokite blynus: jei norite storesnių, formuokite rankomis; jei plonesnių – dėkite šaukštu ir keptuvėje šiek tiek paspauskite.

5. Kepkite blynus ant vidutinės ugnies, kol abi pusės taps auksinės spalvos.

6. Padažui nulupkite česnako skilteles, smulkiai jas supjaustykite ir sumaišykite su varške bei jogurtu.

7. Pagardinkite druska ir pipirais ir viską pertrinkite šakute iki vientisos masės.

8. Patiekite bulvinius blynus su varškės padažu „daryciniu“ ir skanaukite!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: